ЧУВЕНИ ИСЛАМСКИ УЧИТЕЉ УЗДРМАО МУСЛИМАНЕ: „У СРЕБРЕНИЦИ НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДА, ЗНАМ КО ЈЕ ОДГОВОРАН!“

ČUVENI ISLAMSKI UČITELJ UZDRMAO MUSLIMANE: „U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA, ZNAM KO JE ODGOVORAN!“

7 aprila 2021

Na dan kada se u Crnoj Gori vodi rasprava da li treba smeniti ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih izjava o Srebrenici, zanimljivo je čuti šta o dešavanjima u tom gradu 1995. godine ima da kaže jedan od najvećih svetskih islamskih učenjaka Imran Nazar Hosein.

On je 2019. godine držao predavanje u glavnom gradu Malezije, Kulala Lumpuru. Posle njegovog izlaganja okupljeni su imali pravo da postave pitanja, što je iskoristila i jedna gošća iz Bosne i Hercegovine. Ona je šeiha pitala zašto negira navodni genocid u Srebrenici.Hosein je odmah odgovorio da nikada nije rekao da se ratni zločin nije desio, ali je dodao da se dešavanja u Srebrenici 1995. godine nikako ne mogu nazvati genocidom.

– Ono što sam ja rekao je da to nije bio genocid. Nikad nisam rekao da to nije bio masakr. Naravno da je bio. Ali vi hoćete da me obesite i razapnete zato što sam rekao da nije bio genocid. Ja znam ko je to uradio, ali vi ne znate. Isti onaj ko je organizovao genocid nad Jermenima 1914. godine, organizovao je i pokolj u Srebrenici. Ja znam ko je to, a vi ne. Zato me napadate jer vam govorim istinu – rekao je on.

Cilj je da se spreči savez pravoslavnih hrišćana i muslimana

Hosein je dodao da je sve režirano kako bi se sabotirao muslimansko-hrišćansko prijateljstvo i savez.

– Vi u Bosni ste ljuti jer ja radim na tome da bi se stvorilo prijateljstvo i savez između muslimana i pravoslavnih hrišćana. To vas vređa i boli zato što pravoslavni hrišćani pokazuju prijateljstvo prema islamu. Vaša situacija je beznadežna i ja vam ne mogu pomoći. Svet islama nije poput vas. U svetu islama veliki broj njih se slaže sa mnom, ali ne Turska i muslimani na Balkanu – kazao je on.

Šeih je zatim objasnio zašto događaji u Srebrenici nikako ne mogu biti okarakterisani kao genocid.

– Genocid je kada istrebite jedan narod, kao što je urađeno u Americi sa američkim Indijancima, i kada ne pokažete žaljenje i kajanje zbog onoga što ste uradili. Ne izvinite se, ne prihvatite krivicu i srećni ste i zadovoljni time što ste učinili. To je genocid. Amerikanci su krivi za genocid nad Indijancima – rekao je on.

Protv Srba je vekovima vođen nepravedan Džihad

Hosein je dodao da većina Srba ne mrzi muslimane iako je nad njima počinjeno mnoštvo nepravdi pod izgovorom borbe za islam.

– Vi ne razumete Srbe, ima ih dobrih, ima i loših. Postoje Srbi koji su loši i koji mrze islam. Ali ne možete im zameriti što mrze islam. Jer vi ste vodili nepravedan Džihad nad njima nekoliko stotina godina i nikada se niste pokajali za to što ste im uradili. Ponosite se vojskom Otomanskog carstva! Vi ste oni koji ste vodili Džihad protiv njih i danas ste ponosni zbog onoga što ste im radili stotinama godina. Nikada niste prihvatili da se Otmanska vojska borila za đavola. I kada vas tome učim, vi ne prihvatate – kazao je on.

Šeih se osvrnuo i na pokušaj Velike Britanije da dešavanje u Srebrenici proglasi za genocid u UN.

– Britanci su hteli da se proglasi genocid u UN, ali Rusija je to sprečila. Kada sam rekao da su Rusi u pravu jer su to sprečili, Turska i muslimani sa Balkana su se okrenuli protiv mene. Napadate me i sada kada vam govorim istinu o Velikoj Britaniji i Osmanskom carstvu koje je vodilo ratove u ime đavola, a ne Boga. Vi me napadate i podržavate one koji su činili zlo po svetu. Idite onda kod nekog drugog učitelja. Meni ne treba vaša podrška, jer svoj posao mogu da radim i bez vas. Ovo što vam govorim zasniva se na Kur’anu i istini, a vi i dalje prkosite. Ne pokazujete sposobnost razumevanja da razumete o čemu govorim. Ne mogu vam pomoći – rekao je on.

Podsetimo, Imran Nazar Hosein rođen je 1942. godine na karipskom ostrvu Trinidad. Hosein je ulema, pisac i filozof specijalizovan za islamsku eshatologiju, svetsku politiku, ekonomiju i savremene socioekonomske i političke probleme.

Radio je nekoliko godina za ministarstvo spoljnih poslova Vlade Republike Trinidad i Tobago, ali je odustao od posla 1985. posvetivši se veri. Živeo je u Njujorku deset godina tokom kojih je bio direktor islamskih studija Zajedničkog odbora muslimanskih organizacija Velikog Njujorka.

Hosein je držao predavanja o islamu u nekoliko američkih i kanadskih univerziteta, koledža, crkava, sinagoga… Učestvovao je u mnogim međureligijskim dijalozima sa hrišćanskim i jevrejskim verskim ekspertima kao predstavnik islama u SAD.

Neko vreme je bio imam u Masdžid Dar el Kuranu na Long Ajlandu. Predvodio je nedeljni džuma-namaz i isporučivao je jednom mesečno propoved u sedištu Organizacije ujedinjenih nacija u Menhetnu, deset godina u kontinuitetu. Bio je direktor Alimijevog instituta islamskih studija, direktor istraživanja Svetskog muslimanskog kongresa u Karačiju, direktor Islamskog instituta obrazovanja i istraživanja u Majamiju i direktor davata na Tanzim-e-Islamiju za Severnu Ameriku.

(24sedam.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. I Love Jesus says:

  Tako je brate Imro, Bog da te blagoslovi, još kad bi oni poslušali glas takvog učenjaka kao što si ti? Jesu osmanlije pretvorili tu srbe u bosanlije i dan danas vode rat u ima šejtana a ne Boga. Oni vode pogrešan džihad. Jeste tu bio strašan masakar na obe strane mada su obe srpske ali ne beše genocid već đavocid, đavolova posla. Pazi samo da te ne razapnu kao Hrista jer govoriš istinu, ali ko govori istinu svakako će u raj džanet. Ali ako hoćeš život večni uzdaj se u spasenje Hristovo veruj srcem i priznaj ustima tu najveću istinu i bićeš Bogu drag i ući ćeš u život večni.

 2. Gospodi Pomiluj says:

  E, i sam Mohamed bi ti pozavideo na smeloj istini koju pričaš. Što kažeš dovoljno je ispratiti istorijsku liniju - šta, gde i ko je koga ugnjetavao, i da je sve to poteklo od osmanlijskih osvajačkih ratova što nije bilo delo Boga živog i ako se ko ponosi na to krivo čini i obmanut je. Postoje video snimci u kojima Ratko Mladić neprestano oslobađa pune autobuse muslimana koji su bili zarobljeni, ali jednom su naleteli na zicer i to u dogovoru Klintona i Alije izetbegovića (živkovića) što je i sam Klinton priznao na poslednjoj komemoraciji "da je srebrenica njegovo delo na koje je ponosan" Eto đavla sam se javlja. Pa posle Srbi bili krivi.

 3. Čist je ko Suza says:

  Genocid je nad Srbima bošnjacima i učinio ga je Klinton uz pomoć Izetbegovića da bi mogao šejtan da pušta rogove na Srbe i da šalje "milosrdnog anđela" u svojoj kampanji. Sve će to izaći na pravednom sudu Božijem, svako će dobiti platu po delima svojim.

 4. Isukrst of evil says:

  Hvala Ljudino (gledam Tvoja predavanja na yt) ali tzv.bosnjaci su srbi - kukavice i glupani, svi pametni medju njima su se odrekli muslimanstva/bosnjastva i vrati se nama jer bosnjaci su oni koji su zbog KORISTI konvertovali na islam a islam je danas pod upravom vatikana, tako s.arabija,turska,itd.i oni su varikanske,fasisticke sluge. Od tzv.bosnijaci ne moze da se ocekuje nista ispravno, samo rat ili biologija je resenje za to zlo. Sreca,biologija dobro radi i oni iseljavaju s balkana a mali su, brzo ce to nestati na nase i Tvoje zadovoljstvo.

  • Željko says:

   A što da su Bošnjaci Hrvati!

 5. Gagi says:

  Zar nije genocid ako se neki narod pod silom i okupacijom nasilno primorava da uzme tudju veru sa kojom nije rodjen. To kao nije duhovna smrt i nije nasilje. Svako od nas je rodjen u nekoj "veri" koja podrazumeva ustaljene obicaje zivljenja, uz tu energtsku "veru" smo nastali, sa tom energijom i obicajima zivimo i branimo se od dusmana, sto prirodnih a narocito vestackih. Ljudski rod je duhovno nesavrsen i podlozan raznim uticajima, vrlo lako danasnji ljudi prihvataju svakakve prevarantske opcije, da bi samo mogli nastaviti jalov zivot. Zivot podrazumeva kontinuirani rad i trud, neprestanu borbu dok smo zivi. Problem je u tome sto su mangupi izmislili varijantu da ceo neciji zivot odstampaju za dva minuta. Danas je Gutemberg alfa i omega nasih zivota, nekada su to bili dukati koji su sacinjavali neku vrednost koja je znacajna i danas. Novi lazni i prevarantski poredak je stvorio "novu" vrednost i tu vrednost delio po svom nahodjenju. KO je bio za njihov system prevare, mogao je da ocekuje lep i bezbrizan zivot. Sva ova desavanja u svetu su samo proizvod istorijskog "namestanja" okolnosti da se zadrzi dominantna pozicija za vladanje nad drugima. Kristalno i vrlo jasno znamo ko je nasoj deci vadio oci, KO je unijatio i uzimao dusu nasem narodu, jeste li Srbi toliko poblesavili da bezpogovorno prihvatate svakakve pometnute spijune.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *