ЦРВЕНИ АЛАРМ У ПЕНТАГОНУ

CRVENI ALARM U PENTAGONU

26 decembra 2020

Pentagon u tajnosti razmatra scenarije svojih akcija kao odgovor na moguće uvođenje vojnog zakonodavstva od strane američkog predsednika Donalda Trampa uoči inauguracije Džoa Bajdena 20. januara, objavio je „Njuzvik“ citirajući neimenovane izvore američkog Ministarstva odbrane.

Tramp je ranije danas odbacio i nazvao lažnim vestima navode medija da razmišlja o uvođenju ratnog zakonodavstva u pokušaju da promeni rezultate predsedničkih izbora 3. novembra.U međuvremenu, izvori medija tvrde da su zvaničnici Pentagona, zajedno sa šefovima vojnih jedinica stacioniranih u blizini Vašingtona aktivirali crveni alarm i u tajnosti planiraju misiju u slučaju da se naredi pokretanje oružanih snaga tokom inauguracije i perioda tranzicije.

Jedan od upućenih medijskih izvora navodi da zbog pandemije virusa korona američki predsednik trenutno ima vanredna ovlašćenja bez presedana, ona koja bi ga mogla uveriti, posebno ako sluša deo svojih pristalica, da ima neograničena ovlašćenja i da je iznad zakona.

On je ratno zakonodavstvo opisao kao pogrešnu paradigmu o kojoj treba da se razmišlja kao o dolazećoj opasnosti, što je ponovio i drugi izvor koji je primetio da se o akcijama koje bi Tramp mogao da preduzme sledećeg meseca može nagađati u ovom trenutku.

„Iako sam uveren da je vojno rukovodstvo na ispravnom putu, ludilo je nepredvidivo i mogućnosti su bezbrojne“, istakao je izvor.

Još jedan insajder opisao je Trampa kao osobu koja je fascinirana tajnim polugama vlasti koje su mu na raspolaganju, izdvajajući takozvane predsedničke dokumente za hitno delovanje.

Dokumenti uključuju izvršne naloge, predsedničke upute i nacrte zakona koji se distribuiraju u razna odeljenja i vladine agencije. Prema navodima neimenovanog izvora, jedan od tih dokumenata je Direktiva 20 i ona se navodno odnosi na ratno zakonodavstvo.Kako je navedeno, ta direktiva se uvodi u slučaju da su SAD izložene oružanom napadu i ako je paralizovan rad državnih i lokalnih vlada,

„Naravno da se Direktiva 20 ne može primeniti, jer nema uslova za to, niti bi se vojska složila s tim“, istakao je izvor.

Ovakve izjave dolaze nakon što je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika, general Majkl Flin, rekao Njuzmaksu da bi Tramp trebalo da uvede ratno zakonodavstvo u šest kolebljivih država i iskoristi vojne kapacitete kako bi se organizovali ponovljeni izbori.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *