ЧУДНО – НИKО НЕ ЗНА ШТА СЕ ОВДЕ ДОГАЂА: Нападајући талибане, Таџикистан увлачи Русију у рат са Авганистаном

ČUDNO – NIKO NE ZNA ŠTA SE OVDE DOGAĐA: Napadajući talibane, Tadžikistan uvlači Rusiju u rat sa Avganistanom

16 septembra 2021

Novinari iz više domaćih medija sugerišu da raspoređivanjem oružanih snaga, snabdevanjem pripadnika Fronta nacionalnog otpora Avganistana oružjem i municijom, kao i sklanjanjem bivših pripadnika avganistanske vlade i vojnog osoblja vladinih snaga na na svojoj teritoriji, Tadžikistan može izazvati vojni sukob sa Avganistanom, i u njega uvući Rusiju.Istovremeno, domaći posmatrači kažu da su ranije lideri talibanskog pokreta (teroristička organizacija zabranjena na teritoriji Ruske Federacije) više puta izrazili svoje nezadovoljstvo rukovodstvom Tadžikistana. Stoga, dolaskom talibana na vlast u Avganistanu, novinari predviđaju dalje pogoršanje odnosa među zemljama.

Na osnovu takvog razvoja političke situacije u ovom regionu, Rusija će, kao saveznik Tadžikistana u Organizaciji ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), biti prinuđena da uđe u oružani sukob, koji bi se, prema mišljenju ruskih novinara, mogao rasplamsati u bliskoj budućnosti.

Novinari američkog televizijskog kanala “Foks njuz” navodno su rekli da su avioni tadžikistanskih vazdušnih snaga bombardovali talibanske snage u Pandžširu. Međutim, treba napomenuti da nije primljena nikakva zvanična potvrda gore navedenih informacija.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Ovo bi svaki sahista amater video, ali ne i Putin. Vidi i on, ali se Jevrejin u njemu raduje propasti Rusije.

  • Duca says:

   Zašto ne moram da vidim ko je napisao komentar, dovoljno je da ga pročitam. Dve fraze koje se ponavljaju godinama, čim je tekst o Putinu. Nema potrebe toliko pisati isto, ili je to copy/past

 2. persida says:

  A ti budi originalan, pa se ne ponavljaj.

 3. persida says:

  Evo ti nesto originalno: Ziveo car Putin, najveci Sloven koji je oslobodio Kosovo, ziveo buduci svetac Vizantije, ziveo njegov sekretar Duca. Niko nema sto Srbin imade: fetisizam sav od cokolade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *