„ДА ЈЕ ЂИНЂИЋ ЖИВ, ево шта би се десило“

„DA JE ĐINĐIĆ ŽIV, evo šta bi se desilo“

11 marta 2019

Član Predsedništva SNS i bivši visoki funkcioner DS Goran Vesić izjavio da bi ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić danas bio s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

„Đinđić bi bio danas na onoj strani gde se rešavaju problemi i sprovodi ono o čemu je sanjao. Kratko i jasno, bio bi s Vučićem„, rekao je Vesić.

On je u intervjuu za Kirir, koji je preneo Tanjug, objasnio da bi ubijeni premijer Srbije bio na „onoj strani koja pregovara o članstvu Srbije u EU, na strani koja sprovodi ekonomske i društvne reforme, sa onima koji se bore za svaku stranu investiciju, za nova radna mesta i zbog kojih je Srbija ponovo poštovana u međunarodnoj zajednici“.Prema njegovim rečima, Đinđić bi bio „sa onim ko je hrabro otvorio pitanje Kosova i Metohije, poput njega 2002. godine, znajući da svako čekanje znači dalje iseljavanje Srba“.

Bio bi „sa onim ko danas prolazi kroz istu satanizaciju kroz koju je on prošao. O kome isti oni koji su napadali Đinđića, nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i „nezavisni“ mediji, danas pričaju iste laži o kriminalu i poslovima, koga danas isti oni nacionalisti proglašavaju izdajnikom. Ono što danas u Srbiji rade Predsednik Republike i Vlada je ono što je Đinđić započeo na početku ovog milenijuma. Zato bi bio tu“, rekao je Vesić.

Uoči godišnjice ubistva Đinđića, 12. marta 2003, Vesić ističe da premijer i lider DS, čiji je tada bio blizak saradnik, „danas, šesnaest godina posle ubistva nije zaboravljen, Srbija je na putu koji je on započeo a država mu podiže spomenik na predlog Predsednika Republike“.

„Pobedio je. Tu pobedu je platio životom ali nisam siguran da ne bi prihvatio tu cenu samo da se njegov san ostvari. Jer, govorio je da čovek živi dok postoji sećanje na njega i njegovo delo“, rekao je Vesić.

On je, takođe, podsetio kako je Srbija izgledala kada je Đinđić ubijen – „tragično podeljena oko svakog pitanja ma koliko bilo važno za državu i narod, bez obzira da li je to Kosovo i Metohija, Evropska unija, reforme društva ili modernizacija, i koliko je laži o njemu izgovoreno.

„Koliko su laži izgovorile nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i „nezavisni“ mediji samo zato što im nije dozvoljavao da vode državu? Nazivali su ga kriminalcem, lagali o njemu da je vlasnik fabrika i restorana, a usta su im bila puna Evropske unije i reformi“, rekao je Vesić.

On je posebno istakao na šta je sve ono doživeo ubijeni premijer kada je 2002. godine zatražio da se odmah i konačno reši pitanje Kosova i Metohije – u zemljama koje su sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti bio je optuživan da je srpski nacionalista, a u zemlji od strane nacionalista da hoće da „proda“ Kosovo.

Vesić je ocenio da je „takva Srbija, podeljena i bez institucija, bila idealna pozornica da se pojavi grupa ubica u uniformi koji su bili podstaknuti da rešenje za sve probleme vide u ubistvu premijera“, i istakao da on nikada ne bi bio s ljudima koji danas vode srpsku opoziciju.

Naglasio je da će Đinđić živeti dok Srbija živi u skladu s njegovim idejama o modernom i reformisanom društvu, dok država odgovorno rešava kosovsko pitanje u skladu sa interesima naroda, dok god pregovara o članstvu u EU.

„Svidelo se to nekome ili ne, to danas radi Aleksandar Vučić, a ne ova družina koja pokušava na ulici sa sruši vlast. Družina koju je Đinđić prezirao kao neradnike, oprtuniste i političke hoštaplere“, zaključio je Vesić u intervjuu za „Kurir“.

KOMENTARI13 komentara

  • Cp6a says:

   Makoše ga na vrhuncu svog štetočinstva. Izgleda da je imao žestoku štetočinsku konkurenciju.

   • Velika Metla says:

    Srba,može li neko da zamisli koliko neko može biti zlo,pa da poziva da se bombarduje njegov narod? Ja ne mogu! Toliko zlo nisam!

  • E.Lirsch says:

   Bas tako. Da smo jos ko'eg akrepa skinuli na vreme danas ne bi bilo ovako.

 1. rajko says:

  Vesiću, idi ti lepo zalivaj ukrasne koprivice na banderama, pusti KiM. O njemu nemaš pojma, kao ni o politici generalno. Ovo uvlačenje muratu ništa ti ne vredi. I tebi i njemu je odzvonilo. Šta god da sad radite, idete u istorijski kanal zajedno sa ostalim sns fekalijama, gde vam je i mesto.

  • rajko says:

   A Dindjiću ti i murat niste dostojni ni cipele da čistite, a vi ga bestidno koristite za svoje prljave transakcije.

 2. mrak says:

  Mislite na onog kepeca i nistariju nemackog djaka koji je onako vristeci u mahnitom histericnom zanosu vristao da moraju jos vise i jos jace da nas bombarduju, jos se drzimo!?

  • rajko says:

   Ala si se ti uživeo! Kakvo mahanje, kakvo vrištanje i kakvo pozivanje na još jače i veće bombardovanje!!! Sve si izmislio, a nisi ni video ni čuo tu ozloglašenu izjavu! Da si video i čuo znao bi da je to čista laž. Murat te svakog dana časti desetinama izjava mnogo gorih od onoga što je Djinjić ikad izgovorio, ali to ne primećuješ. Ti si hipnotiziran čovek! Čime te je omadjijao taj murat? Svojom lepotom? Lepim govorima? Dobrim životom koji ti je omogućio? Sigurnošću za tebe i Srbiju? Zaštitom srpskih interesa? Šta to ima izmedju tebe i murata?

 3. Pera says:

  Najveceg izdajnika u nasoj istoriji Srba poiminjete kao postenog coveka. Pa da li ste vi normalni ? Svi ti satanisti koji su DEMONstrirali sa vodjom djindjicem, sada su se napili krvi i opet za sitne pare jurisaju i DEMONstriraju na celu sa slicnom skotinom. Pa jel vi neznate da onaj demon srdjan za zasluge za organizovanje otporasa dobio celo ostrvo na poklon ?

  • Perato says:

   Dobio ostrvo od vrhovnih vladara sveta, jevreja cionista kojima robujemo svi mi od bombardovanja, a pogotovu ,,nase,, vlasti !!!!!!!!!! a i sve vlasti na planeti, sem znanih.

   • rajko says:

    I još nešto da znaju čitaoci (ti verovtno to dobro znaš, budući da si "posvećen" kao bot): kad god murat ne zna kako da zataška svoje brljotine, on u javnost pusti temu "izdajnika" djidjića koji je sve izdao, tako da murat siroma' "nije ni imao više šta da izda", a onda dodje dobro poznata suzna tirada o plaćenoj smeni "savršenog" miloševićevog režima po direktivi zapada, srdjanu popoviću, kanvasu itd. Ni reči o tome da mi pod tim "savršenim" režimom više nismo mogli disati, baš kao što ni sad ne možemo, da smo želeli slobodu od njega i njegovih nakaza, baš kao što želimo slobodu i od murata i njegovih nakaza, po svaku cenu, sada (onda) i odmah. Zapad se naknadno utrpao u tu priču kao prnja u zadnjicu, dao nekom neke sitne pare, da bi posle mogao prvo da ucenjuje one koji su ih primili, a zatim da ih ocinkari kao izdajnike, time zakuva već ionako ključalu atmosferu u Srbiji, a istovremeno se malo i osvete Srbima što su im oteli tako zgodnu igračkicu kakva je bio milošević. Ti sve to verovatno i sam znaš, ali pišem ovo da znaš da i mi svi to znamo i da to više ne pali, osim možda kao lozinka za prepoznavanje izmedju vas sns botova.

  • rajko says:

   Kaži mi, molim te, šta je to Djindjić izdao? Koji srpski interes? Je li tebi bilo gore u onih godinu i po njegove vlasti nego za vreme Miloševića ili sada? Je li ti smetalo to što su u to vreme nadoknadjene sve zaostale penzije i socijalna davanja, i najveći deo zaostalih plata? Ovo umanjenje penzija i plata je bolje nego ono nadoknadjivanje i otplaćivanje gradjanima duga koji su drugi napravili? Je li ti smetalo što se u 2002. rodilo 20-30% više beba nego ranije? Je li ti smetao red koji se postepeno uvodio u administraciju? Šta je izdaja po tebi? Mlatite oveštale fraze, nas "tihu večinu" mrzi da se zamlaćujemo sa vama i demantujemo vaše budalaštine i vi tako već godinama živite u ubedjenju da ste u pravu i da ste uspeli da ubedite ceo narod u svoju "istinu". A u svemu tome nema ni trunke istine. Sve je jedna velika propagandna laž i podvala.

 4. petrovgrad says:

  Đinđić je sa zapada doveden u Srbiju sa zadatkom da od Srbije napravi Siriju, a od Beograda Damask. Ulo0ga ISIL-terorista posvećena je aktivistima OTPOR, koji su se obučavali u inostranstvu. Đinđić je napravio dil sa Miloševićem i preuzeo vlast uz malo požara. Dakle uvrnuo zapad, što smatram da je to mudari odgovoran potez, jer nije lud da izazove građanski rat. Zapad kada je uvideo da ih je Đinđić uvrnuo i umesto da napravi haos, on se dogovorio sa Miloševićem. Zapad mu to nije oprostio i zatosu ga ubili. Zapad ne prašta. KiM niko nije izdao, jer da ga je izdao Milošević, onda Djindjić ne bi imao šta da izdaje, da je to uradio Đinđić, šta bi ostalo za Tadića i sve tako do Vučića. Jedna stvar se ne prodaje niti predaje dva puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *