ДА ЛИ ЋЕ ПОЧЕТИ СМРЗАВАЊЕ? – Белорусија заврнула нафту Европи

ДА ЛИ ЋЕ ПОЧЕТИ СМРЗАВАЊЕ? – Белорусија заврнула нафту Европи

17 новембра 2021

Белорусија је најавила да су потребне “непланиране поправке” на краку нафтовода “Пријатељство”.Тим нафтоводом допрема се нафта из Русије кроз ту земљу у бројне земље ЕУ.

Најављено је да ће “радови на одржавању” трајати три дана, пише РТ, а преносе Новости.

У данашњој објави руски енергетски извозни гигант Трансњефт наводи да би могло доћи до краткорочних проблема у снабдевању тим енергентом.

Портпарол Игор Демин казао је новинарима да има информације како ће “неопходне поправке” бити завршене до викенда.

Тај нафтовод повезује нафтна поља у централној Русији са потрошачима у Пољској, Мађарској, Чешкој и Немачкој.

“Гомелтрансњефт”, који обезбеђује транзит преко територије Белорусије, наводно је почео радове у уторак увече, пише РТ.

Међутим, како кажу надлежни, то неће утицати на укупни месечни обим испорука, па је Демин нагласио како се Трансњефт нада да ће обезбедити да се испуне квоте испорука.

Да подсетимо, белоруски лидер Александар Лукашенко упозорио је недавно да би његова земља могла да прекине доток природног гаса у Централну и Западну Европу као одговор на све јаче критике у вези са политиком према илегалним мигрантима на граници са Пољском.

(новости.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. Gospodi Pomiluj says:

  Pa naravno, i oni su njima zavrnuli na granici neku masu migranata čije su putešestvije dotle finansirali i sada ih ostavili tu kao u nekom gulagu da se jadni ljudi smrznu i slede a da okrive po mogućstvu belorusiju i rusiju, prikazujući leševe dece okovane ledom. Zaista su zlotvori ali proći će oni isto kao i hitler. Takvo "bratstvo" zaista treba ukinuti ili ga opraviti jer sve to nije bilo planirano do od same zveri i kneza tame.

 2. Petrovgrad says:

  Šta drame zapadnjaci. Po sredi su neplanirane sitne opravke. Pa toga imate i kod nas. Zapad je bogat, i ne zavisi od siromašne Belorusije. Ja da sam iz tih zemalja EU nebi iz inata kupovao gas i naftu koji protiču kroz Belorusiju. Zašto ne bojkutuju kupovinu energenata.

 3. Ovcoizovani covid idioti says:

  Pa to nije kulturno, kako takve divljacke mere civilizovanoj EUropskoj uniji ??? Nekulturni jedan bezobrazni diktator :-))))))))))))

 4. persida says:

  Arapske snage ce uciniti sve da se evropske gopodje opet ugreju i bez ruskog gasa. Ko ce samo gajiti Arapcad?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u