Да ли ће се Америка променити?

Da li će se Amerika promeniti?

12 septembra 2015

308125_5_ 5646Poslednja dva meseca, što se tiče predsedničkih izbora u SAD-u, stanje se drastično promenilo, pa je tako Hilari Klinton, kandidat demokratskog bloka, sa pozicije apsolutnog favorita došla u situaciju da se bori za vodeću poziciju među kandidatima.

Naime, poslednja dva istraživanja koja su objavljena pokazuju da republikanski kandidat, Donald Tramp, prelazi u vođstvo.

SiEnEn je objavio svoje istraživanje koje pokazuje da oba kandidata imaju po 48% podrške, odnosno, da je Tramp u potpunosti stigao rezultate Klintonove.

„Survey USA“ je istraživanje koje je pokazalo da Tramp ima podršku od 45%, dok Klintonova ima 40%, što je izazvalo veliku medijsku pažnju američke javnosti.

Popularni američki portal „RealClearPolitics“ objavio je prosek svih istraživanja i za rezultat su dobili da je Klintonova još uvek na prvom mestu, ali da joj je Tramp veoma blizu.

Podsećamo, pre dva i po meseca istraživanja su pokazivala da Klintonova ima prednost nad Trampom od čak 18%, ali je ta razlika sada veoma umanjenja, a u mnogim slučajevima istraživanja pokazuju da je zvezda predsedničke trke u Americi Donald Tramp.

Prema tom proseku koji je izvadio portal „RealClearPolitics“, Klintonova ima 45.2%, dok Tramp ima 40% podrške.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. munja70 says:

    Kad na vrbi rodi grožđe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *