Да ли АМЕРИКА тражи конфликт са РУСИЈОМ?

Da li AMERIKA traži konflikt sa RUSIJOM?

6 juna 2021

Sjedinjene Američke Države ne teže konfliktu sa Rusijom, navodi se u autorskom tekstu predsednika SAD Džozefa Bajdena u „Vašington postu“.Već su zainteresovane za stabilne i predvidljive odnose u onim oblastima gde dve zemlje mogu da sarađuju.

„Sastaću se sa Vladimirom Putinom u Ženevi posle razgovora na visokom nivou sa prijateljima, partnerima i saveznicima koji svet vide iz iste perspektive kao i Sjedinjene Američke Države i sa kojima ćemo obnoviti veze i zajedničke ciljeve. Ostaćemo jedinstveni u suprotstavljanju izazovima koje Rusija predstavlja za evropsku bezbednost, a koji su započeli agresijom u Ukrajini“, navodi se u članku.

Šef Bele kuće izrazio je odlučnost da „podržava demokratske vrednosti“ i obećao da će sa Putinom razgovarati o ljudskim pravima i „mešanju“ u izbore.

Istovremeno, Bajden je uveravao da SAD „ne traže konflikt“ sa Rusijom.

„Želimo stabilan i predvidljiv odnos u kojem možemo sarađivati sa Rusijom na pitanjima kao što su strateška stabilnost i kontrola naoružanja“, rekao je Bajden, podsećajući, na produženje Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju.

Sastanak Bajdena i Putina planiran je za 16. jun u Ženevi, a pre toga američki predsednik učestvovati na samitima sa EU i NATO.

Ranije je Vladimir Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu izjavio da će na sastanku sa Bajdenom pokušati da pronađe načine za regulisanje odnosa Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. Trebalo bi da bude reči o strateškoj stabilnosti, o rešavanju međunarodnih sukoba u najproblematičnijim mestima, procesima razoružanja i borbe protiv terorizma i pandemiji. Istovremeno je istakao da ne očekuje neki proboj od samita.

KOMENTARI2 komentara

  1. Covid histery idiot says:

    Pa sto ako ste mocna face ne bombardujete Rusiju??? Nemate hrabrosti,smete da napadate samo male zemlje??? Toliko su kauboji "hrabri"??? Hitler je za vas cioniste-anglosere ljudina, iako je napucan brzo, ali je imao hrabrosti.

  2. M says:

    Ima USA hrabrosti,zapravo drskosti,i to više od ostalih!Ulazi kad i kako hoće u tuđe kuće i dvorišta,čak i Ruska,a u njena dvorišta nitko ne smije jače ni prismrditi!I očito je da se priprema na strateški napad čak i na glavne strateške protivnike,Rusiju i Kinu,i ostale,i napast će ih kad bude spremna,i neće od toga odustati,sve do Absolutne dominacije nad cijelim svijetom,ili definitivnom propašću tog projekta!Oni treći put ne vide,nit ga žele vidjeti prije toga!Svatko tko to misli riješiti razgovorom,kao što to misle Rusi,taj griješi,jer se USA,odnosno nadnacionalna elita,osjeća dovoljno jakom da ostvari svoj plan absolutnog gospodstva nad cijelim svijetom,milom ili silom!Tek kad im taj plan propadne u nedovoljnoj pameti i sili,tek onda će razgovarati,a do tad će puno nevolje proteći za sve!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *