CRNO NAM SE PIŠE: Nataša Kandić, Sonja Biserko i slični kontrolišu primenu briselskog sporazuma

CRNO NAM SE PIŠE: Nataša Kandić, Sonja Biserko i slični kontrolišu primenu briselskog sporazuma

10 jula 2014

NatasaKandicRadna grupa za praćenje poglavlja 35, koju čine predstavnici više od 20 nevladinih organizacija, osnovana je danas, a pratiće proces pregovora sa EU, normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i primenu Briselskog sporazuma.

U Radnoj grupi su, između ostalih, predstavnici Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, fonda za humanitarno pravo, Biroa za društvena istraživanja – BIRODI, Helsinškog odbora za ljudska prava, NUNS-a, Građanske inicijative…

Cilj Radne grupe je da pomogne proces normalizacije odnosa i unapredi život građana Srbije i okupiranih teritorija kroz zastupanje predloga praktičnih politika, konkretnih rešenja za implementaciju Briselskog sporazuma i kroz promociju vrednosti EU, navodi se u saopštenju Centra za praktičnu politiku Beograd.

Radna grupa osnovana je u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, široke koalicije više stotina organizacija koja će pratiti proces pregovora Srbije i EU, davati komentare i zastupati ideje i predloge civilnog društva u tom procesu.

Odlukom Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Konvent je formalno priznat kao telo koje će Odbor konsultovati prilikom razmatranja pregovaračkih pozicija Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, radna grupa je otvorena za sve organizacije civilnog društva, profesionalna i akademska udruženja i pojedince-eksperte koji se bave ovom temom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ljuba says:

    Bruka !

  2. Istina says:

    Molimo Vas da neobjavljujete fotografiju ovog MONSTRUMA ako poštujete SRPSLI MAROD !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *