ЧУДАН ПОТЕЗ – ШТА СЕ ТО ДЕШАВА? Да ли ово значи да ће Војска Србије добити С-400?

ČUDAN POTEZ – ŠTA SE TO DEŠAVA? Da li ovo znači da će Vojska Srbije dobiti S-400?

11 septembra 2019

U Astrahanu na jugu Rusije danas počinju prve zajedničke vežbe iz protivvazdušne odbrane Rusije i Srbije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„U vežbama će učestvovati vazdušne jedinice i protivraketne jedinice, kao i radio tehnička služba. Koristiće se i S-400 raketni sistemi, raketni sistem zemlja-vazduh Pancir-S i radarske stanice“, navodi se u saopštenju.U saopštenju se najavljuje da će tokom praktičnih vežbi učesnici simulirati velike vazdušne napade i izvoditi probna lansiranja raketa u teškim uslovima na visokim i malim visinama.

Ministarstvo podseća i da su pripadnici jedinica protivvazdušne odbrane srpske vojske prošli intenzivnu obuku na trenažerima u Lenjingradskoj oblasti u Rusiji.

Naglašava se i da je obuka srpskih vojnika sprovedena na najmodernijim trenažerima u centru Gatčina.

Iz ruskog vojnog resora dodaju i da su svi pripadnici srpske vojske sa pozitivnom ocenom položili ispit, te da su dobili dozvolu da samostalno pristupaju svojim obavezama.

(Sputnjik)

KOMENTARI19 komentara

 1. persida says:

  Ne verujem da ce nam Rusi ikada dati S 400, oni ce prvo pitati smrdonoge kauboje da li je to OK. A ovi ce reci: nikako.

  • milos says:

   Nece pitati nikoga osim nas . Mi pare za S400 nemamo .A oni nisu toliko bogati da nam ga poklone.

   • persida says:

    Znaci, samo pare postoje, pa sta ce nam onda prica o bratskom narodu, o pravoslavlju, o slovenstvu… Znaci, mi smo svi Amerikanci, samo neko ima vise para, a neko manje.

    • Ivke says:

     Bratski narodi da, pomoc da ali ne i beskonacno bolesno izdrzavanja itd. Ni bratu ne poklanjas i ne izdrzavas ga dozivotnoili znas li neke koji to rade? Dosta mi je ti prica samo smo postali prosjaci, samo gledamo ostale kroz sta ce nam pokloniti i uraditi za nas !!! Srbi sram nas bilo ucinimo sami nesto!

     • Zbunjen says:

      Baš tako. Neupitna je pomoć i dobra volja Rusije ali naravno, sve ima svoje granice. Svi bi nešto džaba, na poklon, a kad gledaš muljaže sa izvozom dobro skroz ne prekinu saradnju.

    • Cp6a says:

     Najzdravije, najdugovečnije i najpoštenije je da to bude dvosmerni protok robe i usluga. Tako se podiže i odbrana i ekonomija i gradi dugoročni čvrst savez. Saglasila bi se braća za raznu robu da im se tamo uveze, samo ajmo da saradnja bude iskrena i dugoročno isplasnirana, a ne da se udajemo za naše krvnike na zapadu. Kao što je i u životu običnog čoveka, mora nešto da se radi i stvara, i da se razmenjuje sa drugim ljudima. Od besposličarenja nema vajde i sreće. Tako svoju decu osposobljavamo i ohrabrujemo da rade, zarađuju i počnu sami da se izdržavaju, iako možda možemo i dalje da ih finansiramo. Kao što je ovde mudro primećeno, isplatljivije nam je da zamolimo braću da se ovde instaliraju. Njima prestiž, nama sigurnost. Time bi se položaj Bugarske malo zakomlikovao i braća bi imala veće šanse da tu naprave iole nešto sebi korisno. Naravno, morali bi smo biti spremni na zapadnu izolaciju. Nema ekskurzije u Rim, šoping u Parizu, izložba u Londonu, izlet do Beča. Meni se fućka na sve to i ne mogu očima da ih vidim, ali vidim da žene uglavnom znaju tu da prave komlikacije. Ako se ne dozovu pameti, dovešćemo Ruskinje, ako ih i dalje ima u višku, he, he. Ovo je sve ako bi se radilo pametno i planski. A ako bi iskrsla ozbiljna opasnost po naše živote, siguran sam da bi ovakva moćna Rusija učinila sve da nam pomogne da se odbranimo. Zar neko misli da tamo postoji političar koji bi mogao da se odbrani od generala i naroda koji ga pitaju "šta će nam ovoliko moćno oružje, ako mirno gledamo kako prijateljski pravoslavni narod satiru naši neprijatelji"?

   • T.M.N says:

    NI prodaja ni poklon - jedino sa tehnikom da dođu i ruske posade jer će ga NAŠI već sutradan po isporuci pokloniti kaubojima. Ne bojim se od vražjega kota,neka ga je ka na gori lista,već se bojim od zla DOMAĆEGA.....

   • Miraš says:

    Miloše, imamo mi toliko novaca koliko košta 1 baterija S-400, a mislim da nam je jedna dovoljna. Imamo i za neophodnu prateću opremu. Nego kad bi mi uneli S-400 u zemlju odmah bi razne EU države reagovale prema nama ekonomski negativno i štetno. Zato neka RADU i ĆUTU (= rade i ćute).

  • pravda says:

   Persida, Ako nam R usi nedaju S-400,nisu nu duzni,ali su NATO FASISTI UBILI MALU MILICU RAKIC,I ZABRANILI BAJALUCKIM BEBEAMA DA DISU. Jeli to doviljno za poredjenje ili treba jos Zivela RUSIJA

  • Milan says:

   Ne pitaju oni kauboje više ništa,naprotiv,provociraju ih u svakoj mogućoj situaciji (Sirija,Ukrajina,Gruzija,Srbija,Venecuela,Turska...) da bi kauboji konačno shvatili da im ne mogu ništa!!! I ne mogu!

 2. Budi Bog s nama says:

  Da, pa vidite sliku, iz usta nemani, porađa se druga neman S400 za Srbiju brale, Sve što leti iznad Srbiju ima da pane. Građani Srbije postaće retka živa bića poput genetski ne izmenjene soje, a sama Srbija samo jedna strateška vojna baza velikih sila: Rusije, Kine i Amerike u pokrajini. Potrebna nam je ta ravnoteža jel da? Ali nema veze dokle god je čovek Srbin veseljak i jednostavno zna da voli. Jer doći će carstvo Božije gde pravda vlada, carstvo u vlasti Sina Očevog Jedinorođenog Hrista Isusa, Gospoda i Spasitelja našeg.

  • persida says:

   Ne lupetaj, molim te, idi na neki crkveni blog, pa tamo prosipaj pamet, promasio si temu.

 3. milos says:

  Verovatno cemo pazariti Pancir-S.

 4. Borko says:

  Da tačna je informacija S-400 stiže u Srbiju ne kao poklon ili donacija ili po nekoj ceni,već po automatizmu. Po okončanju potpisivanja ugovora o pristupanju u evroazijsku uniju Rusija je u obavezi da pokrije teritoriji Srbije sa S-400. Pored sistema PVO u Srbiju će stizati i pešadijsko naoružanje i oklopno mehanizovana tehnika. Prema poslednjim informacijama dobićemo i još jednu eskadrilu aviona Mig-29 u modifikovanoj verziji. Ukupno će srbija posedovati 24 avina Jednoseda i još 4 dvoseda za obuku pilota. Svi treninzi i obuka naših pripadnika oružanih snaga obavljaće se velikim delom na poligonima Rusije.

 5. Dusan says:

  hehe a sta cemo sa celim spratom NATOA ko je u GENERALSTABU ??? Rusi nema ju ni kancelariju a kamoli sprat a nadamo se s 400 ne lupaj te vise gluposti.Ja bih voleo da nisam u pravu .

  • test01 says:

   Potpuno se slazem sa vama - ovo su samo novinarske patke kao i vecina `bombastih` naslova. Kao sto bi nas narod lepo rekao : Tresla se gora - rodio se mis.

  • JOS says:

 6. Ivke says:

  Bratski narodi da, pomoc da ali ne i beskonacno bolesno izdrzavanja itd. Ni bratu ne poklanjas i ne izdrzavas ga dozivotnoili znas li neke koji to rade? Dosta mi je ti prica samo smo postali prosjaci, samo gledamo ostale kroz sta ce nam pokloniti i uraditi za nas !!! Srbi sram nas bilo ucinimo sami nesto!

 7. dinki says:

  Srbijanci,da ne budem dosadan,ne na more u Crnu Goru,Ruske baze u Srbiji ne da se oni bore za nas nego da zaštite civile.Ove godine 70% turista je došlo iz Srbije možete li se braćo dozvat pameti taj novac koji ste za ovu kanalizaciju poklonili Đukaju upotrijebite za bolesne i siromašne ili sakupljajte za naoružanje,nema drugog načina da dugoročno zaštitite našu Srbiju,dajte više opasuljite se već jednom i počnite uzvraćati svim svojim dušmanima onako kako zaslužuju,nema koristi od saginjanja glave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *