DA LI ĆE ŠEŠELJ PRIHVATITI? – Vlada Srbija daje garancije za Šešelja

DA LI ĆE ŠEŠELJ PRIHVATITI? – Vlada Srbija daje garancije za Šešelja

5 novembra 2014

Vojislav-Seselj0112Potpredsednik vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić poručio je danas da je Srbija spremna da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu lidera SRS Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala, pod uslovom da se on izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće tribunala.

Ljajić, navodi se u saopštenju tog tela, ističe da Šešelj treba da se izajasni da prihvata garancije Vlade Srbije, imajući u vidu da ih je do sada odbijao.

Haški tribunal zatražio je danas od Holandije i Srbije da se večeras do 18 sati izjasne o mogućem privremenom puštanju na slobodu haškog optuženika Vojislava Šešelja.

U odgovoru na pismo predsedavajućeg Pretresnog veća na suđenju Šešelju Žan Kloda Antonetija, u kome se od Vlade Srbije traži mišljenje o eventualnom puštanju Šešelja na privremenu slobodu, Ljajić je napisao da stav vlade o puštanju Šešelja nije promenio od kada je tribunal prvi put to zatražio 1. jula ove godine.

Kako se navodi u saopštenju, Ljajić je istakao da je Vlada Srbije zabrinuta zbog novog razvoja događaja u pogledu zdravstvenog stanja optuženog Vojislava Šešelja, i u tom smislu je spremna da pruži garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu, pod uslovom da se optuženi izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Haškog tribunala, kao i da prihvata garancije Vlade Republike Srbije, imajući u vidu da ih je do sada odbijao.

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Neće da prihvati. Hoće da izađe kao slobodan čovek, a neće kao taoc onih koji su ga izdali.

 2. srećko says:

  Sramno.

 3. MIKA says:

  OVDE SE SAPUCE DA JE ON VEC UMRO

 4. gospa kavrzic says:

  vi i sudije haskog tribunala ste kriminalci i krsite ljudska prava

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *