Да ли је БИА учествовала у међународном скандалу?

Da li je BIA učestvovala u međunarodnom skandalu?

23 juna 2017

Specijalni crnogorski tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić ocenio je da su dokazi u slučaju navodnog pokušaja državnog udara u Crnoj Gori „neoborivi” i saopštio da su u tom smislu od posebnog značaja dokazi koje je pribavila Bezbednosno-informativna agencija Srbije (BIA).

Katnić je u intervju za Radio-televiziju Crne Gore kazao da su dokazi dobijeni od srpske službe “posebno važni”, da su pribavljeni na zakonit način, tako da se mogu koristiti na sudu.

„Dokazi koje smo dobili iz Srbije su važni i posebno smo zahvalni na toj pomoći”, kazao je crnogorski tužilac.

Advokati optuženih za navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine tražili su ranije izuzeće dokaza na kojima je zasnovana optužnica protiv 14 osoba, jer tvrde da su oni pribavljeni bez odobrenja suda.

Reč je o dokazima pribavljenim obaveštajnim radom stranih agencija.

Specijalni tužilac je ponovio da je u ovom slučaju „postojala uloga stranog elementa inspirisanog iz ruskih nacionalističkih centara”.

Suđenje ruskim, srpskim i crnogorskim državljanima optuženim za navodni pokušaj nasilne smene vlasti sa ciljem sprečavanja Crne Gore da uđe u NATO, zakazano je za 19. jul.

Govoreći o zahtevu za skidanje imuniteta i privođenje poslanika opozicionog Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, Katnić je ocenio da „postoje elementi koji ukazuju da je pritvor potreban”, ali da će odluka o tome biti doneta nakon saslušanja.

Medojević, koji je osumnjičen za pranje novca tokom izborne kampanje za oktobarske izbore, po rečima specijalnog tužioca, može da utiče na svedoke.

Katnić je ocenio i da se protiv njega i dalje vodi “specijalni rat” čiji je cilj da se Tužilaštvo prikaže kao selektivno u istragama i da se kompromituje tužilac.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Namjesteni politicki procesi, kupovina glasova, kriminal, nelegalno uvodenje zemlje u NATO, iako tehnicki mozda i nije ilegalno jer odluka na referendumu nije obavezujuca ipak je to velika stvar gdje se volja gradana ne smije i ne moze ignorisati jer onda sistem prestaje da bude demokratski i postaje diktatura i opresija postaje ocigledna. Protiv takvog diktatorskog, nedemokratskog i opresivnog rezima dozvoljena je i oruzana pobuna. Cak sta vise, pozeljna je da bi buduci diktatori i opresori vidjeli kako ce se provesti ako se opet drznu da zavedu diktature. Iz tog razloga amerikanci nece da se odreknu svog oruzja. Da mogu diktatore da smaknu oruzjem. Medutim, ta opravdana oruzana pobuna bi mogla da bude uvod u gradanski rat i podjelu. To treba izbjeci ali opresija se nastavlja i niko ne moze predvidjeti dokle ce gradani i srpski narod trpjeti tu nepravdu iz visih razloga. Ohrabruje da opozicija preuzima lokalnu vlast po gradovima sto daje nadu da ce mafijasi biti zbaceni na izborima. Medutim namjestanje izbora se nastavlja a zapad nastavlja da podrzava kriminalce, namjestanje izbora u Crnoj Gori i diktaturu. To je mac sa dvije ostrice. U svakom slucaju EU Rajh i krvavi NATO su pokazali svoju pravu nedemokratsku prirodu i to ce biti tesko ispraviti u ocima gradana. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *