ЧУВЕНИ западни генерал KОНАЧНО РЕKАО истину: Открио ЗАШТО је Србија бомбардована, па проговорио о СРЕБРЕНИЦИ

ČUVENI zapadni general KONAČNO REKAO istinu: Otkrio ZAŠTO je Srbija bombardovana, pa progovorio o SREBRENICI

10 marta 2019

Nekadašnji komandant Unprofora u BiH Luis Mekenzi kaže da je agresija NATO na Srbiju 1999. godine bila ogromna greška Alijanse.

– To što se događalo na Kosovu 1998. i 1999. godine bio je interni obračun vaših legitmnih snaga bezbednosti sa teroristima koje je američka pi-ar kompanija iz terorističkih uniformi preodenula u borce za slobodu. Ista ta agencija prethodno se uvežbala ratujući za potrebe bosanske vlade protiv Srba. Ta 1999. bila je godina kada je NATO slavio 50 godina postojanja, a nije imao neprijatelja ni na vidiku. Vaša zemlja je zato bombardovana – rekao je Mekenzi.Upitan da li je Haški tribunal opravdao svoje postojanje, on kaže da je oslobađanje Nasera Orića bilo sramotno.

– Taj čin je potvrdio pristrasnost suda i to zauvek – kaže kanadski general.

Govoreći o Srebrenici, kaže da se 1995. godine dogodio ratni zločin, ali ne i genocid.

– Prethodne ratne zločine u selima oko Srebrenice počinile su trupe koje je vodio Naser Orić. Njegove jedinice su izlazile iz enklava koje su štitile snage UN i činile zverstva nad Srbima. To je takođe ratni zločin. O genocidu nad Bošnjacima ne može da se govori, jer su snage bosanskih Srba uredno evakuisale sve civile, žene, decu i starce iz rejona borbenih dejstava – ističe Mekenzi.

Kaže da je još ranije rekao da je agresija NATO bila ilegalna i neopravdana i da je videvši stanje na terenu predložio ragraničenje Srba i Albanaca na Kosovu i da nova granica između dva naroda ide od istoka do zapada na opštoj liniji kroz Prištinu.

Mekenzi smatra da je mesto Srbiji na Zapadu, kao i da, uprkos greškama koje su učinjene, Srbija treba da uđe u NATO.

– Doprinos Srbije savezničkim pobedama u prošlosti je istorijski nemerljiv – zaključio je Mekenzi.

(Srbija Danas)

KOMENTARI11 komentara

 1. Ivana says:

  Sve to znamo i svi naknadno postaju pametni ali kada će završiti na sudu u Hagu i kad će Srbiji platiti oštetu o tom Vučko ne sme ni pisnutu.

 2. E.Lirsch says:

  ...bila gresak… Nije "greska". To je nezapamceni ZLOCIN i za to cete biti kaznjeni. ZLOCIN.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  SAD i EU su 4.Rajh a njihov NATO je novi Vermaht. Pogledajte sastav EU, pogledajte koj država je vodeća i jasno je o čemu se radi; pa i hrvati su tamo. Srbima gde god živeli nije mesto među vatikanske naci-fašističke države. Lek za naciste je uvek bila Rusija; nećete još dugo čoporativno napadati narode koji žele slobodno živeti od svog rada i od svojih resursa. Da učite istoriju znali bi kako su prošle SVE zapadne a i pokoja istočna imperija u ratu protiv Rusije; gde su danas A-U monarhija, 3.Rajh, Otomanija, Francuska imperija, Engleska imperija??? Nema ih, svedene su na mikro državice, a to čeka i SAD.

 4. padre says:

  Da uđe, nego šta, pa onda sama sebe da bombarduje!

 5. rajko says:

  Svi zapadni službenici polako uzmiču, ali mravljim, milimetarskim koracima. Usporavaju proces uspostavljanja pravde koliko mogu. Ne kaže se: "... zverstva nasera orića i njegovih bandita oko Srebrenice su takodje ratni zločin...", nego se kaže: "Upravo ono to su činili naser orić i njegovi banditi bio je GENOCID". Da li taj čovek uopšte zna šta su muslimani tamo radili? Da su sekli na komade i pekli ljude i decu, da su ih sakatili žive i mrtve, da su kopali oči, otkidali delove tela, pljačkali, palili, rušili i na svaki način uništavali ljude i imovinu, o uvredama i poniženjima da ne govorimo? Da li je ikad pročitao išta od brda dokumenata koji govore o takvim slučajevima? Svi se tu nešto prave ludi, kao da smo mi s kruške pali, pa će to proći. I nisu nas bombardovali samo zbog NATO godišnjice. Zapad je neprijateljstvo prema Srbima pokazivao od početka krize u SFRJ. Ta mržnja traje već jako dugo i posledica je dve različite, ali paralelne pojave: prva je vatikanska sistematska vekovna propaganda, a druga srpska popustljivost i praštanje. Dok god neko ne bude kažnjen za zločine nad Srbima oni će se ponavljati. Zato ni sad nisu kažnjeni, da bi mogli da budu ponovljeni, sve do našeg potpunog istrebljenja. I konačno, bombardovanje SRJ nije bilo nikakva greška, bar ne onakva kako je prikazuje general. To bombardovanje je jako davno isplanirano, još u prvoj polovini devedesetih (recimo 1994.), a možda i ranije, te se ne može raditi o tome da oni nešto nisu dobro razumeli, pa pogrešili. Oni jesu pogrešili, ali na sasvim drugi način: tim bombardovanjem su potpuno srušili postojeći medjunarodni poredak koji je sad jako teško zakrpiti, a upravo zapad će u skorijoj budućnosti biti sve više zainteresovan za njegovo ponovno uspostavljanje, jer će postajati sve slabiji i sve će mu više biti potrebna njegova zaštita. Nas ovakva uzmicanja ne smeju umirivati u nameri da im naplatimo ratnu štetu za sve zločine koje su počinili nad nama.

 6. milorad2 says:

  Sad je kasno, ta priča je gotova, a da su gadno pogrešili oni već sada vide, a tek će to platiti.Ovo što im se sada dešava je samo servisiranje duga koji imaju prema nama,MNOGO su nam dužni "ortaci" i "prijatelji" sa zapada, mnogo,a hvala nam je uranijum i pokušaj genocida nad SVIMA NAMA.Ako bude istorije i istoričara posle ovoga što dolazi bombardovanje nas Srba 1999. će sigurno biti označeno kao početak sloma zapadne imperije laži i mraka.Najveći problem koji oni imaju zbog toga što se ovde desilo je upravo LAŽ koja je kreirana da nas bombarduju, ponize i OCRNE, ali ispostavilo se ono staro narodno U LAŽI SU KRATKE NOGE i to je ono što im je u stvari bodež u srcu njihove vladsavine, jednom kad su uhvaćeni u prolongiranoj OTVORENOJ LAŽI on su izgubili legitimitet ne samo kod nas nego SVUDA.Sada se komotno može govoriti o zapadnim vladama kao o REŽIMIMA i HUNTAMA i što je najgore za njih je to što i njhivo stanovništvo TO SADA zahvaljući napadu na nas vide JASNO.Reči su to "ŠTO DO SRŽI BODU" I NAŠA REČ ĆE IM DOĆI GLAVE:)NIŠTA VIŠE NE MORAMO DA URADIMO NJIHOV SLOM JE BIO 1999. KADA SMO ODBILI DA BUDEMO BUDALE I DA ĆUTIMO.NIJE NAŠA HIMNA DŽABA "BOŽE PRAVDE" :)

 7. Savle says:

  Seronja ka' svi oni. Da se uđe u tu istu zločinačku alijansu i definitvno ih aboliramo. Ovako kad tad ćete ratnu odštetu plaćati zlotvori.

  • Kiza says:

   Baš tako,uzeo si mi reč iz usta,što sada priča posle 20 godina?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *