ЧУДНО – НИKО НЕ ЗНА ШТА СЕ ОВДЕ ДОГАЂА: Нападајући талибане, Таџикистан увлачи Русију у рат са Авганистаном

ЧУДНО – НИKО НЕ ЗНА ШТА СЕ ОВДЕ ДОГАЂА: Нападајући талибане, Таџикистан увлачи Русију у рат са Авганистаном

16 септембра 2021

Новинари из више домаћих медија сугеришу да распоређивањем оружаних снага, снабдевањем припадника Фронта националног отпора Авганистана оружјем и муницијом, као и склањањем бивших припадника авганистанске владе и војног особља владиних снага на на својој територији, Таџикистан може изазвати војни сукоб са Авганистаном, и у њега увући Русију.Истовремено, домаћи посматрачи кажу да су раније лидери талибанског покрета (терористичка организација забрањена на територији Руске Федерације) више пута изразили своје незадоволјство руководством Таџикистана. Стога, доласком талибана на власт у Авганистану, новинари предвиђају далје погоршање односа међу землјама.

На основу таквог развоја политичке ситуације у овом региону, Русија ће, као савезник Таџикистана у Организацији уговора о колективној безбедности (ОДKБ), бити принуђена да уђе у оружани сукоб, који би се, према мишлјењу руских новинара, могао распламсати у блиској будућности.

Новинари америчког телевизијског канала “Фокс њуз” наводно су рекли да су авиони таџикистанских ваздушних снага бомбардовали талибанске снаге у Панџширу. Међутим, треба напоменути да није примлјена никаква званична потврда горе наведених информација.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. persida says:

  Ovo bi svaki sahista amater video, ali ne i Putin. Vidi i on, ali se Jevrejin u njemu raduje propasti Rusije.

  • Duca says:

   Zašto ne moram da vidim ko je napisao komentar, dovoljno je da ga pročitam. Dve fraze koje se ponavljaju godinama, čim je tekst o Putinu. Nema potrebe toliko pisati isto, ili je to copy/past

 2. persida says:

  A ti budi originalan, pa se ne ponavljaj.

 3. persida says:

  Evo ti nesto originalno: Ziveo car Putin, najveci Sloven koji je oslobodio Kosovo, ziveo buduci svetac Vizantije, ziveo njegov sekretar Duca. Niko nema sto Srbin imade: fetisizam sav od cokolade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u