Да ли ће се КОРОНАВИРУС вратити и да ли ће преживети лето? ЕВО ОДГОВОРА

Да ли ће се КОРОНАВИРУС вратити и да ли ће преживети лето? ЕВО ОДГОВОРА

14 априла 2020

ЕПИДЕМИОЛОГ Предраг Кон је нагласио да је могуће да ће се вирус корона, у једном или другом облику, вратити на јесен.

Шта држава планира да уради по овом питању, да ли се размишља о проширењу болничких капацитета, набавци нових респиратора, или је реч о неким другим приоритетима – било је једно од питања које је постављено члановима стручног штаба.– Јасно је да се размишља о томе, вирус се може вратити на јесен или на зиму, преживеће лето, или тако што ће се притајити у становништву или ће отићи на јужну хемисферу. Доста је урађено, немамо још прецизне планове за повратак епидемије јер прво треба да изађемо из овог таласа епидемије вируса корона. Ми имамо у резервама респираторе, а у други талас је често слабији, па ће наши капацитети бити довољни – нагласио је Кон.

– Имаћемо и низ података које ћемо да припремамо током лета, радиће се велика епидемиолошка студија, имаћемо и низ тестова па ћемо моћи правилније да процењујемо колико нам је становништво имуно, а свакако ћемо да пратимо и развој вакцине против овог вируса- додао је Кон.

Подсетимо, у Републици Србији је до 15 часова 14. априла 2020. године регистровано укупно 411 нових потврђених случајева ЦОВИД 19.

У последња 24 часа преминуло је 9 особа, од тога седам особа мушког и две женског пола. Укупан број преминулих је 94 особа. Укупан проценат смртности је 2,1%.

KOMENTARI5 коментара

 1. Lazar says:

  Da se presaberemo. Covid 19 je za četiri meseca u svetu usmrtio oko121.000 osoba. U toku ovog dana WHO je objavila smrt 3832 osobe od Covid 19. To su zvanično objavljeni podaci. Pored podataka za Covid 19, WHO redovno objavljuje još niz podataka: - Broj umrlih u toku ove godine - preko 16.800.000, - Broj umrlih u toku OVOG dana do 18:21 - 123.355,i neprekidno raste, - Broj umrlih od gripa u toku ove godine 139.540 - Broj umrlih od gladi danas za 18 sati - 23.400... - Broj umrlih od pušenja, danas za 18 sati, - 10.500 - Broj umrlih od raka, danas za18 sati 17.290 - Broj umrlih od malarije, danas za 18sati - 2066, itd... Zašto su mrtvi od Covid19 u tolikoj meri zanimljiviji svetu od običnih, svakodnevnih mrtvih, iako Covidovih ima neuporedivo manje??? Podaci skinuti sa www.worldometers.info.

  • Cetnik says:

   Broj umrlih od pucanja kapilara u mozgu usled vrsenja nuzde zbog problema sa tvrdom stolicom 8.000

  • Slobodanka says:

   Covid-19 je zarazan, dok npr rak ma koliko da je teška bolest nije infektivna bolest. Ali i sa konstatovanim karcinomom se može neko vreme raditi i živeti, dok dolazak virusa u okruženje ljudi sa takvom dijagnozom je nepoželjan i rizičan. Jednostavniji primer: pušenje nije zarazno tojest nepušač posle susreta sa pušačem ostaće i dalje nepušač. Zbog pušača koliko god da ih ima/nema u Evropi neće biti zatvorene unutrašnje granice u EU i neće stati putovanja u Evropi, ali zbog virusa koji puni i prepunjava bolnice i to tako da umiru i lekari e zbog toga će stati. Veoma je sumnjivo to što su virusom naprimer napadnuti baš Kina i Iran, a ne znamo pouzdano da li je ovaj virus veštački oplemenjen (ojačan) da bude sposobniji nego dosad. Dodatno je sumnjivo i to što je Italija prilično napadnuta virusom jer u martu 2019 godine Italija je potpisala sa Kinom sporazum o saradnji. Širenje ovog virusa ima efekat kao sankcije onima koji su se usudili da saradjuju sa Kinom. Za koliko meseci su sankcionisali Italiju? Otprilike za pola godine. Povoljne sezone za viruse su rano proleće i kraj jeseni. U proleće 2019 su zakasnili, ali već tokom jeseni 2019 sankcije u vidu virusa mogle su biti upućene u Italiju. Već godinama znamo da globalisti, vlada u senci, duboka država, neokonski, itd. (kakvo god ime da im damo) neće se mirno povući nego boriće se za prevlast na planeti do poslednjeg sredstva. Isto tako oni koji ne pripadaju tim političkim opcijama, ali boriće se za prevlast SAD u svetu. Posle ovakvih pretnji i teških potpuno nepravednih sankcija izrečenih samo u zadnje tri godine Iranu, Venecueli, Siriji, Rusiji, Kini, itd. šta je sledeće što možemo da očekujemo? Ko sme da bude flegmatičan i neoprezan?

  • Slobodanka says:

   Vojno su ojačale Kina, Rusija, Iran i druge zemlje. Rat klasičnim sredstvima sve manje je opcija pogotovu kad je Rusija prikazala šta sve ima od novog naoružanja. Mi kao nismo zadovoljni što Sirija nije potpuno oslobodjena. Ali s druge strane kad se pogleda osvajački pohod se zaglavio na Bliskom istoku. Zaglavili su se i u Avganistanu. Vreme teče, a zacrtani planovi se ne ostvaruju. Rat nuklearnim oružjem ne dolazi u obzir jer uništiće celu planetu ili veći deo planete. Ratovanje putem terorizma je slomljeno. Šta im preostaje? Ekonomski ratovi i mikrobiološki ratovi. I uvek je aktuelan psihološko-propagandni rat. U vezi sa pandemijom virusa covid-19 itekako ima psihološko propagandnog rata, to samo ojačava sve štetne efekte te zaraze, i zdravstvene i ekonomske. Ne sme biti stresa ako želimo da naš imuni sistem radi, dakle preterana medijska kampanja o covidu-19 štetna je po zdravlje. Ne sme biti stresa što 2-3 meseca nećemo raditi jer negativna očekivanja daće doprinos težim ekonomskim posledicama pandemije, to je uvlačenje u negativnu spiralu ekonomskih dogadjaja na osnovu negativnih psiholoških očekivanja. Ali ipak ne sme se ići u drugu krajnost te biti baš neoprezan. Stanje nije ni crno ni belo, u sivoj smo zoni. Trudimo se da bude što manje tamno sivo, a što više srebrnkasto. Kroz mesec dana ove mere će početi da ukidaju. Posle će mi biti žao što ovo vreme nisam bolje iskoristila, naprimer da pospremam sve fijoke po kući. Da dodam još nešto interesantno u moj kuvar, itd.

 2. Косовац says:

  Овај мангуп Кон повукао оставку. А ево, на сајту националних новина, тролови и ботови се утркују да му због тога покажу захвалност, па га још и љубе у ..зицу. ……………Иначе, морамо признати да је Кон веома успешан, бар медијумски, у припреми куваних жаба да одушевљено приме вакцину против короне, када буде била увезена од сорошоида Била Гејтса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u