Чувени српски хирург који је спасaо на стотине живота преминуо од короне

Čuveni srpski hirurg koji je spasao na stotine života preminuo od korone

14 aprila 2020

Dr Miodrag Lazić, čuveni srpski hirurg koji je tokom ratova devedesetih spasao na stotine života, preminuo je od posledica virusa korona.

Dr Miodrag Lazić, lekar niškog Kliničkog centra, preminuo je od posledica virusa korona, objavile su „Novosti“.

Lazić, koji je spasio nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je posle teške borbe, nažalost, izgubio bitku sa opakim virusom.

​„Otišao je najbolji među nama. Veliki čovek za života, od danas legenda o kojoj će generacije pripovedati. Najbolji srpski sin, čovek koji je zadužio ovu zemlju i pokolenja. Prim. Dr Miodrag Lazić. Počivaj u miru dragi prijatelju. Žal je prevelika“, napisao je prijatelj čuvenog lekara Bojan Jovanović.

O dr Laziću snimljen je dokumentarni film „Dnevnik ratnog hirurga“, autora Siniše Grabeža u produkciji Televizije Republike Srpske.

Za njegov rad u Republici Srpskoj, njegova svetost patrijarh Pavle ga odlikuje Ordenom svetog Save. Nosilac je i niza drugih priznanja. Februara 1996. godine odlazi iz Srpskog Sarajeva, kući, u Niš.

KOMENTARI2 komentara

  1. 071 says:

    Doktor Laza ga je operisao...bilo dovoljno reći na Ilidži tokom ratnih dana i odmah bi svima bilo lakše jer je taj nesrećnik imao šansu da preživi. Legendo,živiš dok ima sarajevskih Srba!

  2. petrovgrad says:

    Večna mu slava. Junak koji se retko rađa. Iskreno saučešće porodici. Njegovo junaštvo i požrtvovanost i odanost profsiji ući će u udžbenike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *