ЧВРСТО ОБЕЋАЊЕ: Индија неће признати Косово

ČVRSTO OBEĆANJE: Indija neće priznati Kosovo

4 maja 2018

Potpredsednik Indije Venkajah Naidu potvrdio je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem da njegova zemlja neće menjati svoju poziciju u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Na sastanku je konstatovan visok nivo prijateljskih odnosa i saradnje, čemu je poseban podsticaj dala prošlogodišnja poseta tadašnjeg predsednika Vlade, a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića Indiji.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo višedecenijskim tradicionalno prijateljskim odnosima između Jugoslavije, čiji je Srbija sastavni deo, kasnije sukcesor i Indije, koji vuku korene još iz vremena Pokreta nesvrstanih zemalja, čiji su dve zemlje osnivači.Izražena je zajednička želja i spremnost da se u narednom periodu učine dalji konkretni koraci na planu intenziviranja političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i sveobuhvatnog unapređenja saradnje, čemu će poseban podsticaj dati predstojeća poseta potpredsednika Indije Srbiji, prvoj na ovom nivou posle više decenija.

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije je ovom prilikom preneo sagovorniku zahvalnost srpske Vlade i naroda na podršci Republike Indije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova“, izražavajući uverenje da će ova pozicija, zasnovana na međunarodnom pravu, biti zadržana i u budućnosti.

Dačić će posle Indije posetiti Nepal, a potom i Šri Lanku.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Indija, Rusija, Kina...svi VELIKI, NAJVECI NARODI SVIJETA i najmocnije sile, VOJNE I EKONOMSKE su sa nama!! Halo!! To su nasi TRADICIONALNI PRIJATELJI, TRADICIONALNI! Neki su cak i vise od toga! Sa druga strane imamo GENOCIDNE MONSTRUME koji su pocinili nad nama ali i nad nasim prijateljima i drugima MONSTRUOZNE GENOCIDE I ZLOCINE kroz istoriju. Najveca tragedija Srbije i srpskog naroda su nasi VLADARI koji su svi mahom bili ili agnlofili ili germanofili, znaci vazali nasih MONSTRUOZNIH DZELATA. Da li iz straha ili gluposti svi su redom trazili milostinju i utociste pod suknjom tih momstruma!! KOJI DEGENERICI! Dok se to ne promijeni tragedija naseg naroda ce se nastaviti. Bili ste upozoreni braco i sestre. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *