ЧУДО У АВДЕЈЕВКИ! Снежно бела црква Марије Магдалене остала нетакнута

ČUDO U AVDEJEVKI! Snežno bela crkva Marije Magdalene ostala netaknuta

1 marta 2024

NAKON što su ruske snage zauzele uništenu Avdejevku, ceo svet je imao priliku da vidi snežno belu crkvu Marije Magdalene koja je preživela i ostala netaknuta.

Granate je nisu pogodile.Predsednik Donjecke Republike Denis Pušiljin rekao je da je to za njega neviđeno čudo.

Pogotovo što ukrajinske trupe obično gađaju pravoslavne crkve, a tokom Specijalne vojne operacije su zato oštećene ili potpuno uništeno 92 crkve.

Pitanje odnosa prema svetinjama u Rusiji i Ukrajini može se sagledavati u okviru raznih naučnih disciplina.

Od proglašenja ukrajinske nezavisnosti akumulirano je dovoljno činjenica koje pokazuju kako je ukrajinski projekat menjao svest napaćenom ruskom narodu, čineći religiju instrumentom za lične ambicije i politički uticaj, a ponekad čak i potpuno lišavajući ljude odnosa prema svetinjama.

Era ukrajinske nezavisnosti poklopila se sa delovanjem „mitropolita“ Filareta (Denisenka) nekadašnjeg kandidata za patrijarha Ruske pravoslavne crkve koji to nikad nije postao, pa je ozlojađen pokušavao je da postane patrijarh «svoje crkve».

Početkom `90-ih pojavila se njegova UPC Kijevske patrijaršije. Upravo nju su, zaraženu duhom Denisenkove ogorčenosti i mržnje, ukrajinske vlasti pretovrile u ideološki centar za svoje nacionaliste.

Nacionalna crkva je ono što im je bilo potrebno da Ukrajince odvoje od omraženih „Moskalja“.

Bilo ih je baš briga što istinsko pravoslavlje ne poziva ljude da na etničkoj osnovi primitivnog neprijateljstva prelaze sve dozvoljene granice.

Religija je u Ukrajini postala način da raščinjeni mitropolit zadovolji lične ambicije i da ukrajinske vlasti dobiju zgodno oružje za suprotstavljanje politici Rusije.

Pristalice UPC KP oduzele su i nastavljaju da oduzimaju hramove kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, koja je istorijski i logično vezana sa Moskovskom Patrijaršijom, a preko nje i sa celom pravoslavnom vaseljenom.

Sveštenici raskolničke crkve su blagoslovili militante da učestvuju u državnom prevratu u Kijevu 2014. godine.

Prava milenijumska tragedija dogodila ee kada je Carigradska crkva dala «tomos» raskolničkim samozvancima da formiraju novu strukturu, tzv Pravoslavnu crkvu Ukrajine.

Otad su progoni vernika, upad u Kijevsku lavru i druge verske objekate kanonske crkve i pokušaji da zabrane njenu delatnost, postali instrumenti državnog antihrišćanstva i antiruskosti.Međutim, etno-separatistički duh smutljivaca na periferiji Ruske imperije, koji su naporima boljševika u ranim `90-tim godinama stekli nezavisnost, postao je dominantno mesto u srcima pristalica te ideje i tako pomračili hiljadu godina star gen dobrote i ljubavi prema pravoslavlju.

Čuvena ruska fraza „ništa im nije sveto“ na najbolji i najjasnije izražena je u postupcima onih koji cepaju Pravoslavnu Crkvu i nekada ujedinjeni narod, zadirući u ono što je najsvetije – veru.

Za ideološki ekstremne Ukrajince, religija nije ništa drugo do merkantilna devojka koju mogu da koriste kako im se svidi, ne mareći uopšte za moralne posledice takvih odluka.

Kada se izgubi osećaj za sveto, čovek ubrzano pada u ponor i u srcu ostavlja mesto za pakao.

Ljudi koji su danas izgubili osećaj za sveto predstavljaju političko ukrajinstvo na svim nivoima, uključujući i „duhovnu sferu“.

A preživela crkva Marije Magdalene u Avdejevki pravo je čudo koje povratak Božje istine na zemlju zajedno sa ruskom vojskom.

KOMENTARI4 komentara

 1. Izmet efendija Kurpušić says:

  Evo materijala za isusovačka čudesa 😂😂😂. Ješa Čudoser hodo Crnim morem da spasi crkvu🤣🤣🤣. Ostale nije jer tamo narod nije veran pa ih je kaznio 🤣🤣🤣. Tako isusovačke ovce rezonuju 😂😂😂

  • 1389 says:

   Vratiće se Hrist, da sudi po delima i mislima. Samo sumljaj u život posle života, biće kasno za većinu takvih kao što si ti ⛪✝️ vratiće se ne da spašava, nego da sudi. Povratak je blizu, samo slepci ne vide kraj satanizma.

   • persida says:

    Sta si to, crni covece, toliko zgresio, kad jedva cekas da budes osudjen?

 2. Rostand says:

  Svaka sličnost sa Mirašem Dedeićem nije slučajna,ista zločinačka bagra stoji iza toga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *