ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА МОРАТИ ДА ПРИЗНА ЛАЖНУ ДРЖАВУ? Меркелова јасно одговорила! (ВИДЕО)

DA LI ĆE SRBIJA MORATI DA PRIZNA LAŽNU DRŽAVU? Merkelova jasno odgovorila! (VIDEO)

14 septembra 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel obraćaju se novinarima nakon bilateralnog sastanka.

Predsednik Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će i kada Angela Merkel ne bude kancelarka na isti način da govore o tome šta je uradila za Srbiju i dodao da kod nas zahvalnost nemačkoj kancelarki ne traje kratko.„Želim da izrazim zadovoljstvo i zahvalnost kancelarki Nemačke što je u našoj zemlji. To je za nas velika čast. Imali smo konkretne razgovore“, rekao je Vučić.

Na sastanku su govorili o regionalnim pitanjima, evropskom putu Srbije, dijalogu sa Prištinom u Briselu.

„Rekao sam kancelarki da je Srbija posvećena dijalogu i da Srbija smatra da zamrznut konflikt nije dobro rešenje i da ćemo uvek biti ovoreni da do kompromisnog rešenja dođemo“, rekao je Vučić.

Na sastanku je bilo razgovora i o usklađenosti spoljne politike Srbije sa spoljnom politike EU i Vučić je naveo da je poslednjih četiri meseca postignuta usklađenost sa 46 na 62,5 odsto sa deklaracijama EU.

„Razgovarali smo i na konkretnim rezultatima Berlinskog procesa. Ovih dana imaćemo priliku da vidimo ono što je najkonkretnije moguće nasleđe rada Angele Merkel“, rekao je Vučić.

Nemačka kancelarka se zahvalila na gostoprimstvu sa kojom je primljena u Beogradu i dodala da su odnosi Srbije i Nemačke, odnosi punog poverenja.

„Drago mi je što sam opet mogla da dođem u Srbiju i kroz godine zajedničke saradnje smo došli do odnosa punog poverenja. Postigli smo ceo niz rezultata bez obzira što predstoji još dugi put pred Srbijom i regionom. Naše dve države su međusobno blisko povezane. Imamo jako uspešnu priču iza nas“, rekla je Merkel.

„Upoznala sam predsednika kao osobu koja ne daje lažna obećanja, ohrabrujem vas da se ide dalje ka pravnoj državi, a ekonomski uspesi bi trebalo da budu podstrek i da je članstvo u EU neki cilj“, dodala je Merkel.

Merkel je dodala i da se moramo setiti osamdesete godišnjice napada Vermahta na Jugoslaviju.

„Raduje me što mogu najaviti iznos od 500.000 za obnovu Srbije, i drago mi je što smo ratifikovali sporazume o memorijalima“ rekla je Angela Merkel.

Vučić je govorio o projektima koji su u regionu započeti zahvaljujući Merkel, ali i investicijama koje su iz Nemačke stigle u Srbiju.

Upitana o tome da li će Srbija priznati tzv. Kosovo, Merkelova je rekla da se pitanje mora rešiti, ali da nema smisla govoriti o kraju procesa dok se ne reše neka druga pitanja.

„Pitanje se mora rešiti da bi sadašnje države članice potvrdno odgovorile na proces pristupanja EU“, rekla je Merkel.

Predsednik Srbije je rekao da je protiv zamrznutog konfilkta, ali dodao da rešenje mora biti kompromisno.

„Ne mislim da je zamrznuti konflikt rešenje. Ja mislim da je dobro da to rešava ova generacija i da ne ostavljamo to pitanje, ali to mora da bude kompromisno rešenje, a ne ono koje će biti ponižavajuće za Srbiju“, rekao je Vučić.

Merkelova je na to dodala da za konflikte treba imati razumevanja i da je ona za to da treba da se nađu putevi za rešenje istih.

Nemačka kancelarka Angela Merkel došla je do Palate Srbija, gde joj je priređen svečani doček, a pripadnici Vojske Srbije ispalili su nekoliko počasnih plotuna.

Gardisti su ispred Palate Srbija izveli himnu Srbije i Nemačke, a delegacija je ušla u zgradu. Ubrzo predsednik Vučić izašao je sa nemačkom kancelarkom Merkel na terasu Palate Srbija koja se nalazi nedaleko od Parka prijateljstva, gde su kratko razgovarali, a zatim su otišli u salu gde je u toku bilateralni sastanak.

Inače, nedaleko od Palate Srbija aktivisti Pokreta za preokret razvili su transparent na kojem je pisalo „Odlazite već jednom gospođo Merkel“.

Prethodno je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, nemačku kancelarku je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je pred njen dolazak rekao da „ima veliku tremu“.

Predsednik Srbije uručio je nemačkoj kancelarki buket cveća, a ispred aviona su bili postrojeni srpski gardisti.

Angela Merkel došla je u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se, pored predsednika Srbije, sastati i sa predstavnicima civilnog društva, a biće organizovana i radna večera.

Ranije je najavljeno da će Aleksandar Vučić pokloniti nemačkoj kancelarki pirotski ćilim i još jedan lični poklon, koji je iznenađenje.

Podsetimo, nemačka kancelarka se nalazi na oproštajnoj balkanskoj turneji, a nakon Beograda sutra ide u Tiranu, gde će se sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom, zatim će imati zajednički ručak sa šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, a potom i odvojene sastanke sa premijerima Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i tzv. Kosova.

Inače, zbog posete će pojedine saobraćajnice u Beogradu biti zatvorene, a najveća gužva u saobraćaju je na Gazeli.

(nova.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. Rista says:

  Merkelka kanda nije imala gde da pokaže svoju nacističku veličinu? Jedino u jadnoj Srbiji gde je sigurna da joj se moraju klanjati. Pišam se na veličinu američkih lutki i proslave penzionisanja jednog neprijatelja Srbije. I ona i Vučić su za Ameriku ista lutka. A sa Vučićem i sve što ostalo od Srbije. Ako ne mogu ništa više da učinim za moj narod, mogu bar da se popišam na "veličanstveni" događaj. Ipak moram da priznam da je javno bila mekša nego što sam očekivao, iako to ne znači ništa. Prema Srbima, nemci su još uvek nacistički nastrojeni i to su dokazali zadnjih 30 godina hiljadu puta. Ostaje uteha da na isti način tretiraju i Rusiju, ako je to uteha.

 2. Rista says:

  Zašto nije išla u Francusku? Ili još bolje, što nije proslavljala svoju penziju u Britaniji sa britanskom kraljicom? A mogla je da razmisli i o svojim pokojnim saveznicima, Japanu i Italiji. Nije, zato što je lutka merkelova samo na nivou Srbije za zapad. Eto koliko je cene na Zapadu. Drago mi je da je tako snisko drže što su ipak neskriveno pokazali na kraju njenog mandata. Ona nema nikakav značaj na Zapadu i služila je u iste svrhe kao i Srbija.

 3. Kosovac says:

  Lepo, Angela Merkel je vidimo rešila da na kraju svoje karijere poseti sve svoje potčinjene stranačke kolege iz zemalja sa prostora Srpskog Sveta. ……………“Aleksandar Vučić je naveo da je poslednjih četiri meseca postignuta usklađenost sa 46 na 62,5 odsto sa deklaracijama EU“. Naravno, taj procent usklađenosti je toliko povećan najviše zahvaljujući Zakonu O Rodnoj Ravnopravnosti koji nam je ministar Gordana Čomić napisala. Kada nam Čomićka pokloni i Zakon O Vojvođanerskoj Naciji, mislimo da će procent usklađenosti sigurno dostići 100%.

 4. Rista says:

  Usput, merkelova uopšte NIJE jasno odgovorila da li će Srbija...Verovatno neće da zasere svoju proslavu, ali je nedostatak bilo kakve direktne tvrdnje ipak pomalo čudan.

 5. Gospodi Pomiluj says:

  Srbija po svom ustavu mora da prizna Kosovo i Metohiju jedino kao svoju srpsku pokrajinu, što isto čini i sa Vojvodinom, i tu nema razlike. Kosovu smo davali široku i sve širu autonomiju a oni su to shvatili kao potrebu da etnički očiste Kosovo od Srba i za takva nedela ne preuzimaju odgovornost. Podmuklo delovanje ne može biti nagrađeno samo time da se Srbija zvanično ne ponizi sa rešenjem krize. Pola milikona evra je zvanično ali i malo za prodaju Kosova, međutim to nagoveštava i ukazuje način na koji Angela misli da dovede do pomirenja Srbije sa svršenim činom, ali ono što čoveku nije moguće Bogu jeste i svako od nas će dobiti po delima svojim. Vuči će se naći lagan na toj vagi pravednosti.

 6. Ivana says:

  Hićina naslednica dolazi u pokorenu Srbiju a izdajnik se zahvaljuje na kolenima za to šta je nemačka naoružala hrvate i pomogla u etničkom čišćenju i genocidu nad Srbima Krajine. Zahvaljuje se i šta su pomogli bošnjacima da dobiju preko pola Bosne. Pa se onda onako ljigavo i žvalavo od srca zahvaljuje za otimanje Kosova A i sretan je šta mu je naredila stvaranje nove nacije vojvođani i odvajanje Severa Srbije od matice zemlje. Da nije slina, ljigavac, mekušac i sluga pomenuo bi on njoj Vojvodstvo Srpsko ili Sever Srbije ali ne sme sluga prigovarati gazdi. I šta reče ono Srbija lokomotiva ili tigar u regionu? Hrvati duplo veće plate a Slovenci da i ne govorimo e bedo jedna prodana. Koliko ono manja hrvatska ima autoputeva a koliko naš tigar zaostaje? Pruge, plate, industrija, ekologija reke smetišta za odlaganje otpada.

 7. Slavko says:

  DIPLOMSKI RAD VUČIĆA Govorim istinu! Sigurno se radi o nekom srpskom genetskom poremećaju, koji Srbima ne omogućava da vide Vučića kao najveće zlo srpskog naroda. Koristeći podršku tog na žalost (zaostalijeg) dela Srpskog naroda, Vučić je sva ta zlodela lako i brzo izvšio. Ja ne bih više o tome duga je to priča, već ću samo reč dve o izdaji Kosova i Metohije... Mi Srbi smo svedoci da je Aleksandar Vučić trčao u taj Brisel, i protivustavno i tajno pregovarao o statisu Kosova. Ali mi još uvek ne znamo o čemu su pregovarali u Briselu, ali imamo rezultate tih pregovora govora koji samo govore jedno, da je Vučić tajno izvršio izdaju Kosova, i da Kosova više nema... Opet da se potsetimo, kako je stvarao Kosovsku državu! Na veliku srpsku nesreću, Vučić je u Briselu opet krišom od nas, dobio "skriptu" za njegov "diplomski rad" tema je: „Kosovo kao suverena država“ na Balkanu i u UN-a. I počeo je (setite se) od temelja, znači od granice, kosovske vlade, i povlačenja naše uprave, vojske i milicije. Na kraju kad je sve to završio, on je zatražio da mu mi "overimo" taj njegov "rad", kako bi ga odneo svojoj baki Merkel. I vidi malera!? Mi uvidevši pokušaj velike obmane odbismo svaku priču na tu temu. A Vučić kad je i sam shvatio da je zalogaj preveliki, poče da izmišlja neke prethodne izdajnike. I umesto da postrelja te izdajnike on nastavi (po običaju) da nas i dalje laže i obmanjuje… Nije se obazirao na činjenicu da smo svi mi videli kad je on lično ubacio prve Srbe u prvu Kosovsku vladu. Tim povodom se i obratio zgranutim Srbima u Kosovskoj Mirtovici, (setite se) njegovih reči: "Mi će mo priznati Kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju". Izdajnik Marko Đurić se u Jarinju takođe obratio Srbima: "Pređite ovamo ovo je most koji spaja". Niko ga od Srba nije poslušao, ali je tu danas carina i državna granica sa Kosovom. Pitam sve! Zar to nije izdajstvo? Zatim je Vučić povukao vojsku, miliciju i našu upravu sa Kosova i Metohije. Potom je priznao sva dokumenta države Kosovo koju je on sagradio. Danas Albanci zadovoljno trljaju ruke, i mirno čekaju da srpski izdajnik ispuni ostala obećanja iz Briselskog sporazuma. A obećao je, da će javno i zajedno sa Srbima priznati novu državu Kosovo. Zato on danas lomi koplja, kako da prevari ceo srpski narod. Evropa nema živaca više da ga čeka. Ostalo je još ono glavno, da javno prizna kosovsku nezavisnost i gotovo. Nezaboravimo da država Albanaca na Kosovu nije ni postojala pre Vučića! Ponavljam, sve je to uradio kršeći Ustav Srbije, zar još treba nešto reći... Na kraju, Vučić je uništio sudstvo u Srbiji, koje treba da ga osudi za ova nedela na doživotnu robiju, bez prava žalbe. Umesto da ga spreči u kriminalu sud ga celo vreme podržava. Ali na njihovu žalost, dolazi vreme kad' će Vučić i svi njegovi pomagači odgovarati za sva zla koja su počinili ovom narodu. Ovo je samo deo priče o Vučiću... Toliko. P: Sajdžo 2020.

 8. Gardista says:

  Pomoc Nemacke Srbiji 500.000e...brale sa jos dve nule Nemacka je izvukla iz Srbije i unistila mladje generacije raznim zaduzenjima i otimanjem resursa zemlje. Teraj se bre matora drtino i taj tvoj pulen sto nas pokopava.

 9. persida says:

  Jos koliko juce pisali ste da se baka Mrkela nece sastati ni sa jednom balkanskim liderom osim sa Vucicem. Netacno i neodgovorno novinarsvo.

 10. kurta says:

  od pocetka pregovora za pristupanje EU, od pada milosevica pre 20 g. govorili kako Kosovo nije uslov za EU?

 11. Mate says:

  Njemačko-vatikansko-židovsko zlo.

 12. 1980 says:

  Neprijatelj Srbije je covek sa severa,Nemac. A. Rajs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *