ČUDO U AMERIČKOJ KLINICI: Izlečili je od raka pomoću malih boginja

ČUDO U AMERIČKOJ KLINICI: Izlečili je od raka pomoću malih boginja

17 maja 2014

lekUbrizgali joj ogromnu količinu specijalno modifikovanog virusa morbili (malih boginja) – dovoljnu za injekcije za 10 miliona ljudi.

Nakon tri dana tumor na glavi počeo je da se smanjuje. U narednih nekoliko nedelja je potpuno nestao, a za njim i svi ostali.

Lekari u SAD su pomoću virusa malih boginja izlečili pacijentkinju od raka u poodmakloj fazi.

Kako piše list The Washington Post, izlečena je 50-godišnja Stejsi Erholc iz Minesote, koja je bolovala od multiplog mijeloma – leukemije u koštanoj srži.

Tradicionalna lečenja, kao i dva presađivanja izvornih ćelija nisu joj donela olakšanje. Maligni tumori razvijali su se po celom telu, jedan se formirao u glavi žene i pritiskao joj mozak.

Stručnjaci iz klinike Mejo iz Ročestera (država Minesota) predložili su Erholcovoj da učestvuje u kliničkom ispitivanju novog metoda lečenja bez presedana.

Nakon što se saglasila, ubrizgali su joj ogromnu količinu specijalno modifikovanog virusa morbili (malih boginja) – dovoljnu za injekcije za 10 miliona ljudi.

Prema pisanju The Washington Post, nakon pet minuta posle početka jednočasovne operacije pacijentkinja je počela da oseća užasnu glavobolju.

Kroz dva sata počela je drhtavica, zatim povraćanje, temperatura se popela na 40,5.

Međutim, kriza je prošla, a nakon tri dana ona je primetila da je tumor na glavi počeo da se smanjuje. U narednih nekoliko nedelja taj tumor je potpuno nestao, a za njim i svi ostali.

Sada je bolest, kako pokazuju istraživanja, u fazi potpune remisije.

Doktor koji je lečio Erholcovu – Stiven Rasel – u izveštaju za glasnik Mayo Clinic Proceedings napisao je da ona više nema multipli mijelom.

Ispitivanja su se vršila na dva pacijenta, ali u drugom slučaju nisu donela takav uspeh.

Lekari tvrde da treba organizovati dalje provere metoda po principu slučajnog uzorka.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *