ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА МОРАТИ ДА ПРИЗНА ЛАЖНУ ДРЖАВУ? Меркелова јасно одговорила! (ВИДЕО)

ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА МОРАТИ ДА ПРИЗНА ЛАЖНУ ДРЖАВУ? Меркелова јасно одговорила! (ВИДЕО)

14 септембра 2021

Председник Србије Александар Вучић и немачка канцеларка Ангела Меркел обраћају се новинарима након билатералног састанка.

Председник Вучић је на конференцији за новинаре рекао да ће и када Ангела Меркел не буде канцеларка на исти начин да говоре о томе шта је урадила за Србију и додао да код нас захвалност немачкој канцеларки не траје кратко.„Желим да изразим задовољство и захвалност канцеларки Немачке што је у нашој земљи. То је за нас велика част. Имали смо конкретне разговоре“, рекао је Вучић.

На састанку су говорили о регионалним питањима, европском путу Србије, дијалогу са Приштином у Бриселу.

„Рекао сам канцеларки да је Србија посвећена дијалогу и да Србија сматра да замрзнут конфликт није добро решење и да ћемо увек бити оворени да до компромисног решења дођемо“, рекао је Вучић.

На састанку је било разговора и о усклађености спољне политике Србије са спољном политике ЕУ и Вучић је навео да је последњих четири месеца постигнута усклађеност са 46 на 62,5 одсто са декларацијама ЕУ.

„Разговарали смо и на конкретним резултатима Берлинског процеса. Ових дана имаћемо прилику да видимо оно што је најконкретније могуће наслеђе рада Ангеле Меркел“, рекао је Вучић.

Немачка канцеларка се захвалила на гостопримству са којом је примљена у Београду и додала да су односи Србије и Немачке, односи пуног поверења.

„Драго ми је што сам опет могла да дођем у Србију и кроз године заједничке сарадње смо дошли до односа пуног поверења. Постигли смо цео низ резултата без обзира што предстоји још дуги пут пред Србијом и регионом. Наше две државе су међусобно блиско повезане. Имамо јако успешну причу иза нас“, рекла је Меркел.

„Упознала сам председника као особу која не даје лажна обећања, охрабрујем вас да се иде даље ка правној држави, а економски успеси би требало да буду подстрек и да је чланство у ЕУ неки циљ“, додала је Меркел.

Меркел је додала и да се морамо сетити осамдесете годишњице напада Вермахта на Југославију.

„Радује ме што могу најавити износ од 500.000 за обнову Србије, и драго ми је што смо ратификовали споразуме о меморијалима“ рекла је Ангела Меркел.

Вучић је говорио о пројектима који су у региону започети захваљујући Меркел, али и инвестицијама које су из Немачке стигле у Србију.

Упитана о томе да ли ће Србија признати тзв. Косово, Меркелова је рекла да се питање мора решити, али да нема смисла говорити о крају процеса док се не реше нека друга питања.

„Питање се мора решити да би садашње државе чланице потврдно одговориле на процес приступања ЕУ“, рекла је Меркел.

Председник Србије је рекао да је против замрзнутог конфилкта, али додао да решење мора бити компромисно.

„Не мислим да је замрзнути конфликт решење. Ја мислим да је добро да то решава ова генерација и да не остављамо то питање, али то мора да буде компромисно решење, а не оно које ће бити понижавајуће за Србију“, рекао је Вучић.

Меркелова је на то додала да за конфликте треба имати разумевања и да је она за то да треба да се нађу путеви за решење истих.

Немачка канцеларка Ангела Меркел дошла је до Палате Србија, где јој је приређен свечани дочек, а припадници Војске Србије испалили су неколико почасних плотуна.

Гардисти су испред Палате Србија извели химну Србије и Немачке, а делегација је ушла у зграду. Убрзо председник Вучић изашао је са немачком канцеларком Меркел на терасу Палате Србија која се налази недалеко од Парка пријатељства, где су кратко разговарали, а затим су отишли у салу где је у току билатерални састанак.

Иначе, недалеко од Палате Србија активисти Покрета за преокрет развили су транспарент на којем је писало „Одлазите већ једном госпођо Меркел“.

Претходно је на београдском аеродрому „Никола Тесла“, немачку канцеларку је дочекао председник Србије Александар Вучић који је пред њен долазак рекао да „има велику трему“.

Председник Србије уручио је немачкој канцеларки букет цвећа, а испред авиона су били постројени српски гардисти.

Ангела Меркел дошла је у дводневну посету Србији, где ће се, поред председника Србије, састати и са представницима цивилног друштва, а биће организована и радна вечера.

Раније је најављено да ће Александар Вучић поклонити немачкој канцеларки пиротски ћилим и још један лични поклон, који је изненађење.

Подсетимо, немачка канцеларка се налази на опроштајној балканској турнеји, а након Београда сутра иде у Тирану, где ће се састати са премијером Албаније Едијем Рамом, затим ће имати заједнички ручак са шефовима влада западнобалканске шесторке, а потом и одвојене састанке са премијерима Црне Горе, БиХ, Северне Македоније и тзв. Косова.

Иначе, због посете ће поједине саобраћајнице у Београду бити затворене, а највећа гужва у саобраћају је на Газели.

(nova.rs)

KOMENTARI12 коментара

 1. Риста says:

  Меркелка канда није имала где да покаже своју нацистичку величину? Једино у јадној Србији где је сигурна да јој се морају клањати. Пишам се на величину америчких лутки и прославе пензионисања једног непријатеља Србије. И она и Вучић су за Америку иста лутка. А са Вучићем и све што остало од Србије. Ако не могу ништа више да учиним за мој народ, могу бар да се попишам на "величанствени" догађај. Ипак морам да признам да је јавно била мекша него што сам очекивао, иако то не значи ништа. Према Србима, немци су још увек нацистички настројени и то су доказали задњих 30 година хиљаду пута. Остаје утеха да на исти начин третирају и Русију, ако је то утеха.

 2. Риста says:

  Зашто није ишла у Француску? Или још боље, што није прослављала своју пензију у Британији са британском краљицом? А могла је да размисли и о својим покојним савезницима, Јапану и Италији. Није, зато што је лутка меркелова само на нивоу Србије за запад. Ето колико је цене на Западу. Драго ми је да је тако сниско држе што су ипак нескривено показали на крају њеног мандата. Она нема никакав значај на Западу и служила је у исте сврхе као и Србија.

 3. Косовац says:

  Лепо, Ангела Меркел је видимо решила да на крају своје каријере посети све своје потчињене страначке колеге из земаља са простора Српског Света. ……………“Александар Вучић је навео да је последњих четири месеца постигнута усклађеност са 46 на 62,5 одсто са декларацијама ЕУ“. Наравно, тај процент усклађености је толико повећан највише захваљујући Закону О Родној Равноправности који нам је министар Гордана Чомић написала. Када нам Чомићка поклони и Закон О Војвођанерској Нацији, мислимо да ће процент усклађености сигурно достићи 100%.

 4. Риста says:

  Успут, меркелова уопште НИЈЕ јасно одговорила да ли ће Србија...Вероватно неће да засере своју прославу, али је недостатак било какве директне тврдње ипак помало чудан.

 5. Gospodi Pomiluj says:

  Srbija po svom ustavu mora da prizna Kosovo i Metohiju jedino kao svoju srpsku pokrajinu, što isto čini i sa Vojvodinom, i tu nema razlike. Kosovu smo davali široku i sve širu autonomiju a oni su to shvatili kao potrebu da etnički očiste Kosovo od Srba i za takva nedela ne preuzimaju odgovornost. Podmuklo delovanje ne može biti nagrađeno samo time da se Srbija zvanično ne ponizi sa rešenjem krize. Pola milikona evra je zvanično ali i malo za prodaju Kosova, međutim to nagoveštava i ukazuje način na koji Angela misli da dovede do pomirenja Srbije sa svršenim činom, ali ono što čoveku nije moguće Bogu jeste i svako od nas će dobiti po delima svojim. Vuči će se naći lagan na toj vagi pravednosti.

 6. Ivana says:

  Hićina naslednica dolazi u pokorenu Srbiju a izdajnik se zahvaljuje na kolenima za to šta je nemačka naoružala hrvate i pomogla u etničkom čišćenju i genocidu nad Srbima Krajine. Zahvaljuje se i šta su pomogli bošnjacima da dobiju preko pola Bosne. Pa se onda onako ljigavo i žvalavo od srca zahvaljuje za otimanje Kosova A i sretan je šta mu je naredila stvaranje nove nacije vojvođani i odvajanje Severa Srbije od matice zemlje. Da nije slina, ljigavac, mekušac i sluga pomenuo bi on njoj Vojvodstvo Srpsko ili Sever Srbije ali ne sme sluga prigovarati gazdi. I šta reče ono Srbija lokomotiva ili tigar u regionu? Hrvati duplo veće plate a Slovenci da i ne govorimo e bedo jedna prodana. Koliko ono manja hrvatska ima autoputeva a koliko naš tigar zaostaje? Pruge, plate, industrija, ekologija reke smetišta za odlaganje otpada.

 7. Slavko says:

  DIPLOMSKI RAD VUČIĆA Govorim istinu! Sigurno se radi o nekom srpskom genetskom poremećaju, koji Srbima ne omogućava da vide Vučića kao najveće zlo srpskog naroda. Koristeći podršku tog na žalost (zaostalijeg) dela Srpskog naroda, Vučić je sva ta zlodela lako i brzo izvšio. Ja ne bih više o tome duga je to priča, već ću samo reč dve o izdaji Kosova i Metohije... Mi Srbi smo svedoci da je Aleksandar Vučić trčao u taj Brisel, i protivustavno i tajno pregovarao o statisu Kosova. Ali mi još uvek ne znamo o čemu su pregovarali u Briselu, ali imamo rezultate tih pregovora govora koji samo govore jedno, da je Vučić tajno izvršio izdaju Kosova, i da Kosova više nema... Opet da se potsetimo, kako je stvarao Kosovsku državu! Na veliku srpsku nesreću, Vučić je u Briselu opet krišom od nas, dobio "skriptu" za njegov "diplomski rad" tema je: „Kosovo kao suverena država“ na Balkanu i u UN-a. I počeo je (setite se) od temelja, znači od granice, kosovske vlade, i povlačenja naše uprave, vojske i milicije. Na kraju kad je sve to završio, on je zatražio da mu mi "overimo" taj njegov "rad", kako bi ga odneo svojoj baki Merkel. I vidi malera!? Mi uvidevši pokušaj velike obmane odbismo svaku priču na tu temu. A Vučić kad je i sam shvatio da je zalogaj preveliki, poče da izmišlja neke prethodne izdajnike. I umesto da postrelja te izdajnike on nastavi (po običaju) da nas i dalje laže i obmanjuje… Nije se obazirao na činjenicu da smo svi mi videli kad je on lično ubacio prve Srbe u prvu Kosovsku vladu. Tim povodom se i obratio zgranutim Srbima u Kosovskoj Mirtovici, (setite se) njegovih reči: "Mi će mo priznati Kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju". Izdajnik Marko Đurić se u Jarinju takođe obratio Srbima: "Pređite ovamo ovo je most koji spaja". Niko ga od Srba nije poslušao, ali je tu danas carina i državna granica sa Kosovom. Pitam sve! Zar to nije izdajstvo? Zatim je Vučić povukao vojsku, miliciju i našu upravu sa Kosova i Metohije. Potom je priznao sva dokumenta države Kosovo koju je on sagradio. Danas Albanci zadovoljno trljaju ruke, i mirno čekaju da srpski izdajnik ispuni ostala obećanja iz Briselskog sporazuma. A obećao je, da će javno i zajedno sa Srbima priznati novu državu Kosovo. Zato on danas lomi koplja, kako da prevari ceo srpski narod. Evropa nema živaca više da ga čeka. Ostalo je još ono glavno, da javno prizna kosovsku nezavisnost i gotovo. Nezaboravimo da država Albanaca na Kosovu nije ni postojala pre Vučića! Ponavljam, sve je to uradio kršeći Ustav Srbije, zar još treba nešto reći... Na kraju, Vučić je uništio sudstvo u Srbiji, koje treba da ga osudi za ova nedela na doživotnu robiju, bez prava žalbe. Umesto da ga spreči u kriminalu sud ga celo vreme podržava. Ali na njihovu žalost, dolazi vreme kad' će Vučić i svi njegovi pomagači odgovarati za sva zla koja su počinili ovom narodu. Ovo je samo deo priče o Vučiću... Toliko. P: Sajdžo 2020.

 8. Gardista says:

  Pomoc Nemacke Srbiji 500.000e...brale sa jos dve nule Nemacka je izvukla iz Srbije i unistila mladje generacije raznim zaduzenjima i otimanjem resursa zemlje. Teraj se bre matora drtino i taj tvoj pulen sto nas pokopava.

 9. persida says:

  Jos koliko juce pisali ste da se baka Mrkela nece sastati ni sa jednom balkanskim liderom osim sa Vucicem. Netacno i neodgovorno novinarsvo.

 10. kurta says:

  od pocetka pregovora za pristupanje EU, od pada milosevica pre 20 g. govorili kako Kosovo nije uslov za EU?

 11. Mate says:

  Njemačko-vatikansko-židovsko zlo.

 12. 1980 says:

  Neprijatelj Srbije je covek sa severa,Nemac. A. Rajs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u