ЦРНОЈ ГОРИ ПРЕТИ КАТАСТРОФА!

ЦРНОЈ ГОРИ ПРЕТИ КАТАСТРОФА!

8 августа 2020

Тајкуни блиски ДПС-у, по званичним подацима Пореске управе укупно дугују 70,78 милиона евра.

Управо је од тих лица угрожена држава Црна Гора и јасно је ако ДПС победи на изборима, тајкуни неће платити држави и народу оно што годинама дугују.Јер, патриотизам и одсност држави се огледа у плаћању пореза и свих других обавеза, а не у папагајском понављању како је држава угрожена од измишљених непријатеља, само да би се скренула пажња са ових и оваквих ствари.

На листи Пореске управе и Министарства финансија, налази се 200 пореских обвезника са највећим износом дуга по основу неплаћеног пореза на додату вредност (ПДВ), на добит, на промет непокретности и концесија.

На актуелној листи се налази 66 обвезника са дугом од 24,59 милиона, којима је одобрен репрограм пореског дуга у складу са Законом о репрограму пореског потраживања.

Решење о репрограму је укинуто за 26 обвезника и они укупно дугују 20,53 милиона.

Листу предводи компанија Вектра Јакић, ДОС тајкуна Драгана Бркивића, са дугом од 9,73 милиона, којој је укинуто рјешење о репрограму. Следи Технопут са 4,79 милиона, који је у репрограму.

Вектра Монтенегро има дуг од 4,75 милиона и укинуто решење о репрограму, а слиједи барска фирма Family shop RVD са дугом од 2,77 милиона и она се налази у репрограму.

Пета на листи је подгоричка фирма А-Коп са дугом од 2,68 милиона, а следи Vuk & петрол са 2,64 милиона и Fab-live са 2,33 милиона и она се налази у репрограму.

Дуг Цијевне комерц, тајкуна ДПС-а Данила Петровића, износи 1,78 милиона и она се налази у репрограму, а Вектре Боке 1,4 милиона и њој је укинуто решење о репрограму.

Листу од десет највећих дужника закључио је Рудник угља који се налази у репрограму са дугом од 1,1 милион.

У блокади су и Браћа Колић са 980,43 хиљаде, Олд тоwн инвест гроуп са 960,65 хиљада, и Црногорски фонд за солидарну стамбену изградњу са 946,39 хиљада.

На Црној листи су и GBM Adriatica Budva са 851,5 хиљада, Инпек са 740,09 хиљада, Цијевна комерц са 587,43 хиљаде, Рокшпед са 482,88 хиљада, Плантаже са 299,13 хиљада и Мјешовито Херцег Нови са 105,8 хиљада.Објављена је и листа од 100 највећих дужника по основу неплаћених пореза и доприноса из и на лична примања. Укупан дуг по том основу је 57,9 милиона, док је репрограмом обухваћено скоро 13 милиона.

За порезе и доприносе највише дугује Монтенегро Аирлинес, 23,9 милиона.

Следи Жељезнички превоз са пет милиона, Рудник угља са 3,25 милиона, Одржавање жељезничких возних средстава са 2,55 милиона, Вектра Бока са 2,03 милиона, Work Finder са 1,38 милиона, Жељезничка инфраструктура са 1,27 милиона, Инпек са 1,14 милиона, Вектра Јакић са 896,27 хиљада и Технопут са 820,37 хиљада.

Решња о репрограму су укинута и за Вектру Боку, Вектру Јакић, Work Finder, рожајски Сервистранс, Савез синдиката, Вектру Монтенегро, Еко медузу Бијело Поље и Градину company.

(borba.me)

KOMENTARI9 коментара

 1. Đole says:

  Isto to preti i Srbiji, jer crna gora je srbija u malom. Svako ima svoje tajkune i onog glavnog na čelu. Naravno država može propasti ali tajkuni sigurno neće. Veliki pozdrav, ljubi vas sve Đole iz kontejnera. "Kod Džoa se dobro jede."

 2. Ubi Milogorca says:

  Zabole me za te stetocine u mafijskoj banana republici. Smrt milogorcima!

  • persida says:

   Montenegrine izbaciti iz Beograda, zajedno sa azilantima jer im je cilj isti: unistenje Srbije.

 3. petrovgrad says:

  Crna Gora ne živi od poeza. Njihov budžet se puni na drugi način. Sve se to nadoknadi sa dva tri tovara iz Kolumbije.

 4. Goran says:

  eto vidim kakva su Braca Srbi Crnogorcima kad pisu ubi Milogorca (crnogorca) Nema druze gore nacije na svijetu od Balkanskog naroda, samo ubi, prevari , slazi, zajebi uzmi mu pare itd i zato vam tako ide i sve ste siromasne drzave jer u vas samo Mrznja i otimacina vlada i sve u generacijama dok se neokrenete i pristupite Bogu ostacete siromasni i bedni jer ste sami krivi !

  • Slobodanka says:

   Nama Srbima Milogorci nisu braća nego su izrodi koji parazitski (kao pantljičara) koriste nenaklonost Zapada prema Srbiji. Milogorci su svojom voljom postali deo zapada koji nas gnjavi, proteruje i istrebljuje. Takvi mi ne mogu biti braća.

  • Kutlaca says:

   Milogorac nije Crnogorac vec opasna klica izrodskog tipa, zato mora da se iztrebi taj kukolj.

 5. petrovgrad says:

  Ovako se punio bud\et Crne Gore skoro 10 godina. Prema tome, građani Srbije po ovom osnovu godišnje „ostave" u Crnoj Gori oko 10,3 miliona evra. Kad se ima u vidu da u Srbiji ima oko 1,5 miliona samo putničkih automobila, u celoj Crnoj Gori oko 200.000 registrovanih vozila svih vrsta i namena, vidi se da jedna trećina njih otpada na četvorotočkaše „iz Srbije". Otuda od ovakvog stanja stvari veću korist ima Crna Gora, nego što sama Srbija trpi štetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u