ЦРВЕНИ АЛАРМ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Амерички маринци ушли у Сирију!

CRVENI ALARM NA BLISKOM ISTOKU: Američki marinci ušli u Siriju!

26 novembra 2015

Image-by-Marines-on-flickr_566Američki marinci danas su prešli sirijsko-tursku granicu i stigli do Kobanea, javlja Ria Novosti.

Reč je o 50 američkih marinaca koji su poslati u Siriju da obučavaju Kurde. Oni su odmah počeli sa gradnjom svoje baze nadomak sirijsko-turske granice kod mesta Ajan Al-arab.

SAD je potvrdio informaciju o  ulasku njihovih kopnenih trupa u Siriju iz objašnjenje da oni treba da pomognu borbi protiv Islamske države.

Američke trupe su prešle granicu preko kontrolnog punkta „Bajnar“, a mnogi vojnici su već stigli u grad Kamišli.

Krajem oktobra, američki predsednik Barak Obama, dao je saglasnost za slanje američkih specijalnih jedinica u Siriju!

(Intermagazin)

KOMENTARI3 komentara

  1. Barakuda says:

    50 marinaca....smiješno !

  2. M says:

    Uopce nije smijesno jer na Blistoku oko Sirije USA-NATO drzi 250.000 vojnika+zrakoplovstvo+brodovlje+bliske logisticke baze+saveznici(Izrael,Turska,itd.).Spremaju se(spremni su)vec dugo za veliki rat na Blistoku.A rusi zasad jesu tamo s samo s simbolicnim vojnim kontigentom i isto takvom podrskom saveznika(Irana,Kine).Predominirajuca je sansa da ce tamo zapoceti-biti rat,a kojeg Istok moze dobiti protiv tolike sile samo zajednickom Velikom Istocnom Koalicijom i Velikim ratom,i to láko ako bude bez pardona,s masovnom uporabom A- oruzja itd.Ali,to onda nece tu stati,nego se preliti i u Europu,itd.Tako da je ovih 50 vojnika samo pokazatelj-uvod u sve to.

  3. Ranko-Banja Luka says:

    Ma dajte, kakav A-rat.. Ovih 50 specijalaca su tamo poslati da unište dokaze o savezu US-NATO-ISIS, pokupe pare, da obriju sve te glavosječe i pošalju ih na put za Evropu..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *