ЧУДНЕ АКТИВНОСТИ ТАЈНИХ СЛУЖБИ ВАТИКАНА НА БАЛКАНУ: Србија хитно да се припреми јер ће се нешто велико десити!

ČUDNE AKTIVNOSTI TAJNIH SLUŽBI VATIKANA NA BALKANU: Srbija hitno da se pripremi jer će se nešto veliko desiti!

16 novembra 2020

Bombastične i neprijatne afere vezane za Vatikan odavno nisu nikakvo čudo. Najčešće su finansijske prirode, iako nikoga više ne iznenađuju ni one ljubavne, pa čak i pedofilske. Uostalom, vatikanska banka je decenijama na udaru javnosti zbog pranja novca italijanske mafije, poslovne saradnje s kontroverznim ličnostima i izbegavanja plaćanja poreza.Vatikan je navikao na takve afere i s lakoćom ih neutrališe. Gotovo da imaju razrađen sistem za takve situacije. Međutim, obaveštajne afere su nešto drugo, jer provociraju javnost da se bavi onim što predstavlja tabu.

Upravo zato je jedna nedavna vest privukla pažnju, pošto jasno ukazuje na obaveštajne planove i aktivnosti Vatikana iako papska država zvanično nema obaveštajnu službu.

SPECIJALISTA ZA OBAVEŠTAJNU DELATNOST

Pojedini italijanski mediji, naime, grubo optužuju poslovnu damu sa Sardinije Čečiliju Maronju, koja ima firmu u Ljubljani, da je veštim manipulacijama ojadila vatikanske institucije za pola miliona evra u periodu od četiri godine. Krivica je pala na kardinala Anđela Bečua, koji je nedavno smenjen.

Zabunu stvara to što su u vatikanskim krugovima Čečiliju lažno predstavili kao kardinalovu nećaku, nakon čega je utvrđeno da oni nisu u rodbinskoj vezi. Naravno, odmah se javila sumnja da je veza druge prirode, i da je kardinal Beču novac uplaćivao svojoj ljubavnici.

Novac je uplaćivan za milosrdna dela i humanitarne akcije, ali je finansijska kontrola utvrdila da Čečilija taj novac troši u druge svrhe, što je i pokrenulo finansijsku aferu.

Čečilija se brani na specifičan način, čini se onako kako to Vatikanu najmanje odgovara – da je u pitanju finansiranje široke obaveštajne aktivnosti njene firme za potrebe Vatikana. Dok je italijanski mediji zovu „kardinalova dama“, ona kaže: „Nisam kardinalova ljubavnica, ja sam politički analitičar i specijalista za obaveštajnu delatnost.“

Dnevnik „Domani“ utvrdio je da „Čečilija koordinira obaveštajne delatnosti Državnog sekretarijata Svete stolice“ i da je spornih pola miliona evra bilo namenjeno za obaveštajne operacije. Kroz svoje izjave ona daje konture obaveštajnih planova Vatikana i tako potvrđuje zaključke novinara.

Iako spominje svoje aktivnosti u Africi i na Srednjem istoku, i kaže da se bavila Ukrajinom i Gruzijom za potrebe Vatikana, vidi se da je njena aktuelna preokupacija Balkan, još od 2018. godine kada je registrovala „firmu“ u Ljubljani.

Uostalom, ona kaže „da se na Balkanu očekivala nova gužva“, a takvu procenu mogao joj je dati samo Vatikan. Pored toga, dali su joj još nešto – diplomatski pasoš i diplomatski status.

Takav status obično se daje licima koja rade obaveštajno, kao mehanizam zaštite od hapšenja i kao sredstvo za lakši obaveštajni prodor. Odluka da sedište bude u Ljubljani je logična – dovoljno blizu budućim događajima na Balkanu, a dovoljno daleko da njena „firma“ bude bezbedna.

Upravo ta istina je za Vatikan i najneprijatnija. Lako bi oni prihvatili i preboleli finansijsku ili ljubavnu aferu, ali obaveštajnu mnogo teže, i zato su vidljiva nastojanja da sve ostane na finansijsko-ljubavnom polju. U krajnje neprijatnoj situaciji našao se kardinal u Beču jer mu je zabranjeno da govori i da objasni kompletan događaj.

„Naredili su mi da ćutim i mogu samo da kažem da sa gospođom nisam u srodstvu“, kuka on. Za Vatikan nije problem neka afera od tričavih pola miliona evra, niti ugled jednog smenjenog kardinala. Bitan je ugled Vatikana koji tvrdi da nema obaveštajnu službu, te se ne bavi obaveštajnim radom. Taj stav mora se tim više braniti, svim sredstvima, ukoliko je manje istinit.

TAJNA TAJNA SLUŽBA

Od svih tajnih službi na svetu, samo je jedna zaista tajna – vatikanska. Sve ostale tako zovemo zbog tajnih metoda rada. Obaveštajne službe drugih država su javne institucije za čije postojanje svi znaju.

Papska obaveštajna služba poznata je još od 1566. godine, pod imenom Sodalitium Pianum i ima najdužu tradiciju obaveštajnog rada. Međutim, 1922. Vatikan je odlučio da ukine obaveštajnu službu. Učinili su to samo formalno, jer njihov obaveštajni sistem sve vreme odlično funkcioniše kao jedan od najjačih na planeti.

Na primer, najpoznatiji lovac na naciste Simon Vizental, koji se u svom radu oslanjao na čuveni izraelski Mosad, i vrlo dobro je poznavao tajni rad i mnoge obaveštajne sisteme, tvrdio je da je obaveštajna služba Vatikana efikasnija od Mosada.

Obaveštajna služba Vatikana ima objektivne uslove da bude jaka i efikasna jer se oslanja na infrastrukturu koja opstaje u svim režimima i političkim sistemima. Opslužuje je sveukupna rimokatolička crkvena jerarhija uz pomoć više od 500 diplomatskih predstavništava širom sveta, mnoštva biskupa, monsinjora i kaluđerskih redova. Realne su tvrdnje da se u Vatikan slivaju informacije iz celog sveta, gde ih obrađuje i klasifikuje tim analitičara, maskiran nekim drugim funkcijama u okviru zvaničnih državnih institucija.

U razloge zbog kojih Vatikan krije da ima obaveštajnu službu nije teško proniknuti. Davno su procenili da zvanično postojanje obaveštajne službe direktno ugrožava njihove verske objekte i institucije u svetu, a time i katoličku religiju.

Jer ako se iz njihovih objekata i institucija deluje obaveštajno, onda svaka država ima neotuđivo pravo da prema njihovim verskim službenicima, diplomatskim predstavnicima, pa i nekim vernicima, preduzima kontraobaveštajne mere.

Ako pak nemaju obaveštajnu službu, onda je svaki oštar kontraobaveštajni, pa i obaveštajni nastup prema njima nekorektan i neprihvatljiv. Pored ovih diplomatskih i verskih razloga, postoji još jedan, malo manje važan – zatupljivanje oštrice obaveštajnog i kontraobaveštajnog nastupa prema Vatikanu čini njihovu obaveštajnu službu još efikasnijom.

Papu i Vatikan već sto godina zvanično čuvaju samo Švajcarska garda i Vatikanska žandarmerija. Švajcarska garda tradicionalno obezbeđuje papu, njegovu palatu i kontroliše ulaz u grad (državu).

Vatikanskoj žandarmeriji pripisuje se mnogo obaveza koje ona objektivno na može da ispuni – antiterorističko delovanje, kontrola saobraćaja, kriminalistička istraživanja, pravosudna aktivnost, neposredna zaštita pape zajedno sa Švajcarskom gardom, pa i obaveštajne aktivnosti.

U situaciji velike ugroženosti od terorizma neophodna im je obaveštajna služba. Specifičnost je u tome što Vatikan uglavnom nije u stanju da preduzima fizičke kontramere prema pojedincima i grupama koji ih ugrožavaju nego podatke ustupaju moćnim državama koje su im naklonjene, radi zaštite i obostrane koristi.

Tamo gde je veliki rizik od kompromitovanja ili gde su u pitanju „prljavi poslovi“ koji su danas svojstveni moćnim obaveštajnim sistemima, Vatikan ima razloga da angažuje (za novac) neke privatne obaveštajne agencije koje deluju pod maskom humanitarnog rada ili neke druge legalne aktivnosti. Činjenice ukazuju da je tako angažovana i „firma“ Čečilije Maronja.

STARA PRAKSA

Dovoljno je analizirati primere iz Evrope da bi se videlo konstantno obaveštajno delovanje Vatikana, pa i ono drugo, destruktivno i podrivačko, koje danas smatramo metodom hibridnog ratovanja.

Ponekad ga je teško prepoznati jer je obaveštajna služba Vatikana često prethodnica i obaveštajna logistika nekom od obaveštajnih sistema velikih sila, preko koje posredno ostvaruje svoje strateške interese. To je stara praksa.

Na primer, još u vreme Hladnog rata i gvozdene zavese obaveštajne mogućnosti zapadnih obaveštajnih službi bile su veoma skučene i ograničene, i to u vreme kada su informacije bile najvažnije. Jedina obaveštajna služba koja je imala objektivno dobre mogućnosti obaveštajnog rada i u tim uslovima bila je vatikanska.

Naravno da su te mogućnosti iskorišćene, i da su dragoceni obaveštajni podaci ustupani obaveštajnim službama SAD. Zato se Vatikanu na Zapadu često gleda kroz prste i pomaže u zataškavanju neprijatnih afera, jer nikada se ne zna kada će njihov obaveštajni sistem ponovo biti jedini efikasan i dragocen.ZNAK ZA UZBUNU

Srbi na Balkanu i te kako treba da zaziru od svake nove aktivnosti vatikanske obaveštajne službe. Jer kada god je ona pokazivala poseban interes za Balkan, Srbi su loše prolazili.

Stradanja su uslovila nepogrešiv instinkt za opasnost, tako da ih ne može zavarati spominjanje Slovenije i Ljubljane, niti priče o humanitarnim akcijama. Nema tu humanitarnog rada, nego je priča o tome samo maska za široke obaveštajne i destruktivne aktivnosti koje je planirala privatna obaveštajna agencija po narudžbi Vatikana.

Vatikan je preko svoje tajne službe saznao, ili je obavešten, da moćnici na Zapadu planiraju nove sukobe na Balkanu, i u skladu sa starom tradicijom želi da bude aktivno prisutan, da pomaže svojima i utiče na krajnji ishod.

Angažovanje privatne agencije znači da će biti prljavih igara koje se ne smeju dovesti u vezu s Vatikanom, ali će ostvarivati njihove interese. Nije to teško razumeti iz komentara Čečilije Maronja.

Da li je nešto poremetilo te planove, da li su definitivno odbačeni ili samo odloženi, tek ćemo videti. Za Srbe bi bilo bolje da na vreme shvate da se nešto veliko priprema i da obaveštajna afera „kardinalova dama“ jasno ukazuje da je Balkan buduće neuralgično područje sa stanovišta velikih zapadnih sila.

Možda i grešimo u proceni, ali ta greška neće biti tako skupa kao ona koju ćemo počiniti ako potcenimo opasnost na koju smo, igrom slučaja, blagovremeno upozoreni.

Vatikan i ustaše

Srbi imaju mnogo razloga, zasnovanih na istorijskim činjenicama, da budu veoma oprezni i sumnjičavi kada su obaveštajne aktivnosti Vatikana u pitanju.

Za Srbe je najbolnija vatikanska simbioza sa ustaškim pokretom, jer su se njihovi interesi često poklapali na štetu Srba. Ustaški zločini ogromnih razmera u Drugom svetskom ratu dogodili su se, što sa znanjem, što s blagoslovom Vatikana. Masovna prisilna pokrštavanja niko u Vatikanu nije osudio niti poništio.

Prljava uloga obaveštajne službe Vatikana veoma je značajna i kod organizovanja bekstva i skrivanja fašističkih zločinca. Posebno bitno za Srbe je to da su brojni najkrvaviji ustaški zločinci pobegli upravo „pacovskim kanalima“ Vatikana.

Naravno da sve to nije moglo da se organizuje bez tajnog dogovora vatikanske tajne službe s tajnim službama SAD i Velike Britanije, i nije moglo da se tako dobro izvede bez tesne veze vatikanske s Ustaškom nadzornom službom.

U tome je ključnu ulogu imao takoreći nezapažen lik iz Katoličke crkve u Zagrebu – Vilim Cecelja, pred kraj rata detaširan u Blajburg, za koga se pretpostavlja da je bio ključna veza i koordinator između ustaške i vatikanske službe. Cecelja je nakon rata ostao u Austriji kao veza Vatikana s ustaškom emigracijom. Pokrenuo je i omasovio komemoracije ustašama u Blajburgu.

Pokušaj „Križarskog pokreta“ da podigne oružanu pobunu u Hrvatskoj po završetku Drugog svetskog rata odvijao se sa čvrstim osloncem na infrastrukturu i sveštenstvo Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Vatikan je znao da nije u pitanju verski pokret nego zločinački i ustaški, ali ga je ipak podržao i pomogao preko svog obaveštajnog sistema. Da bi prevara naroda – katoličkih vernika u Hrvatskoj bila što uverljivija, na kapi su nosili beli krst (križ) kao simbol, po čemu su i dobili naziv „križari“. Predugo je Vatikan imao negativnu i destruktivnu ulogu na Balkanu da bi se to olako zaboravilo.

Nema sumnje da je vatikanska obaveštajna služba odigrala značajnu ulogu prilikom razbijanja Jugoslavije i uspostavljanja nove nezavisne Hrvatske u kojoj će ponovo doći do progona i stradanja Srba. Instruisani sveštenici nisu se ustručavali da direktno utiču na izbore pritiskom na vernike. Svaki vernik je bio obavezan da pre glasanja na prvim „slobodnim“ izborima u Hrvatskoj dođe u crkvu, gde je dobio instrukcije za koga da glasa.

Ljuban Karan (pecat.co.rs)

KOMENTARI18 komentara

 1. Avangard-Kinžal says:

  Samo bydale, degenčići, imbecilčine i konjoslavi mogu biti članovi katoličke tzv.crkve.

 2. doktrina soka says:

  JBT otkrili toplu vodu,jednom neprijatelj uvek neprijatelj.JEZUITI I LAJOLA UVEK AKTIVNI.

 3. persida says:

  Vatikanska govna ostaju govna.

 4. milorad3 says:

  vatikanska ekipa odavno všer nijeve vatikanska njih su preuzeli drugi krugovi i to ne baš sasvij jasne pozadine, ali za nekoga u senci oni rade.Veze vode u brisel i vašington tamo su nalogodavci i korisnici katoličkog klera.

 5. šiško says:

  Naravno, sa vatikanom nikad nije dosta opreza. Ipak, mislim da oni tamo trenutno ne znaju kud udaraju. Stislo ih je sa svih strana. Počele su da masovno isplivavaju njihove mračne tajne iz duboke i skorije prošlosti, skupljaju se njihovi gresi i uskoro će dostići kritičnu masu kad će čovečanstvo morati da se ozbiljno pozabavi svim tim prljavštinama. Uporedo sa tim osipa im se pastva, u nekim zemljama gotovo da više niko ne dolazi u crkve. Ne brinu njih prihodi. Oni i ovako imaju prihoda sa svih strana, pa i od poreza tih istih koji ne dolaze u crkvu, ali su njeni članovi. Mnogo više ih brine drastičan pad uticaja na stanovništvo, a samim tim i ugleda medju ostalim moćnicima, političkim i ostalim elitama, a što manje ugleda, to manje i uticaja na krupne svetske procese, a sa malim uticajem jednoj tako fluidnoj tvorevini kao što je vatikan i katolička crkva budućnost je vrlo vrlo neizvesna. I konačno, možda i najvažnije jeste što oni gube korak sa čovečanstvom. Oduvek je sveštenstvo bilo vlasnik najveće količine znanja i nekih finih veština. Razlika u znanju izmedju ostatka čovečanstva i njih je bila ogromna i upravo ta razlika im je davala gotovo neograničenu moć. Sad, medjutim, novi naučni i tehnički trendovi su toliko komplikovani i zahtevni da može da ih prati samo onaj ko je rodjen zajedno sa njima,a vatikanski kler to svakako nije. Što ih još više plaši jeste činjenica da se taj trend nastavlja i čak ubrzava, tako da oni (vatikan) počinju da gube nadu da će ikad više uspeti da uhvate korak sa ostatkom čovečanstva. Otud možda onaj smešni papin poziv vernicima da se mole za robote. Siroma papa, obezbedjuje sebe i crkvu za budućnost, šlihta se veštačkoj inteligenciji kao da ona ima čovekovu autonomiju, logiku, pa možda čak i sujetu. Toliko daleko ide njihovo nerazumevanje veštačke inteligencije! Sve ovo je začinjeno ovom munjevitom propašću američke duboke države, vatikanskog glavnog oslonca i izvršnog organa. Katoličkoj crkvi nije lako, ali ne žalim ih. Kako god da prodju biće to mnogo bolje nego što su zaslužili, jer ne postoji kazna koja bi bila primerena 1. i 2. s. ratu koji su oni izazvali, zločinima nad stotinama miliona ljudi u toku tih ratova i posle njih koje su oni naručili, podržavali i zataškavali, a da ne pominjem njihova nedela iz starije prošlosti.

  • Gagi says:

   SISKO ... sve je tako sto si napisao. Dodao bih, ta unstitucija vekovima kontrolise ekonomske tokove kao i kriminal u svetu. U filmu "KUM" je lepo dokumentovano sa kim sve imaju poslovnu saradnju.Za mnoge multinacionalne kompanije koje vladaju trzistem sveta, nije do kraja poznat pravi vlasnik. Oni vekovima ne biraju sredstva da opstanu i kontrolisu svet, njima je sve dozvoljeno i imaju specijalni ekskluzivitet u ponasanju.Nas obicne ovcice su stavili u "civilizovani tor" gde se strogo kontrolise narodno ponasanje kroz "uredjeno drustvo". Ta "civilizovana drustva" podrazumevaju postovanje drustvene hijerarhije i proklamovane zakone koji naravno ne vaze za sve. Obicno postoji sloj drustva koji je izuzetno povlascen,u principu su to razni umetnici i veoma vazni drustveni delatnici bez kojih bi svi pocrkali. Taj intelektualni sloj je shvatio odakle vekovima duva vetar i ko donosi nagradu i kaznu, naravno da bezpogovorna kooperativnost i divljenje tim europskim katolickim vrednostima donosi zivotnu nagradu. Sve ove druge najvaznije zivotne vrednosti kao sto je proizvodnja hrane i nacionalno bogatstvo - to nije vazno ni bitno. To proizvode ovi nebitni clanovi drustva koji su predodredjeni da se grbave za ove "odabrane" koji imaju udvoricku pamet. Taj "krem" sve moze i sve im je dozvoljeno: da lazu, kradu, otimaju, ubijaju, ne podlezu zakonima drzave u kojoj zive. I uvek je u proslosti tako bilo, uvek se nadju podobni kvislinzi ciji je komotni zivot bio vazniji od pradedova, vere, i cvrstog uverenja o zajednistvu i pameti sopstvenog plemena i naroda. U tom njihovom bednom udvorickom mentalitetu i razmisljanju su ih demantovali veliki Srbi kao sto su: Karadjordje,Tesla, Pupin, Andric, Djokovic i mnogobrojni drugi Srbi koji su nam osvetlali obraz po celom svetu.

   • šiško says:

    Hvala na izvrsnoj dopuni.

 6. Beli Orao says:

  Zašto čudne , pa uvijek su nam radili o glavi , moramo se opametiti pojesti hljeb a latiti se kamesnice ako se već trebamo bacati na nekog !!! Ostavimo se već jednom glupe uzrečice “ ko tebe kamenom ti njega hljebom “ , ja lično sam “ ko tebe kamenom ti njega stijenom “ !!!

  • Karital says:

   Bogami, vas vi udaraju kamenom a vi po njima hljebom...?

 7. šiško says:

  Čini mi se da pokušavaju da realizuju svoj prljavi plan oko SPC. Krče put novom patrijarhu koji će biti potpuno naklonjen vatikanu. Sad nema opasnosti da njegovo mesto zauzme nepomirljivi Amfilohije, budući da je on umro. I patrijarh Irinej će uskoro biti proglašen blaženopočivšim (što ne znači obavezno da će stvarno biti mrtav) i onda će na čelo SPC doći još gori od Irineja. E, onda će sva crkvena imovina na KiM pripasti zna se kome i krenuće razni cirkusi oko KiM i ostatka Srbije. Zato svi i dalje čuvaju psihopatu na vlasti u Srbiji iako samo lud čovek ne vidi da je on potpuno potrošen i da mora HITNO da bude uhapšen ili na drugi način neutralisan. To će se i desiti, ali ne pre nego što bude izabran vatikanski namesnik u SPC ili pre nego što se vatikan uveri da na čelo naše crkve neće doći srpski rodoljub i odani pravoslavac.

  • RASPUCHIN says:

   Imao bih ponešto da dopunim Vaše komentare ali neka to ostane za drugi put jer se radi samo o nekoliko "sitnica" koje potvrđuju ono što ste napisali. Ovaj put ću samo napisati da ste , što se tiče KiM-a i naših manastira , apsolutno u pravu a i sam se polomih da objasnim ljudima da Vatikan upravo iz tog razloga nije priznao KiM i da iz istog razloga čuva crkvenu imovinu.

   • šiško says:

    Pa da, Vatikan ne priznaje nezavisnost Kosova* jer bi ga time predao šiptarima, a on ga hoće za sebe. Motivi mi nisu sasvim jasni, ali naslućujem da hoće da preotmu srpsku kulturnu i istorijsku baštinu, jer im se čini da će tek tad njihova dominacija na planeti biti kompletna. Varaju se, jer oni nikad neće uspeti da popune tu prazninu u sebi. To ne mogu da im obezbede TUDJi manastiri i crkve, ali oni to izgleda još nisu shvatili. Kad vide da im to nije pomoglo, oni će sve te drevne srpsske spomenike jednostavno porušiti da ne bi ostalo neko svedočanstvo o njihovoj kulturnoj i religioznoj inferiornosti. Takvi su, pasja sorta.

    • RASPUCHIN says:

     Dobro slutite u vezi sa njihovim motivima. Tekst je prilično manjkava analiza jer se ne pominje najjači katolički "igrač" prije , za vrijeme kao i poslije rata Krunoslav Draganović. Pominjanjem tog imena morale bi se otvoriti mnoge druge bolne teme. Kada kažem "bolne teme" , mislim na sljedbenike Brozovih ideja a morate priznati da ih je još uvjek mnogo.

 8. Gagi says:

  Crkva je oduvek bila znacajan segment drustva i korektor raznih drustvenih dogadjanja.U slucaju Vatikana se jasno vidi uloga te institucije na politiku i zivot njenih drzava i kolonija. Iz memoara prognanika Napoleona koje je pisao na SV. Jeleni se lepo moze razumeti da je ljut na nezasluzeni tretman "onih" za koje je radio i od kojih je primao ratne naloge. Svima nam je jasno ko vekovima lupa u ratne dobose zarad svojih novih kolonija i ratnog plena, kada ti dobosi budu izlupani, tada se formiraju pacovski kanali da bi se spasili njihovi izvrsitelji koji ce im mozda opet zatrebati. Dobro, to su oni, gde smo i sta smo mi. Gde je nasa crkva, kakvu ona ima znacajnu ulogu u drzavi Sv. Save i da li je uopste ima. Mislim da je nasa crkva do te mere institucionalno obezvredjena i marginalizovana da je ostala bez ikakvog drustvenog uticaja. Umesto da nasa crkva ima aktivnu ulogu u propagiranju vrednosti ispravnog duhovnog zivota, ona je tu edukaciju dobrovoljno prepustila vlasnicima TV stanica i njihovim rijalitijima. Nema svakodnevne javne osude tih gadosti, nema okupljanja vernika i protestvovanja protiv duhovne Corone uz duhovna pojanja i crkvene barjake. Nema nikakve aktivnosti, nasa crkva je postala mlitavo dobrovoljno drustvo a uskoro ce biti i turisticko. Nasa crkva je vekovima unistavana na razne nacine, nije joj bilo lako od ovih "oslobodioca" koji su je skrnavili na sve moguce nacine, to je proslo, sta je danas. Gde je aktivnost, kada je paroh zapucao u svoju parohiju da obidje i vidi kako mu zive parohijani, osim kada sveti vodicu pred duhovne praznike. Gde je ta duhovna simbioza nase crkve i naroda, ko je to zaustavio i sprecava aktivniju ulogu crkve u drustvu i njenu javno iznetu kriticku rec. Pitanje je, ima li u ovom opustenom dremanju nekih drugih zakulisnih namera.

 9. Erulian says:

  Odbegli Vatikanski funkcioner Alberto Riviera je lepo objasnio u svom delu "Vatikanske ubice" da Katoli;ka crkva nije hrišćanska već satanistička sekta kojoj je j e d i n i cilj uni[tenje hrišćanstva * Pravoslavlja.Vatikan kreira s v e u zadnjih 1000 godina.Otuda su svi svetski, krstaški, stogodišnji etc. ratovi nekako najviše zavili u crno Slovene i pravoslavne.Tako da na Zapadu ništa novo.

  • Mis says:

   Zasto Da Se Srbi Boje vatiiikaaannnaaa kada Srbi imaju crvene ustase u beogradu koji vladaju sa Srbijom i Srbima 80 Godina, po nacijonalnosti je presesedent vlade u beogradu,i svih Srba Sirom sveta///

 10. Za Srbiju says:

  Satana stoluje u Vatikanu.

 11. Pingback: Ah, taj Vatikan … | Balkanska pravila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *