ДА ЛИ АЛБАНЦИ СПРЕМАЈУ НОВИ НАПАД?

DA LI ALBANCI SPREMAJU NOVI NAPAD?

24 januara 2022

PREDSTAVNICI takozvane vlade Kosova na jednom od nedavnih sastanaka sa komandom Kfora izneli su zahtev da pripadnici međunarodne vojne misije obezbeđuju tehničare Kosovske elektrodistributivne kompanije (KEDS), koji se pripremaju da u narednom periodu preuzmu trafo-stanicu u Valaču.

Kako saznaje Kosovo onlajn, iz dobro obaveštenih izvora, predstavnik vlade u Prištini je, prema tim informacijama, saopštio da postoje dve opcije – ili da tehničare KEDS obezbeđuju pripadnici Kfora, ili će taj posao da obavi Kosovska policija.Ovaj zahtev Prištine je, prema saznanjima, izričito odbijen od strane predstavnika Kfora.

Redakcija Kosovo onlajn pre tri dana poslala je dopis komandi Kfor sa pitanjima u vezi sa ovim saznanjima, ali nije dobila ni potvrdu ni demanti pomenute informacije.

Takozvani kosovski premijer Aljbin Kurti nedavno je izjavio da je “plaćanje računa za struju jedino moguće rešenje“ za potrošnju električne energije na severu Kosova. Kurti je na konferenciji za medije u Prištini izjavio da pokušava da sa što „manje štete i mirnim putem“ dođe do epiloga za pitanje električne energije na severu.

Povodom ove izjave, saopštenjem se oglasio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je naveo da “Kurti po ko zna koji put pokušao da plasira lažnu tezu kako se struja na severu Kosova i Metohije godinama ne plaća“.

– Činjenice govore suprotno, a to je da je apsolutno svaki kilovat potrošene električne energije svih ovih godina unazad uredno plaćen, jer su zvanični Beograd i EPS do početka 2021. godine plaćali struju koja je preko prenosnih sistema EMS stizala u četiri opštine na severu Kosova i Metohije – naveo je Petković.

U proteklih nekoliko meseci već se više puta govorilo o nameri prištinskih vlasti da nasilno preuzmu trafo-stanicu u Valaču, koja je od ključne važnosti za snabdevanje strujom u srpskim opštinama na severu. Kosovska policija krajem prošle godine je u dva navrata ulazila u srpske sredine sa punom borbenom opremom i tada se dogodilo i nekoliko incidenata.

Kosovski policajci su prilikom upada u Severnu Mitrovicu i Zvečan u oktobru, posle upotrebe šok-bombi i suzavca na okupljene Srbe pucali iz vatrenog oružja, kada je teško ranjen mladić Srećko Sofronijević.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović u sredu je poručio da ne isključuje „mogućnost novih jednostranih akcija kosovskih bezbednosnih snaga na severu Kosova i Metohije i naglasio je da će Vojska Srbije reagovati na takve pokušaje”.

KOMENTARI16 komentara

 1. VRSK says:

  Biće sigurno neke eskalacije pred predsedničke izbore u Srbiji. Eto prilike da Vučić vrati Kosovo i metohiju.

  • milan says:

   Kad bi ga ti zanimalo

 2. Neka pocrkaju dušmani says:

  Prvom prilikom napašće i ubijati nevine duše. Pogledaj dom svoj Anđele!

 3. Pendrek says:

  Zasto ih zovete albancima? To su valjda shiptari. Da Bog dao da i shiptari, albanci i arnauti nestali.

  • Željko says:

   A što vas susjedi zovu Srbi a ne Vlasi ili Karavlasi ili pravoslavni Turci jer ste genetski a i po fizičkom izgledu najviše njima slični ali razumijem bili ste više od 500 godina u državnoj zajednici sa Turcima !

   • Nine says:

    Željko, a pod čijom ste vi vlašću bili? Ako već pominješ Vlašić zar on nije nastao od Vlaha, kako ti nazivaš Srbe? Ako si čuo za prof Besima Spahića iz BiH i on se pita čiji je Vlašić ako nije srpski. Inače taj Spahić se izjašnjava kao Hrvat, a rođen je u Travniku. Čini mi se da si i ti rođen u BiH, ali danas živiš u Zaprešiću. Od koga je nastala većina Hrvata ako ne od prisilnog pokatoličavanja Srba. Onaj deo koji niste pobili u NDH preveli ste u katolike i danas ste veći katolici od Pape. I danas prisiljavate Srbe u lijepoj vašoj da se pokatoliče. Hrvati su samo oni koji govore kajkavski, a svi drugi su Srbi katolici. Tak mora biti, kaj ne?

    • Željko says:

     Ne slažem se ni sa jednom vašom konstataijom! Nisam imao namjeru da niti koga povrijedim ali dosta više u javnom diskursu kao što bi vi kazali omaložavanja svih drugih susjeda Srbije i sujednih naroda, ako želite da vas poštuju morate i vi druge! Da jesam rođen i živio sam do konca 1992. u Bosanskom Brodu!

   • bilje says:

    Vi ste bili austrougarski konjusari!!!a sto Vas komsije ,susedi,domorodci Srbi,Sorabi zovu Krvati,kurvati,crni ste crnji od Arnauta?I Vi ste bili u zajednici sa Sorabima kad Vam je trebalo stvoriti državu!Koliko stratista ste napravili,imali ste logore za djecu.Imali ste srbosjek!Nauci istoriju ,POVEST.

    • bilje says:

     Na Katedrali u Magdenburgu pise:"SAČUVAJ NAS BOŽE KUGE I HRVATA"!

    • Željko says:

     Bolje biti i austrougarski konjušar nego živjeti pod opankom, tj. pod Srbima!!

 4. Vojna i ojdeSve says:

  Idemo na Mars.... Kraj sveta....

 5. Baki says:

  Vidi ti njega, general ne isključuje mogućnost, a šta ćeš da preduzmeš, a ..?

  • ko says:

   On i Vulin ... Srbijo jadna li si na sta si spala?

 6. Jovan Kojic -Perth says:

  Pametan general nikad ne saopstava da ce napasti.Nego napravi planove podeli zadatke i ceka.

 7. BeliOrao says:

  Svim šiptarima bi ja lično poklonio bijeli čaršaf!

 8. Moratorijum says:

  A ti ćeš da preduzmeš nešto, reagovaćeš što ćeš da vičeš uaaa...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *