ДА ЛИ ЋЕ СЕ РУСИЈА одлучити за важан корак на БАЛКАНУ!

ДА ЛИ ЋЕ СЕ РУСИЈА одлучити за важан корак на БАЛКАНУ!

8 септембра 2019

Србија и РС заједно треба да замоле Русију да именује свог представника за Западни Балкан у циљу праведног и дуготрајног рјешења проблема на Балкану.

Покрет „Избор је наш“ сматра, да би дошло до праведнијег приступа рјешавању проблема на Балкану, у тај процес доласка до рјешења, поред већ укључене ЕУ и већ именованог специјалног изасланика САД за Западни Балкан, треба укључити и специјалног представника Русије.Русија се залаже за поштовање међународног права. И поред братског односа према српском народу има уравнотежено сагледавање интереса свих народа на Балкану. Док именовање специјалног изасланика САД за Западни Балкан Метјуа Палмера представља наставак пристрасне политике САД изражене кроз агресију 1995. и 1999. над српским народом која је пресудно утицала на рат у БиХ и створила околности за проглашење тзв. државе Република Косово и жеље да се што прије постигне њихов циљ – признавање Косова од стране Србије и централизација БиХ уз слабљење Републике Српске и потчињавање српског народа.

Да се та политика наставља, доказ су и најновије изјаве специјалног изасланика Палмера дате у интервјуу за љубљански лист Дело. Каже он „Наша визија Западног Балкана је да све земље буду грађанске (изборни принцип, један човјек један глас)… У БиХ то би побољшало осјећај за национални државни идентитет“. Изборни систем један човјек један глас руши Анекс IV Дејтонског споразума у којем су Република Српска политички ентитет српског народа а Бошњачко-хрватска федерација политички ентитет Бошњака и Хрвата, док су сва три народа (Бошњаци, Срби и Хрвати) равноправни – конститутивни у заједничким институцијама Дејтонске БиХ (Одлука Уставног суда БиХ о конститутивности сва три народа и у РС и у БХ Федерацији је правно проблематична, легално донесена али не и легитимна. Донијели су је судије странци уз подршку судија Бошњака, док су судије Срба и Хрвата били против).

Занимљиво је да англосаксонци нису подржавали принцип један човјек један глас у Југославији па ни сада гдје су год Срби у већини, док се сад залажу за тај принцип, рецимо у Хрватској из које је протјерано скоро 700 хиљада Срба а у њој сада живи преко 95% Хрвата, као и у БиХ гдје су сада већина Бошњаци. А посебно је опасна његова изјава „У БиХ то би побољшало осјећај за национални, државни идентитет“. То је покушај стварања вјештачког БХ идентитета који може изазвати сукобе на овим просторима, а унапријед је осуђен на неуспјех. Па у БиХ су странци наметнули и грб и химну (музика подсјећа на уводну пјесму филма Животињска кућа), а то су темељни симболи сваког идентитета, да не говоримо даље.

Због свега наведеног сматрамо да заједно Србија и Српска требају да замоле Русију да именује свог представника за Западни Балкан у циљу доласка да праведног и дуготрајног рјешења проблема на Балкану.

Бања Лука, 5. 9. 2019.
Дане Чанковић, предсједник Покрета

(Факти)

KOMENTARI2 коментара

  1. Milan says:

    Колико се сећам и Милошевић је био баш за тај принцип "један човек један глас", тада су Срби чинили тек око 36% бивше СФРЈ, али без обзира на то, тадашњи лидери СКЈ и лидери тадашњих братских република итекако су се побунили против тога. Елем знамо како се та неслога завршила, Југославија је нестала. Иронично смешно је да сада Метју Палмер пропагира "један човек један глас". Испада да БИХ као наследник бивше социјалистичке републике БИХ је једини део бивше Југославије у ком ће живети Милошевићев принцип "један човек један глас".

  2. milorad2 says:

    Vrlo brzo će biti ruske baze ovde , prvo u r.srpskoj a zatim i u srbiji.To je jedini način da predupredimo i zaustavimo rat koji nam pripremaju u briselu i vašingtonu.TO i ubrzano vojno jačanje.Oni plniraju da nas simultano napadnu šiptari i hrvati a onda da se oni umešaju kao medijatori i neki novi mirotvorci ali od toga nema ništa, ruske baze će biti ovde i to će značiti samo jedno ko nas napadne mora da računa na rat do kraja bez pregovora i dogovora pa kad izgube rat onda če moči da pregovaraju:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u