Чудотворне намирнице: Бришу подочњаке као од шале

Čudotvorne namirnice: Brišu podočnjake kao od šale

9 februara 2017

565707_girl-1112647-1920_f

Niko ne voli podočnjake i tamne kolutove oko očiju. Iako mogu da se jave kao posledica genetike ili umora, mogu da ukazuju i da nešto sa zdravljem nije u redu. Često pokušavamo da ih se rešimo na različite načine, a nismo ni svesni da u kuhinji zapravo imamo moćne saveznike protiv podočnjaka.

Podočnjaci sa godinama postaju izraženiji, jer koža postaje tanja. Pored korektora koji je idealan za skrivanje podočnjaka, postoje i neki prirodni preparati koje podočnjake „brišu“ kao od šale.

Krastavac

Na umorne oči stavite krišku krastavca koji je pre toga bio u frižideru. Hladnoća će uticati da se žilice u kapcima stegnu, a natečenost bi trebalo da nestane za nekoliko minuta. Budući da krastavac rashlađuje, oči će se opustiti i izgledaćete sveže.

Peršun

Uzmite punu šaku peršuna i stavite u malu posudu za mešanje a zatim ga drvenom kašikom snažno pritiskajte u posudi kako bi ispustio sokove. Prelijte ga sa dve kašike vrele vode i sačekajte da se ohladi. Ohlađenu smesu stavite na vatice, a zatim ih smestite ispod oba oka. Lezite i sačekajte da deluju 10 minuta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *