Да ли ће се КОРОНАВИРУС вратити и да ли ће преживети лето? ЕВО ОДГОВОРА

Da li će se KORONAVIRUS vratiti i da li će preživeti leto? EVO ODGOVORA

14 aprila 2020

EPIDEMIOLOG Predrag Kon je naglasio da je moguće da će se virus korona, u jednom ili drugom obliku, vratiti na jesen.

Šta država planira da uradi po ovom pitanju, da li se razmišlja o proširenju bolničkih kapaciteta, nabavci novih respiratora, ili je reč o nekim drugim prioritetima – bilo je jedno od pitanja koje je postavljeno članovima stručnog štaba.– Jasno je da se razmišlja o tome, virus se može vratiti na jesen ili na zimu, preživeće leto, ili tako što će se pritajiti u stanovništvu ili će otići na južnu hemisferu. Dosta je urađeno, nemamo još precizne planove za povratak epidemije jer prvo treba da izađemo iz ovog talasa epidemije virusa korona. Mi imamo u rezervama respiratore, a u drugi talas je često slabiji, pa će naši kapaciteti biti dovoljni – naglasio je Kon.

– Imaćemo i niz podataka koje ćemo da pripremamo tokom leta, radiće se velika epidemiološka studija, imaćemo i niz testova pa ćemo moći pravilnije da procenjujemo koliko nam je stanovništvo imuno, a svakako ćemo da pratimo i razvoj vakcine protiv ovog virusa- dodao je Kon.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 14. aprila 2020. godine registrovano ukupno 411 novih potvrđenih slučajeva COVID 19.

U poslednja 24 časa preminulo je 9 osoba, od toga sedam osoba muškog i dve ženskog pola. Ukupan broj preminulih je 94 osoba. Ukupan procenat smrtnosti je 2,1%.

KOMENTARI5 komentara

 1. Lazar says:

  Da se presaberemo. Covid 19 je za četiri meseca u svetu usmrtio oko121.000 osoba. U toku ovog dana WHO je objavila smrt 3832 osobe od Covid 19. To su zvanično objavljeni podaci. Pored podataka za Covid 19, WHO redovno objavljuje još niz podataka: - Broj umrlih u toku ove godine - preko 16.800.000, - Broj umrlih u toku OVOG dana do 18:21 - 123.355,i neprekidno raste, - Broj umrlih od gripa u toku ove godine 139.540 - Broj umrlih od gladi danas za 18 sati - 23.400... - Broj umrlih od pušenja, danas za 18 sati, - 10.500 - Broj umrlih od raka, danas za18 sati 17.290 - Broj umrlih od malarije, danas za 18sati - 2066, itd... Zašto su mrtvi od Covid19 u tolikoj meri zanimljiviji svetu od običnih, svakodnevnih mrtvih, iako Covidovih ima neuporedivo manje??? Podaci skinuti sa www.worldometers.info.

  • Cetnik says:

   Broj umrlih od pucanja kapilara u mozgu usled vrsenja nuzde zbog problema sa tvrdom stolicom 8.000

  • Slobodanka says:

   Covid-19 je zarazan, dok npr rak ma koliko da je teška bolest nije infektivna bolest. Ali i sa konstatovanim karcinomom se može neko vreme raditi i živeti, dok dolazak virusa u okruženje ljudi sa takvom dijagnozom je nepoželjan i rizičan. Jednostavniji primer: pušenje nije zarazno tojest nepušač posle susreta sa pušačem ostaće i dalje nepušač. Zbog pušača koliko god da ih ima/nema u Evropi neće biti zatvorene unutrašnje granice u EU i neće stati putovanja u Evropi, ali zbog virusa koji puni i prepunjava bolnice i to tako da umiru i lekari e zbog toga će stati. Veoma je sumnjivo to što su virusom naprimer napadnuti baš Kina i Iran, a ne znamo pouzdano da li je ovaj virus veštački oplemenjen (ojačan) da bude sposobniji nego dosad. Dodatno je sumnjivo i to što je Italija prilično napadnuta virusom jer u martu 2019 godine Italija je potpisala sa Kinom sporazum o saradnji. Širenje ovog virusa ima efekat kao sankcije onima koji su se usudili da saradjuju sa Kinom. Za koliko meseci su sankcionisali Italiju? Otprilike za pola godine. Povoljne sezone za viruse su rano proleće i kraj jeseni. U proleće 2019 su zakasnili, ali već tokom jeseni 2019 sankcije u vidu virusa mogle su biti upućene u Italiju. Već godinama znamo da globalisti, vlada u senci, duboka država, neokonski, itd. (kakvo god ime da im damo) neće se mirno povući nego boriće se za prevlast na planeti do poslednjeg sredstva. Isto tako oni koji ne pripadaju tim političkim opcijama, ali boriće se za prevlast SAD u svetu. Posle ovakvih pretnji i teških potpuno nepravednih sankcija izrečenih samo u zadnje tri godine Iranu, Venecueli, Siriji, Rusiji, Kini, itd. šta je sledeće što možemo da očekujemo? Ko sme da bude flegmatičan i neoprezan?

  • Slobodanka says:

   Vojno su ojačale Kina, Rusija, Iran i druge zemlje. Rat klasičnim sredstvima sve manje je opcija pogotovu kad je Rusija prikazala šta sve ima od novog naoružanja. Mi kao nismo zadovoljni što Sirija nije potpuno oslobodjena. Ali s druge strane kad se pogleda osvajački pohod se zaglavio na Bliskom istoku. Zaglavili su se i u Avganistanu. Vreme teče, a zacrtani planovi se ne ostvaruju. Rat nuklearnim oružjem ne dolazi u obzir jer uništiće celu planetu ili veći deo planete. Ratovanje putem terorizma je slomljeno. Šta im preostaje? Ekonomski ratovi i mikrobiološki ratovi. I uvek je aktuelan psihološko-propagandni rat. U vezi sa pandemijom virusa covid-19 itekako ima psihološko propagandnog rata, to samo ojačava sve štetne efekte te zaraze, i zdravstvene i ekonomske. Ne sme biti stresa ako želimo da naš imuni sistem radi, dakle preterana medijska kampanja o covidu-19 štetna je po zdravlje. Ne sme biti stresa što 2-3 meseca nećemo raditi jer negativna očekivanja daće doprinos težim ekonomskim posledicama pandemije, to je uvlačenje u negativnu spiralu ekonomskih dogadjaja na osnovu negativnih psiholoških očekivanja. Ali ipak ne sme se ići u drugu krajnost te biti baš neoprezan. Stanje nije ni crno ni belo, u sivoj smo zoni. Trudimo se da bude što manje tamno sivo, a što više srebrnkasto. Kroz mesec dana ove mere će početi da ukidaju. Posle će mi biti žao što ovo vreme nisam bolje iskoristila, naprimer da pospremam sve fijoke po kući. Da dodam još nešto interesantno u moj kuvar, itd.

 2. Kosovac says:

  Ovaj mangup Kon povukao ostavku. A evo, na sajtu nacionalnih novina, trolovi i botovi se utrkuju da mu zbog toga pokažu zahvalnost, pa ga još i ljube u ..zicu. ……………Inače, moramo priznati da je Kon veoma uspešan, bar medijumski, u pripremi kuvanih žaba da oduševljeno prime vakcinu protiv korone, kada bude bila uvezena od sorošoida Bila Gejtsa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *