ЧУВЕНИ НАУЧНИК НАС УПОЗОРАВА: Клонирамо бебе, а то је Хитлер желео!

ČUVENI NAUČNIK NAS UPOZORAVA: Kloniramo bebe, a to je Hitler želeo!

27 maja 2016

richard-dawkins 789Čuveni naučnik Ričard Dokins je rekao da je dizajniranje beba loša ideja pošto je to ono što je Hitler želeo.

Sposobnosti naučnika kada je u pitanju manipulisanje gena i menjanje osobina već danas prevazilaze sve granice, a u budućnosti bi mogle da postanu još naprednije.

Prvobitna zamisao iza manipulacije genima je bila da se iskorene bolesti, ali su ove tehnike napredovale do te mere da roditelji danas mogu da izaberu koje će boje biti oči njihovih potomaka.

Dokins je rekao da je manipulacija genima dobra kada je u pitanju borba protiv bolesti, ali on upozorava da dizajniranje dece u velikoj meri podseća na Hitlerov san o arijevskoj rasi.

Dokins je istakao da naučnici mogu manipulisati genima na taj način da omoguće da neko bude bolji u trčanju ili skakanju, pa čak i u matematici, što nije nimalo prirodno.

„Sama pomisao da je Hitler želeo da uradi isto to ukazuje da tako nešto nije u redu“, rekao je Dokins.

Naučnici iz Velike Britanije su u februaru po prvi put dobili zeleno svetlo kada je u pitanju genetska modifikacija ljudskih embriona.

To znači da će naučnici sada moći da eksperimentišu na ljudskim embrionima.

Međutim, iako je odobrenje dato za rad na problemima plodnosti i sprečavanju bolesti, postoji zabrinutost da bi u budućnosti u Velikoj Britaniji moglo da dođe do dizajniranja dece.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. N. says:

    Bolje klonirani genije nego prirodni retard. A hvala Bogu ima ih...

  2. padre says:

    Možda se klonovi pokažu boljim!Zapravo, zavisi od dižajna!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *