ДА ЛИ ЋЕ ПОЧЕТИ СМРЗАВАЊЕ? – Белорусија заврнула нафту Европи

DA LI ĆE POČETI SMRZAVANJE? – Belorusija zavrnula naftu Evropi

17 novembra 2021

Belorusija je najavila da su potrebne “neplanirane popravke” na kraku naftovoda “Prijateljstvo”.Tim naftovodom doprema se nafta iz Rusije kroz tu zemlju u brojne zemlje EU.

Najavljeno je da će “radovi na održavanju” trajati tri dana, piše RT, a prenose Novosti.

U današnjoj objavi ruski energetski izvozni gigant Transnjeft navodi da bi moglo doći do kratkoročnih problema u snabdevanju tim energentom.

Portparol Igor Demin kazao je novinarima da ima informacije kako će “neophodne popravke” biti završene do vikenda.

Taj naftovod povezuje naftna polja u centralnoj Rusiji sa potrošačima u Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj i Nemačkoj.

“Gomeltransnjeft”, koji obezbeđuje tranzit preko teritorije Belorusije, navodno je počeo radove u utorak uveče, piše RT.

Međutim, kako kažu nadležni, to neće uticati na ukupni mesečni obim isporuka, pa je Demin naglasio kako se Transnjeft nada da će obezbediti da se ispune kvote isporuka.

Da podsetimo, beloruski lider Aleksandar Lukašenko upozorio je nedavno da bi njegova zemlja mogla da prekine dotok prirodnog gasa u Centralnu i Zapadnu Evropu kao odgovor na sve jače kritike u vezi sa politikom prema ilegalnim migrantima na granici sa Poljskom.

(novosti.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Gospodi Pomiluj says:

  Pa naravno, i oni su njima zavrnuli na granici neku masu migranata čije su putešestvije dotle finansirali i sada ih ostavili tu kao u nekom gulagu da se jadni ljudi smrznu i slede a da okrive po mogućstvu belorusiju i rusiju, prikazujući leševe dece okovane ledom. Zaista su zlotvori ali proći će oni isto kao i hitler. Takvo "bratstvo" zaista treba ukinuti ili ga opraviti jer sve to nije bilo planirano do od same zveri i kneza tame.

 2. Petrovgrad says:

  Šta drame zapadnjaci. Po sredi su neplanirane sitne opravke. Pa toga imate i kod nas. Zapad je bogat, i ne zavisi od siromašne Belorusije. Ja da sam iz tih zemalja EU nebi iz inata kupovao gas i naftu koji protiču kroz Belorusiju. Zašto ne bojkutuju kupovinu energenata.

 3. Ovcoizovani covid idioti says:

  Pa to nije kulturno, kako takve divljacke mere civilizovanoj EUropskoj uniji ??? Nekulturni jedan bezobrazni diktator :-))))))))))))

 4. persida says:

  Arapske snage ce uciniti sve da se evropske gopodje opet ugreju i bez ruskog gasa. Ko ce samo gajiti Arapcad?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *