ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ВЕЋИ СРБИ ОД СРБА? – Руси ће ставити вето на резолуциjу ако Србиjа то затражи

DA LI ĆE BITI VEĆI SRBI OD SRBA? – Rusi će staviti veto na rezoluciju ako Srbija to zatraži

11 juna 2015

United_Nations_General_Assembly_Hall_3 34Usvajanje nacrta rezolucije o Srebrenici, koju priprema Velika Britanija povodom obeležavanja dvadesete godišnjice događaja u Potočarima, moglo bi da bude blokirano u Savetu bezbednosti UN u slučaju da Rusi stave veto, što bi Beograd morao da od Moskve zatraži, pišu „Danas“ i „Večernje novosti“.

Kako objašnjavaju izvori „Danasa“, koji su nekada bili visoki diplomatski predstavnici u UN, potrebno je da Srbija izrazi protivljenje predloženom dokumentu da bi dobila podršku Moskve.

„Rusi neće nastojati da budu veći Srbi od Srba. Preduslov za njihov veto u UN treba da bude nezadovoljstvo Srbije, dakle, oni će želeti da najpre čuju stav Srbije…“, kažu izvori Danasa.

Rezolucija bi predviđala da 11. jul bude proglašen za dan sećanja na stradanje više od 8.000 bošnjačkih muškaraca i dečaka ubijenih 1995. godine.

„Danasu“ je ranije nezvanično potvrđeno i da u ovoj inicijativi, osim Velike Britanije, učestvuju Holandija i Sjedinjene Američke Države.

Kako pišu „Večernje novosti“, tokom narednog meseca između velikih sila vodiće se žestoka diplomatska bitka na temu Srebrenice, a sukob moćnih igrača ponovo će se prelamati preko Srbije i Republike Srpske.

I prema pisanju tog lista, sve su procene da bi Rusija mogla da stavi veto na nacrt rezolucije.

KOMENTARI7 komentara

 1. Steva says:

  Rusija bi stavila veto,samo Srbija ne sme da se protivi toj rezoluciji,to je glavni problem.Tako da ce najverovatnije ta rezolucija da prodje u SBUN.Vlada Srbije nema muda da izrazi protivljenje rezoluciji,voleo bi da nisam u pravu i da gresim.

 2. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  .......Šta SRBINA čini SRBINOM? Izgleda više ništa................ P.S. Iskrene čestitke svim Srbima na poskupljenju struje, i na nedostatku mozga.

 3. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Ženturače u crnom, ili ti Balijske dr@@olje nameravaju da ceo mesec jul provedu u obeležavanju nekakvog nepostojeleg genocida u Srebrenici, a nad nekakvim bošnjacima,šta god to bilo, i to javnim manifestacijama srbomrziteljstva i vređanjem srpskih žrtava. Pozivam Srbe da to spreče, svuda i na svakom mestu, kad već vlast neće. Živela Srbija, ppod kojom podrazumevam i Republiku Srpsku i Crnu Goru.

 4. Mare says:

  nase vodje se klanjaju tim izmisljenim zrtvama, a ovamo Rusi treba da stavljaju VETO za nas. Logike nema nimalo. Kako se postavis tako ces dobiti,uvek bilo i bice, a mi smo se vec izvinjavali za tu laz pa i ova rezolucija nek prodje.

 5. Milos says:

  Vucic to nece traziti

 6. Miodrag Kosanovic says:

  Na žalost Vučko je rekao već da nezna šta piše u tom dokumentu koji podnosi engleska i to je za njega dovoljan razlog da ne zatraži od Rusije zahtev za stavljanja veta na ovu odluku SB.Sve potpuno jasno sve ide u pravcu uništenja Srpskog naroda i to od naših takozvanih štićenika iz same vlade Srbije potkupljenih na razno razne načine od zapada.Normalno pljačkašima derikožama mafiji i vladi biće i dalje sasvim podnošljivo narod je i onako stoka izdržaće on i to.

 7. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Miodraže, narod je GLUPA stoka. Izađi na ulicu i pogledaj u lica takozvanih ljudi, i videćeš po tupavim izrazima da su Srbi pustili mozak na ispašu a ovaj im je pobegao.......

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *