Чудо невиђено: Четнички хотел пун Хрвата!

Čudo neviđeno: Četnički hotel pun Hrvata!

24 novembra 2016

621180_ravna-gora_f

Ideologija je ideologija, a novac je novac, čak i kada je reč o hotelu „Ravna gora“.

U Luksuznom kvartu Holand park u Londonu, nalazi se četnički hotel „Ravna gora“ koji, zahvaljujući skupoj lokaciji i jeftinom noćenju (između 87 i 111 evra), privlači velik broj gostiju.

Menadžerka „Ravne gore“ Melita, koja u hotelu stanuje sa svojim suprugom, u London je pobegla od rata u Jugoslaviji, kaže da je u hotelu, koje je ime dobio po četničkom pokretu, noće i Hrvati. Portal Index. hr je odlučio da to proveri.

Inače, portal piše da je vlasnik hotela Pokret srpskih četnika Ravna gora, koji osim ovog poseduje još dva hotela. Londonski četnički hotel nazvao je izmišljeni student istorije Hrvoje, koji se predstavio kao organizator londonskog susreta istoričara iz Hrvatske i BiH.

Posle nekoliko sekundi javio se ženski glas sa druge strane. Nakon prilično lošeg engleskog, kad je čula odakle je poziv, kratko je rekla „Možete pričati i hrvatski“. „Hrvoje“ joj je objasnio da se u Londonu organizuje susret istoričara iz Hrvatske i BiH i da bi voleli da rezervišu sobe.

„To bi bilo u travnju“, rekli su ženi s druge strane. „A koji je to mesec“, pitala je ona. „Četvrti.“

Facebook/Ravna gora hotel

Ničim nije odala zbunjenost ili zainteresovanost što u hotel stižu studenti istorije iz Hrvatske.
Objasnila je kakve sobe imaju, koliko se kreću cene i ponudila datum rezervacije. Pitali su je da li hotel ima konferencijsku dvoranu i da li je moguća organizacija domjenka u hotelu „Ravna Gora“.

„Šta je to“, pitala je žena. „Ručak, mala proslava“, kratko su joj opisali šta znači domjenik. Na kraju su se dogovorili da će se čuti oko detalja.

Ženi u četničkom hotelu u Londonu, očigledno, uopšte ne smeta što su je zvali iz Hrvatske i što bi u njenom hotelu organizovali konferenciju o istoriji. Ideologija je ideologija, a novac je novac, konstatuje hrvatski portal.

KOMENTARI2 komentara

  1. Slavica says:

    Hotel je hotel, zasto takva mrznja. Ako ustase hoce u cetnicki hotel, dodjite, platite i cao.

    • M.Marko says:

      Pametno,pametno,nije Hotel ni crkva ni DZamija,dal se krsti ili klanja,koga to briga,svakom njegovo i cao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *