ДА ли БиХ улази у НАТО!?

DA li BiH ulazi u NATO!?

22 juna 2021

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska ostaje privržena vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština donela.

– Mi smo imali hrabrosti da tu deklaraciju donesu, i mi zvaničnici iz Republike Srpske potpuno usklađeno delujemo upravo na toj deklaraciji Narodne skupštine – rekao je Dodik u Bijeljini, odgovarajući na pitanje o stavu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića da je BiH u Akcionom planu za članstvo u NATO, „što je poslednja stepenica za punopravno članstvo“.Dodik je istakao da postoji deklaracija NATO sa poslednjeg samita u kojoj se kaže da su Gruzija, Ukrajina i neke druge zemlje u procesu integracije sa NATO, a da je BiH u procesu saradnje, a ne integracija.

– Ako BiH može da uđe, ili Federacija BiH u NATO, neka uđe sutra pa da vidimo kako će bez nas- rekao je Dodik.

On je poručio da se prestane već jednom sa takvim tezama, jer „nema NATO“.

– Ako oni misle da mogu da idu u NATO, neka dođe na odlučivanje pa ćete videti da od toga nema ništa. Mi ostajemo privrženi vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština donela – naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, oni za potrebe svoje javnosti pričaju jednu priču, a postoji papir koji kaže da se članstvo u NATO ne prejudicira.

– Znači ne radi se ništa sa tim ciljem. To je prevod, bukvalan prevod. A ono što oni govore, ja razumem da oni to hoće pa neka idu ako mogu da idu, mi nećemo – rekao je Dodik.

KOMENTARI6 komentara

 1. 1389 says:

  Prije ulazka u NATO neka izključe struju i pakiraju kofere, kad budu ušli u NATO neće imati šta da jedu. Skup sport je ta organizacija, treba nahraniti gladna usta Brisela i Fashingtona...

 2. Željko says:

  Da, davno je sve to potpisano! Potpisali " veliki Srbi " Radmanović i Dodik !!

 3. Covid histery idiots says:

  Munjozi iz federacije nek udju, RS nece sigurno po cenu rata, pa kad smo se '90-ih potpuno sami odbranili i stvorili RS, sada sa Rusijom i Kinom zapadni fasizam sa svojim nato vermahtom NEMA SANSE.

  • Mate says:

   Od koga ste se branili? Bili ste glavni agresori i krivci za rat jer ste htjeli Veliku Srbiju.

   • Panter says:

    Od vas i vašeg cvijeća kao i uvijek do sad.

    • Mate says:

     Jugoslavija je bila masonska tvorevina koja je čak dobila i ime po masonskoj loži u Engleskoj, utemeljitlj JAZU-a je bio Josip Juraj Strossmayer, katolički biskup, a u toj Jugoslaviji je bio bio velikosrpski monarhizam, a kasnije komunizam, ali u oboje je bila velikosrpska prevlast, znači u masonsko-britansko-vatikanskoj koloniji dano je Srbima da budu masovno prezastupljeni, i sad kao Srbi borci za slobodu, a stalno nagrađivani od svjetskih centara moći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *