ČUDAN SCENARIO: Zašto se pekare i poslastičarnice pale i kamenuju baš u Vojvodini?

ČUDAN SCENARIO: Zašto se pekare i poslastičarnice pale i kamenuju baš u Vojvodini?

20 oktobra 2014

pucano-bacena-bomba-i-zapaljene-pekare-albanaca-u-srbiji-polupana-ambasada-albanije-u-podgoriciPiše: Stevan Lazić

Kakav scenario za tragičnu i sramnu predstavu osvete zbog nekakve krpare koja je kao predstavljala zastavu takozvane velike Albanije iznad i na Partizanovom stadionu!

Za predstavu kamenovanja i paljenja albanskih i goranskih prodavnica, pekara i poslastičarnica izabrana je, gle čuda, Autonomna Pokrajina Vojvodina. Pisac scenarija veoma je brižljivo i geografski gotovo savršeno izabrao mesta za svoje incidente: i centar (Novi Sad i Bečej), i jugoistok (Vršac), i jugozapad (Sremska Mitrovica), i sever (Sombor i Subotica)…

Bilo šta slično nije se, na sreću, dešavalo u ostalim krajevima Srbije. Pa onima kojima je u svemu tome mnogo štošta nejasno, mora da je zaista nejasno: zašto baš u Vojvodini? Kao da albanskih i goranskih prodavnica, pekara i poslastičarnica nema u ostalim krajevima Srbije. A možda je pisac scenarija želeo da Srbe (a na njih je, za verovati je, ciljao) u tim krajevima, bar sada, u ovom slučaju, da predstavi kao miroljubive, tolerantne, neosvetoljubive, za razliku od Srba u Vojvodini koji su, eto, takvi kakvi su: kamenuju, razbijaju, pale…

Očigledno je da se tu radi o nešto žešćem i „jačem“ scenariju, kad je Vojvodina u pitanju. Kamenovanjem, razbijanjem i paljenjem po vojvođanskim gradovima trebalo je razdrmati i razbuditi mnogonacionalnu Vojvodinu. Da se u njoj, ali i u Briselu, Vašingtonu i na mnogim drugim nevladinim stranama digne glas protiv Srba. Jer niko ni u ludilu neće posumnjati u pripadnike nacionalnih manjina – nekultura i sve ostalo što je negativno u Srbiji vezalo se i veže isključivo uz Srbe. Pa će na njih pasti sumnja i kad su vojvođanski gradovi u pitanju.

Dani prolaze, a imena nema. A sa odgovornih mesta preti se oštrim kaznama.

Kako bi bilo lepo i korisno kad bi se znao autor tog scenarija i izvođači te kukavičke i sramne predstave. U kojoj se nekome, ni krivom ni dužnom uništava imovina. Mada ni sada ne treba očekivati previše. Trag tog siledžijskog pisma neka đavo zna kuda bi mogao da odvede. Možda i do onih koji su osmišljavali i osmislili i predstavu s krpuljkom od takozvane zastave takozvane velike Albanije. A možda će obaveštajne službe dovesti i do veoma zaštićenih zidina iza kojih se kriju razni nazoviprijatelji srpski i prijatelji izvođača raznih vazdušnih radova s aviončićima i drugim bezdušnim a vazdušnim letelicama.

Da bi odgovorile zadacima u oblastima delatnosti zbog kojih su i osnovane, srpske službe bezbednosti trebalo bi pod hitno da se ujedine. Trebalo bi da se njima rukovodi iz jednog centra, jednim mudrim i veoma sposobnim mozgom. I da se ona, ta jedinstvena, nacionalna služba prvenstveno bavi, kao najvažnijim svojim poslom, zaštitom suvereniteta ove zemlje i njenog naroda. I policija bi trebalo da se ujedini, da se zna ko šta radi i ko je glavni u njihovim poslovima. I da se zna ko čuva na stadionu javni servis, odnosno nacionalnu televiziju. Znaju li uopšte naše policijske, žandarmerijske i sve ostale bezbednosne službe koja je na lestvici čuvanja nacionalna televizija!? Pogotovo na takvim događajima kao što je bila fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije.

I što rekli američko-natovski jezikoslovci kad su opravdavali ubijanja dece i ostalog stanovništva po Srbiji, 1999. godine: u Vojvodini su radnje Goranaca bile kolateralna šteta. Jer su i Goranci te i četiri godine kasnije morali takođe da beže ispred podivljalih šiptarskih fašističkih hordi – Goranci nisu Šiptari!

Pisci scenarija kamenovanja, razbijanja i paljenja po Vojvodini nisu to objasnili svojim poslušnim i, pretpostavljamo, dobro plaćenim izvođačima radova. Bez obzira bili to Srbi ili pripadnici nekih drugih naroda, nacionalnih manjina…

(Intermagazin.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Buba says:

  Vrlo dobro zapažanje autora...jako interesantno!

 2. Miroslav KV says:

  Gledam vesti na B92, pola emisije samo o napadima na pekare i poslastičarnice. To mi govori da je sve namešteno. Gde god se oni pojave jedini (ubistvo Đinđića), čemu oni daju najviše pažnje tu nešto ozbiljno smrdi.

 3. Savle says:

  Po odgovore poći do Čanka, koji prvi "ponudi zaštitu", pa Pajtića i tako redom. A možda se i sa ovakvih stvari odvlači pažnja...http://www.intermagazin.rs/ispovest-telohranitelja-alije-izetbegovica-pobili-smo-svoje-ljude-da-bismo-okrivili-srbe/

 4. Draga says:

  meni je to odmah palo u oci...nego kako to da nisu uhvatili ni jednog pocinioca?

 5. marija stevanovic says:

  Uhvacen madjar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *