„ДА ЈЕ ЂИНЂИЋ ЖИВ, ево шта би се десило“

„ДА ЈЕ ЂИНЂИЋ ЖИВ, ево шта би се десило“

11 марта 2019

Члан Председништва СНС и бивши високи функционер ДС Горан Весић изјавио да би убијени премијер Србије Зоран Ђинђић данас био с председником Александром Вучићем.

„Ђинђић би био данас на оној страни где се решавају проблеми и спроводи оно о чему је сањао. Kратко и јасно, био би с Вучићем„, рекао је Весић.

Он је у интервјуу за Kирир, који је пренео Тањуг, објаснио да би убијени премијер Србије био на „оној страни која преговара о чланству Србије у ЕУ, на страни која спроводи економске и друштвне реформе, са онима који се боре за сваку страну инвестицију, за нова радна места и због којих је Србија поново поштована у међународној заједници“.Према његовим речима, Ђинђић би био „са оним ко је храбро отворио питање Kосова и Метохије, попут њега 2002. године, знајући да свако чекање значи даље исељавање Срба“.

Био би „са оним ко данас пролази кроз исту сатанизацију кроз коју је он прошао. О коме исти они који су нападали Ђинђића, невладине организације, самопроглашени експерти и „независни“ медији, данас причају исте лажи о криминалу и пословима, кога данас исти они националисти проглашавају издајником. Оно што данас у Србији раде Председник Републике и Влада је оно што је Ђинђић започео на почетку овог миленијума. Зато би био ту“, рекао је Весић.

Уочи годишњице убиства Ђинђића, 12. марта 2003, Весић истиче да премијер и лидер ДС, чији је тада био близак сарадник, „данас, шеснаест година после убиства није заборављен, Србија је на путу који је он започео а држава му подиже споменик на предлог Председника Републике“.

„Победио је. Ту победу је платио животом али нисам сигуран да не би прихватио ту цену само да се његов сан оствари. Јер, говорио је да човек живи док постоји сећање на њега и његово дело“, рекао је Весић.

Он је, такође, подсетио како је Србија изгледала када је Ђинђић убијен – „трагично подељена око сваког питања ма колико било важно за државу и народ, без обзира да ли је то Kосово и Метохија, Европска унија, реформе друштва или модернизација, и колико је лажи о њему изговорено.

„Kолико су лажи изговориле невладине организације, самопроглашени експерти и „независни“ медији само зато што им није дозвољавао да воде државу? Називали су га криминалцем, лагали о њему да је власник фабрика и ресторана, а уста су им била пуна Европске уније и реформи“, рекао је Весић.

Он је посебно истакао на шта је све оно доживео убијени премијер када је 2002. године затражио да се одмах и коначно реши питање Kосова и Метохије – у земљама које су спонзори самопроглашене косовске независности био је оптуживан да је српски националиста, а у земљи од стране националиста да хоће да „прода“ Kосово.

Весић је оценио да је „таква Србија, подељена и без институција, била идеална позорница да се појави група убица у униформи који су били подстакнути да решење за све проблеме виде у убиству премијера“, и истакао да он никада не би био с људима који данас воде српску опозицију.

Нагласио је да ће Ђинђић живети док Србија живи у складу с његовим идејама о модерном и реформисаном друштву, док држава одговорно решава косовско питање у складу са интересима народа, док год преговара о чланству у ЕУ.

„Свидело се то некоме или не, то данас ради Александар Вучић, а не ова дружина која покушава на улици са сруши власт. Дружина коју је Ђинђић презирао као нераднике, опртунисте и политичке хоштаплере“, закључио је Весић у интервјуу за „Kурир“.

KOMENTARI13 коментара

  • Cp6a says:

   Макоше га на врхунцу свог штеточинства. Изгледа да је имао жестоку штеточинску конкуренцију.

   • Velika Metla says:

    Срба,може ли неко да замисли колико неко може бити зло,па да позива да се бомбардује његов народ? Ја не могу! Толико зло нисам!

  • E.Lirsch says:

   Bas tako. Da smo jos ko'eg akrepa skinuli na vreme danas ne bi bilo ovako.

 1. rajko says:

  Vesiću, idi ti lepo zalivaj ukrasne koprivice na banderama, pusti KiM. O njemu nemaš pojma, kao ni o politici generalno. Ovo uvlačenje muratu ništa ti ne vredi. I tebi i njemu je odzvonilo. Šta god da sad radite, idete u istorijski kanal zajedno sa ostalim sns fekalijama, gde vam je i mesto.

  • rajko says:

   A Dindjiću ti i murat niste dostojni ni cipele da čistite, a vi ga bestidno koristite za svoje prljave transakcije.

 2. mrak says:

  Mislite na onog kepeca i nistariju nemackog djaka koji je onako vristeci u mahnitom histericnom zanosu vristao da moraju jos vise i jos jace da nas bombarduju, jos se drzimo!?

  • rajko says:

   Ala si se ti uživeo! Kakvo mahanje, kakvo vrištanje i kakvo pozivanje na još jače i veće bombardovanje!!! Sve si izmislio, a nisi ni video ni čuo tu ozloglašenu izjavu! Da si video i čuo znao bi da je to čista laž. Murat te svakog dana časti desetinama izjava mnogo gorih od onoga što je Djinjić ikad izgovorio, ali to ne primećuješ. Ti si hipnotiziran čovek! Čime te je omadjijao taj murat? Svojom lepotom? Lepim govorima? Dobrim životom koji ti je omogućio? Sigurnošću za tebe i Srbiju? Zaštitom srpskih interesa? Šta to ima izmedju tebe i murata?

 3. Pera says:

  Najveceg izdajnika u nasoj istoriji Srba poiminjete kao postenog coveka. Pa da li ste vi normalni ? Svi ti satanisti koji su DEMONstrirali sa vodjom djindjicem, sada su se napili krvi i opet za sitne pare jurisaju i DEMONstriraju na celu sa slicnom skotinom. Pa jel vi neznate da onaj demon srdjan za zasluge za organizovanje otporasa dobio celo ostrvo na poklon ?

  • Perato says:

   Dobio ostrvo od vrhovnih vladara sveta, jevreja cionista kojima robujemo svi mi od bombardovanja, a pogotovu ,,nase,, vlasti !!!!!!!!!! a i sve vlasti na planeti, sem znanih.

   • rajko says:

    I još nešto da znaju čitaoci (ti verovtno to dobro znaš, budući da si "posvećen" kao bot): kad god murat ne zna kako da zataška svoje brljotine, on u javnost pusti temu "izdajnika" djidjića koji je sve izdao, tako da murat siroma' "nije ni imao više šta da izda", a onda dodje dobro poznata suzna tirada o plaćenoj smeni "savršenog" miloševićevog režima po direktivi zapada, srdjanu popoviću, kanvasu itd. Ni reči o tome da mi pod tim "savršenim" režimom više nismo mogli disati, baš kao što ni sad ne možemo, da smo želeli slobodu od njega i njegovih nakaza, baš kao što želimo slobodu i od murata i njegovih nakaza, po svaku cenu, sada (onda) i odmah. Zapad se naknadno utrpao u tu priču kao prnja u zadnjicu, dao nekom neke sitne pare, da bi posle mogao prvo da ucenjuje one koji su ih primili, a zatim da ih ocinkari kao izdajnike, time zakuva već ionako ključalu atmosferu u Srbiji, a istovremeno se malo i osvete Srbima što su im oteli tako zgodnu igračkicu kakva je bio milošević. Ti sve to verovatno i sam znaš, ali pišem ovo da znaš da i mi svi to znamo i da to više ne pali, osim možda kao lozinka za prepoznavanje izmedju vas sns botova.

  • rajko says:

   Kaži mi, molim te, šta je to Djindjić izdao? Koji srpski interes? Je li tebi bilo gore u onih godinu i po njegove vlasti nego za vreme Miloševića ili sada? Je li ti smetalo to što su u to vreme nadoknadjene sve zaostale penzije i socijalna davanja, i najveći deo zaostalih plata? Ovo umanjenje penzija i plata je bolje nego ono nadoknadjivanje i otplaćivanje gradjanima duga koji su drugi napravili? Je li ti smetalo što se u 2002. rodilo 20-30% više beba nego ranije? Je li ti smetao red koji se postepeno uvodio u administraciju? Šta je izdaja po tebi? Mlatite oveštale fraze, nas "tihu večinu" mrzi da se zamlaćujemo sa vama i demantujemo vaše budalaštine i vi tako već godinama živite u ubedjenju da ste u pravu i da ste uspeli da ubedite ceo narod u svoju "istinu". A u svemu tome nema ni trunke istine. Sve je jedna velika propagandna laž i podvala.

 4. petrovgrad says:

  Đinđić je sa zapada doveden u Srbiju sa zadatkom da od Srbije napravi Siriju, a od Beograda Damask. Ulo0ga ISIL-terorista posvećena je aktivistima OTPOR, koji su se obučavali u inostranstvu. Đinđić je napravio dil sa Miloševićem i preuzeo vlast uz malo požara. Dakle uvrnuo zapad, što smatram da je to mudari odgovoran potez, jer nije lud da izazove građanski rat. Zapad kada je uvideo da ih je Đinđić uvrnuo i umesto da napravi haos, on se dogovorio sa Miloševićem. Zapad mu to nije oprostio i zatosu ga ubili. Zapad ne prašta. KiM niko nije izdao, jer da ga je izdao Milošević, onda Djindjić ne bi imao šta da izdaje, da je to uradio Đinđić, šta bi ostalo za Tadića i sve tako do Vučića. Jedna stvar se ne prodaje niti predaje dva puta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u