„Čudni manevri“ ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom; DUMA raskinula ugovor o floti

„Čudni manevri“ ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom; DUMA raskinula ugovor o floti

31 marta 2014

Russian tanks armzA-8F3F-51181348FA3A_mw1024_n_sUkrajinsko ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je zabrinutost zbog „čudnih manevara“ ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom, javila je danas ukrajinska novinska agencija Ukrin form.

„Imamo informacije da Ruska Federacija sprovodi ‘čudne manevre’ na granici sa Ukrajinom. Vojnici su se povukli iz nekih oblasti, a u drugim oblastima, naprotiv, oni su dopremnjeni. Takvi pokreti (ruskih) oružanih snaga ne mogu, a da ne izazivaju zabrinutost „, rekao je direktor Odeljenja informacione politike ministarstva Jevhen Perebjinis, na brifingu za novinare, u Kijevu.

Diplomata je dodao, da ukrajinska strana još nije dobila jasno objašnjenje od Rusije o svrsi tih pokreta ruske vojske.

MERKELOVA ODBACILA ŠOJBLEOVO POREĐENjE PUTINA I HITLERA

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je poređenje ruske aneksije Krima sa postupcima koje je fašistička Nemačka, pod vođstvom Adolfa Hitlera izvela u Sudetskoj oblasti, javljaju danas nemački mediji, navodeći da je nemački ministar finansija Volfgang Šojble uporedio ta dva događaja.
„Ja aneksiju Krima posmatram kao slučaj za sebe“, rekla je Merkelova i dodala da se u slučaju Krima jasno radi o kršenju međunarodnog prava.

Ona je naglasila da je zainteresovana da dođe do razumnog razvoja situacije u Ukrajini i da ljudi tamo mogu da lično odluče ko će im biti budući predsednik.

PUTIN I MERKELOVA RAZGOVARALI O UKRAJINI, PRIDNjESTROVLjU…

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su danas telefonom o situaciji u Ukrajini, uključujući i to da se međunarodnim naporima doprinese uspostavaljanju stabilnosti u toj zemlji.
U razgovoru do kojeg je došlo na inicijativu Kremlja, Putin je istakao važnost sprovođenja ustavnih reformi u Ukrajini u cilju zaštite legalnih interesa stanovnika u svim regionima Ukrajine, preneo je Itar-tas s.

Jedna od tema bila je i situacija u Pridnjestrovlju, a Putin je ukazao na neophodnost primene efikasnih mera kako bi se pronašlo pravedno i sveobuhvatno rešenje za probleme.

DUMA UKINULA SPORAZUM O FLOTI

Donji dom ruskog parlamenta otkazao je rusko-ukrajinski sporazum o floti na Crnom moru, uz obrazloženje da je taj sporazum de fakto ukinut pripajanjem Krima.

Za stavljanje van snage pomenutog sporazuma glasala su 443 poslanika državne Dume, od ukupno 450.

“Od sada status i stanje crnomorske flote, stacionirane u gradu Sevastopolju, biće regulisani u okviru ustavnog okvra Ruske Federacije“, izjavio je predsednik Komiteta Dume Leonid Slutski, koji je ujedno današnje glasanje nazvao istorijskim.

KOMENTARIJedan komentar

  1. tandaramandara says:

    Do juče ste Putina nazivali hitlerom i drugim pogrdnim imenima, a sad od njih tražite da vas uteše. Neka malo, napunite gaće, strahujte za svoje guzice i šta će biti sa vama ako upadnu Ukrajinu, mamicu vam fašističku...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *