DA LI JE BIO U PRAVU? – Pročitajte govor Slobodana Miloševića iz oktobra 2000. godine u kom je predvideo mnoge stvari

DA LI JE BIO U PRAVU? – Pročitajte govor Slobodana Miloševića iz oktobra 2000. godine u kom je predvideo mnoge stvari

17 juna 2015

419668_slobodan-milosevic_ffGovor Slobodana Miloševića iz 2. oktobra 2000. godine otkriva šta je pokojni predsednik Jugoslavije očekivao da će zadesiti Srbiju, Crnu Goru i Balkan uopšte.

– U našoj javnosti je već dugo prisutna grupacija koja, pod imenom opozicione političke partije demokratske orijentacije, zastupa interese vlada koje su nosioci pritiska na Jugoslaviju, a posebno na Srbiju. Ta grupacija se na ovim izborima pojavila kao Demokratska opozicija Srbije.

– Od njihovih predstavnika smo čuli da će Sandžak dobiti autonomiju za koju se član njihove koalicije Sulejman Ugljanin, vođa separatističke muslimanske organizacije, zalaže već deset godina i koja faktički definitivno izdvaja Sandžak iz Srbije.

– Njihova su obećanja takođe vezana za davanje autonomije Vojvodini koja je takva da je ne samo izdvaja iz Srbije i Jugoslavije, već je, po svemu, čini sastavnim delom Mađarske. Na sličan način bi se odvojila od Srbije i druga područja, naročito neka njena rubna područja.

– Njihovo pripajanje susednim državama odavno je vruća tema tih država, koje stalno podstiču pripadnike manjina tih država u Jugoslaviji da daju svoj doprinos prisjedinjenju delova naše zemlje susednim državama.

– Teritorija koja bi prestala da nosi ime Srbija bila bi okupirana od strane međunarodnih, američkih ili nekih trećih vojnih snaga, koju bi tu teritoriju tretirale kao vojni poligon i kao vlasništvo, kojim se raspolaže u skladu sa interesima sile, čija se vojska na njoj nalazi.

– Srpski narod bi snašla sudbina Kurda, sa perspektivom da budu istrebljeni brže jer ih je manje od Kurda i jer bi im kretanje bilo ograničeno na manji prostor nego što je onaj na kome se Kurdi već decenijama nalaze.

– Što se tiče Crne Gore, njena sudbina bi bila prepuštena mafiji, čija bi pravila igre građani trebalo dobro da znaju. Svaka nedisciplina, a pogotovo svako protivljenje interesima mafije, stavlja vas na listu za odstrel koja isključuje pravo na svako pomilovanje.

– Velika podela na većinu siromašnih i manjinu bogatih – to je slika Istočne Evrope već nekoliko godina, i nju svi možemo da vidimo. Ta slika ne bi mimoišla ni nas. I mi bismo, pod komandom i kontrolom vlasnika naše zemlje, brzo stekli ogromnu većinu veoma siromašnih, čija je perspektiva da iz tog siromaštva izađu veoma neizvesna i daleka.

– Manjina bogatih bila bi sastavljena od švercerske manjine, kojoj bi bilo dopušteno da bude bogata samo pod uslovom da bude u svakom pogledu lojalna komandi koja odlučuje o sudbini njihove zemlje. Javna i društvena svojina brzo bi se transformisale u privatnu, ali vlasnici te svojine, iz dosadašnjeg iskustva naših suseda, po pravilu bili bi stranci.

– Mali izuzeci bili bi isključivo oni, koji bi pravo na vlasništvo kupovali lojalnošću i pokornošću izmeštenu iz sfere elementarnog, i nacionalnog i ljudskog dostojanstva. Najveća nacionalna dobra u tim prilikama postaju vlasništvo stranaca, a oni koji su do sada njima upravljali, činili bi to, u ovim izmenjenim prilikama, kao službenici stranih firmi u sopstvenoj državi.

– Naročito želim da naglasim, zbog mladih ljudi, intelektualaca, naučnih radnika, da su zemlje lišene suvereniteta po pravilu lišene i prava na stvaralaštvo, a naročito na stvaralaštvo u oblasti nauke.

–Smatrao sam kao svoju dužnost da upozorim građane naše zemlje, na posledice aktivnosti koje finansiraju i podržavaju vlade NATO alijanse. Građani mogu da mi veruju, a i ne moraju da mi veruju. Moja je želja da se u moja upozorenja ne uvere kasno, da se ne uvere tek onda kada bude teško da se isprave greške koje su građani u svojoj naivnosti, površnosti ili zabludi sami učinili.

Poštovani građani, pred drugi krug izbora želim da vas na ovaj način upoznam sa svojim viđenjem izbornih i političkih prilika u našoj zemlji, posebno u Srbiji. Kao što i sami znate, punu deceniju traju napori da se Balkansko poluostrvo stavi pod kontrolu nekih zapadnih sila.

Veliki deo tog posla je obavljen uspostavljanjem marionetskih vlada u nekim zemljama, pretvaranjem tih zemalja u zemlje ograničenog suvereniteta, ili zemlje lišene svakog suvereniteta. Zbog našeg otpora takvoj sudbini za našu zemlju, mi smo bili izloženi svim pritiscima kojima u savremenom svetu ljudi mogu biti izloženi. Broj i intenzitet tih pritisaka umnožavao se kako je vreme prolazilo.

Svoje iskustvo u drugoj polovini dvadesetog veka koje velike sile imaju u rušenju vlada, izazivanju nemira, podsticanju građanskih ratova, kompromitovanju i likvidiranju boraca za nacionalnu slobodu, dovođenja država i naroda na rub siromaštva – sve je to primenjeno na našu zemlju i narod.

Događaji koji su organizovani za naše izbore su, takođe, deo organizovane hajke na zemlju i narod, zato što su naša zemlja i narod barijera uspostavljanju potpune zapadne dominacije na Balkanskom poluostrvu.

OKUPACIJA I RASPARČAVANJE SRBIJE

U našoj javnosti je već dugo prisutna grupacija koja, pod imenom opozicione političke partije demokratske orijentacije, zastupa interese vlada koje su nosioci pritiska na Jugoslaviju, a posebno na Srbiju. Ta grupacija se na ovim izborima pojavila kao Demokratska opozicija Srbije. Njen stvarni šef nije njihov kandidat za predsednika države.

Njihov dugogodišnji šef je predsednik Demokratske stranke i saradnik vojne alijanse koja je ratovala protiv naše zemlje. On svoju saradnju sa tom alijansom nije mogao ni da sakrije. Uostalom, čitavoj našoj javnosti je poznat njegov apel NATO-u, da se Srbija bombarduje onoliko nedelja koliko je neophodno da bi se njen otpor slomio. Na čelu tako organizovane grupacije na ovim izborima nalazi se, dakle, zastupnik vojske i vlada koje su nedavno ratovale protiv Jugoslavije.

Zastupajući te interese, iz ove grupacije su našoj javnosti poslate poruke – da će sa njima na čelu Jugoslavija biti izvan svake opasnosti od rata i nasilja, da će doći do ekonomskog prosperiteta, vidno i brzo ostvarenog višeg standarda, takozvanog povratka Jugoslavije u međunarodne institucije, i tako dalje.

Poštovani građani, moja je dužnost da vas javno i na vreme upozorim da su ta obećanja lažna. I da stvari stoje obrnuto, jer upravo naša politika garantuje mir – a njihova samo trajne sukobe i nasilje. A evo zašto. Uspostavljanjem vlasti koju podržava, odnosno koju instalira zajednica zemalja okupljenih u NATO alijansi, Jugoslavija bi neizbežno postala zemlja čija bi se teritorija brzo rasparčala.

To nisu samo namere NATO-a, to su i predizborna obećanja Demokratske opozicije Srbije. Od njihovih predstavnika smo čuli da će Sandžak dobiti autonomiju za koju se član njihove koalicije Sulejman Ugljanin, vođa separatističke muslimanske organizacije, zalaže već deset godina i koja faktički definitivno izdvaja Sandžak iz Srbije. Njihova su obećanja takođe vezana za davanje autonomije Vojvodini koja je takva da je ne samo izdvaja iz Srbije i Jugoslavije, već je, po svemu, čini sastavnim delom Mađarske.

Na sličan način bi se odvojila od Srbije i druga područja, naročito neka njena rubna područja. Njihovo pripajanje susednim državama odavno je vruća tema tih država, koje stalno podstiču pripadnike manjina tih država u Jugoslaviji da daju svoj doprinos prisjedinjenju delova naše zemlje susednim državama.

U sklopu te politike rasparčavanja Jugoslavije, Kosovo bi bila prva žrtva. Njegov sadašnji status bi se proglasio za legalan i definitivan. To je prvi deo Srbije sa kojim bi ona morala da se oprosti, ne izražavajući, pri tom, čak ni nadu da će joj taj deo njene zemlje jednom moći da bude vraćen.

Teritorija koja bi prestala da nosi ime Srbija bila bi okupirana od strane međunarodnih, američkih ili nekih trećih vojnih snaga, koju bi tu teritoriju tretirale kao vojni poligon i kao vlasništvo, kojim se raspolaže u skladu sa interesima sile, čija se vojska na njoj nalazi. Sliku tog raspolaganja i posledice tog raspolaganja, gledali smo već decenijama, a naročito, u ovoj deceniji u mnogim zemljama širom sveta, nažalost poslednjih godina i u Evropi, na primer na Kosovu, Republici Srpskoj, Makedoniji, u našem neposrednom okruženju.

Srpski narod bi snašla sudbina Kurda, sa perspektivom da budu istrebljeni brže jer ih je manje od Kurda i jer bi im kretanje bilo ograničeno na manji prostor nego što je onaj na kome se Kurdi već decenijama nalaze.

Što se tiče Crne Gore, njena sudbina bi bila prepuštena mafiji, čija bi pravila igre građani trebalo dobro da znaju. Svaka nedisciplina, a pogotovo svako protivljenje interesima mafije, stavlja vas na listu za odstrel koja isključuje pravo na svako pomilovanje.

slobodan-milosevic-1331541427-130278SIROMAŠTVO I EKONOMSKA ZAVISNOST

Dao sam svoj prikaz o sudbini Jugoslavije u slučaju da se prihvati izbor NATO-a za našu zemlju, sa ciljem da upozorim i na to da bi u tom slučaju, osim gubitka zemlje i ponižavanja njenih građana, svi živeli pod neprekidnim nasiljem.

Novi vlasnici državne teritorije nekadašnje Jugoslavije, kao i okupatori preostale srpske teritorije vršili bi, po prirodi stvari, teror nad stanovništvom, čiju su teritoriju okupirali. Sam srpski narod bi istovremeno vodio neprekidnu borbu za ponovno uspostavljanje srpske države i za svoje okupljanje u njoj. Oni ne žele mir i blagostanje na Balkanu, oni žele da ovo bude zona sykoba i ratova, koji bi im pružili alibi za trajno prisustvo.

Marionetska vlast, dakle, garantuje nasilje, mogući dugogodišnji rat – sve samo ne mir. A samo naša sopstvena vlast garantuje mir. Zatim, sve zemlje koje su se našle u statusu ograničenog suvereniteta, sa vladama pod uticajem stranih sila, vrtoglavom brzinom su postojale siromašne. I to na način koji isključuje nadu u pravednije i humanije socijalne odnose.

Velika podela na većinu siromašnih i manjinu bogatih – to je slika Istočne Evrope već nekoliko godina, i nju svi možemo da vidimo. Ta slika ne bi mimoišla ni nas. I mi bismo, pod komandom i kontrolom vlasnika naše zemlje, brzo stekli ogromnu većinu veoma siromašnih, čija je perspektiva da iz tog siromaštva izađu veoma neizvesna i daleka. Manjina bogatih bila bi sastavljena od švercerske manjine, kojoj bi bilo dopušteno da bude bogata samo pod uslovom da bude u svakom pogledu lojalna komandi koja odlučuje o sudbini njihove zemlje.

Javna i društvena svojina brzo bi se transformisale u privatnu, ali vlasnici te svojine, iz dosadašnjeg iskustva naših suseda, po pravilu bili bi stranci. Mali izuzeci bili bi isključivo oni, koji bi pravo na vlasništvo kupovali lojalnošću i pokornošću izmeštenu iz sfere elementarnog, i nacionalnog i ljudskog dostojanstva. Najveća nacionalna dobra u tim prilikama postaju vlasništvo stranaca, a oni koji su do sada njima upravljali, činili bi to, u ovim izmenjenim prilikama, kao službenici stranih firmi u sopstvenoj državi.

KRIMINAL I ROPSTVO

Uz nacionalno poniženje, rasturanje države i socijalnu bedu, nužno bi moralo da dođe do mnogih oblika socijalne patologije, među kojima bi kriminal bio prvi. To nije puka pretpostavka već iskustvo svih zemalja koje su prošle taj put, koji mi izbegavamo po svaku cenu. Prestonice evropskog kriminala već skoro decenijama nisu na Zapadu, kao što je nekada bilo, već na istoku Evrope.

Našem narodu i ovaj sadašnji kriminal teško pada jer smo dugo, od Drugog svetskog rata do devedesetih godina živeli u društvu koje za kriminal tako reći nije znalo. A neki veći kriminal, koji se ne može izbeći u društvu koje bismo postali, gubljenjem suvereniteta i velikog dela teritorije, taj veći kriminal bi bio za naš mali i na kriminal nenaviknuti narod, opasan kao što je za društvo i njegove građane opasan rat.

Neslobodne zemlje ukidaju pravo građana koji u njima žive da slobodno izraze svoje mišljenje, jer bi se to mišljenje, pre svega sukobilo sa neslobodom. A o ispoljavanju volje, razume se, tek o tome nema ni govora. Manifestovanje volje dopušteno je samo u vidu farse, ispoljavaju ga samo skutonoše stranih gazda. A njihova simulacija slobode volje, služi kao pokriće okupatoru da je uspostavio demokratiju, u čije ime je zaposeo i teritoriju tuđe zemlje.

Naročito želim da naglasim, zbog mladih ljudi, intelektualaca, naučnih radnika, da su zemlje lišene suvereniteta po pravilu lišene i prava na stvaralaštvo, a naročito na stvaralaštvo u oblasti nauke. Veliki centri, velike moći, finansiraju naučno stvaralaštvo, kontrolišu domašaje i odlučuju o primeni njegovih rezultata.

Zavisne države, ukoliko imaju naučne laboratorije i naučne institute, nemaju ih kao samostalne subjekte, već kao ispostave centrala koja im kontroliše sve, a naročito domašaje u stvaralačkom mišljenju i radu. Ti domašaji se moraju kretati u granicama, koje u okupiranu zemlju i okupirani narod neće uneti seme pobune ili emancipacije.

ISTORIJSKA ODGOVORNOST NARODA

U ovom trenutku, pred drugi krug izbora, zbog sumnje Demokratske opozicije Srbije da može da ostvari rezultat koji im je potreban, pripadnici vrha DOS-a, novcem unesenim u zemlju, potkupljuju, ucenjuju i zastrašuju građane i organizuju štrajkove, nemire i nasilje, ne bi li zaustavili proizvodnju, svaki rad i svaku aktivnost. Sve, razume se, sa ciljem da u Srbiji stane život i sa obrazloženjem da taj život može ponovo da počne, i da se odvija uspešno i dobro, kada počnu da ga organizuju oni koji ovde zastupaju okupatorske namere, planove i interese.

Naša je zemlja suverena država, ima svoj zakon, svoj Ustav, svoje institucije. Srbija je dužna, a i zaslužila je da se odbrani od invazije, koja joj je pripremljena kroz razne oblike subverzije. A građani su dužni da znaju da učešćem u subverziji, kojoj je cilj spoljna dominacija nad njihovom zemljom, odnosno okupacija njihove zemlje, snose istorijsku odgovornost za ukidanje prava svojoj zemlji da postoji, ali snose odgovornost i za gubljenje kontrole nad sopstvenim životom i životom svoje dece. I mnogih drugih ljudi.

Smatrao sam kao svoju dužnost da upozorim građane naše zemlje, na posledice aktivnosti koje finansiraju i podržavaju vlade NATO alijanse. Građani mogu da mi veruju, a i ne moraju da mi veruju. Moja je želja da se u moja upozorenja ne uvere kasno, da se ne uvere tek onda kada bude teško da se isprave greške koje su građani u svojoj naivnosti, površnosti ili zabludi sami učinili. Pa će se te greške teško otklanjati, a neke možda neće moći nikada da se otklone.

Moj motiv da izrazim svoje mišljenje, na ovaj način, nije uopšte lične prirode. Dva puta sam biran za predsednika Srbije i jednom za predsednika Jugoslavije.

Valjda bi svakom posle ovih deset godina trebalo da bude jasno da oni ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego napadaju Miloševića zbog Srbije. Moja savest u tom pogledu je savršeno mirna.

Moja savest, međutim, ne bi bila ni najmanje mirna ako svom narodu ne bih, posle svih ovih godina na njegovom čelu, rekao šta mislim o njegovoj sudbini, ako bi mu tu sudbinu nametnuo neko drugi, makar i tako što bi narodu objašnjavao kako je takvu sudbinu izabrao sam. Ta zabluda da bira sam ono što za njega bira neko drugi, najopasnija je zabluda i glavni je razlog moje odluke da se obratim građanima Jugoslavije.

Hvala.

(Webtribune)

KOMENTARI38 komentara

 1. daliborka tucic says:

  skoro da je sve predvidio

 2. Miško says:

  Predvideo je skoro u detlje i lepo je rekao da se to već dešava u Istočnoj Evropi.A i ov s mafijaškom crnom Gorom, Srbima sa mogućim izgledom da popstanemo Kurdi, .. i danas nam taj Zapad želi samo zlo i to radi perfidno. --- "" Uz nacionalno poniženje, rasturanje države i socijalnu bedu, nužno bi moralo da dođe do mnogih oblika socijalne patologije, među kojima bi kriminal bio prvi. To nije puka pretpostavka već iskustvo svih zemalja koje su prošle taj put, koji mi izbegavamo po svaku cenu. Prestonice evropskog kriminala već skoro decenijama nisu na Zapadu, kao što je nekada bilo, već na istoku Evrope."" -E upravo se ovo dešava u Srbiji danas, ovm je posledica pogubne politike koja se vodi poslednjih 14 godina. _____________________________ ""Neslobodne zemlje ukidaju pravo građana koji u njima žive da slobodno izraze svoje mišljenje, jer bi se to mišljenje, pre svega sukobilo sa neslobodom. A o ispoljavanju volje, razume se, tek o tome nema ni govora. Manifestovanje volje dopušteno je samo u vidu farse, ispoljavaju ga samo skutonoše stranih gazda. A njihova simulacija slobode volje, služi kao pokriće okupatoru da je uspostavio demokratiju, u čije ime je zaposeo i teritoriju tuđe zemlje." -Ovo se dešava 100% svih ovih godina u vladavini Dosmanlija i ovih najnovijih, samo lažu, spinuju, pale narod, zavađaju, sve farsa do farse...

 3. SENOVIĆ says:

  Vizionar, nažalost. Sve je predvideo, opet kažem nažalost.

 4. milos says:

  sloba je bio dobar aliiiiiiiiii hoce ljudi demokratiju

 5. milos says:

  sloba je bio dobar ali niko nije hteo da ga slusa,bilo im je bitno sta radi njegov sin a sada je u srbiji bar 10 000 momaka kao slobin sin tada,eto vam demokratije

 6. Bozo says:

  Sve sto ovde pise je potpuno istina!!! S, obzirom da sam ja zahvaljujuci mojoj starosti preziveo Rezime od neposrednog zavrsetka drugog svetskog rata pa evo i danas sam ziv i pratim aktivnosti sredstava javnih informisanja (sam sam bio aktivan u istim) i danas posjedujem Pres Kartu, ali nisam vise aktivan. Cini mi se da je ova konstatacija izvedena na osnovu ovih aktuelnih desavanja!! Prosto je neverovato da je moguce ovakvo predskazivanje u potpunosti prognozirati!! Slusao sam mnogo milosevicevih javno-iznesenih govora, ali nisam cuo da je objavijo ovko predskazivanje!! Uglavnom, sta se desilo, desilo se!! Tu Milosevic nije nista mogao uciniti jer je (nazalost)sopstveni narod postao Raja zapadnog prohtjeva!!Nazalost i danas je tako!!!

 7. Miloš says:

  Što se tiče teksta, sve je predvideo,ipak mislim da je trebao biti predvidljiv i 1991, bilo bi svim Srbima mnogo bolje !

 8. Obavezno says:

  Nije Sloba kriv....MI smo govna!

 9. Nemo says:

  Ma pravi Nostradamus - 10 godina je sistematično uništavao Srbiju a onda predvideo da će se u takvom okruženju izdići mafija i ljudi koji bi prodali sve samo malo da žive kao civilizovan svet. Čovek ne mora biti sociolog da bi zaključio šta će se desiti nakon takvog urušavanja morala i sistema vrednosti uopšte. Da ne spominjemo ko je njemu na početku pružio podršku da ispliva iz kanalizacije KPJ, e sad što je u nas običaj da grizemo ruku koja nas hrani, to je druga i duga priča, i niko mu nije kriv što je skončao kako jeste. No, ipak što bi rekli DOBRA FORA (da se poslužim metaforom DOS-a) - kupim auto, nikad ga ne odvezem kod majstora, ne menjam gume, ulje, a onda predvidim da će se pokvariti - eh da su nam meteorolozi tako precizni. Ma treba ukinuti smer za metorologe, jednostavno ih poslati na hodočašće u Požarevac i stvar je rešena.

 10. Ivan says:

  Nije sloba g..no! Mi smo g..na!!!

 11. milan says:

  sad, je, sve, u ,pravu , klasik, , a, bravo ,kako ,ste, generali ,

 12. VladimirFR says:

  Slobodan Milosevic je bio Predsednik i kao takav, bio je otac Nacije.Morao je da brine za nju, da ne dozvoli da dodje u opasnost.Medjutim, od pocetka je pokazao da nije imao dimenziju za taj posao, on je bio cinovnik banke, Mira mu je suflirala orijentacije i postupke, znamo da se nije obazirao na sve opomene spoljnog sveta i da je govorio da se unutarnja zbivanja u Jugoslaviji nikoga ne ticu.To se ispostavilo da nije tacno.Dalje, znamo dokle je uvukao sudbinu Srbije. Ne interesuje nikoga njegovo predvidjanje od 2000 godine, on nije interesantan za nikoga.Kao nesposoban da resi krupne probleme, mogao je dati ostavku na funkciju predsednika, to se desava u svetu.Medjutim, sujeta mu nije dozvolila da se tako ponasa.A ni njegova Mira, s kojom je delio funkciju.Vodje dve partije u istom krevetu, to nema nigde u svetu. Srpski narod ga je doveo na vlast, nema kome da se sada zali, bio je los predsednik, jer nesposoban, nije se znalo za boljega, ili ga nije bilo....

 13. Lela says:

  Vladimir FR! Mozda su Srbi trebali izabrati Vas za predsednika Srbije !!! Verovatno bi Vi Vasu druzicu stavili barem u poseban krevet,ako politicki niste istomisljenici. Sa DOS - om,stigla je ,, demokratija '' u Srbiju,kao i sa HDZ - om u Hrvatsku i tamo se narod isto kao u Srbiji ,, usrecio '' !!!! DOS finansiran od zapada.Sva ubistva pripisana Milosevicu,da bi zapad ostvario svoj cilj u Srbiji. Kakav god,da je bio,losiji od DOS -a i njegovih naslednika nije bio. Nikad nisam bila clan niti jedne partije,vec razmisljam svojom glavom i promatram dogadjaje iz svih uglova i saslusam svakog politicara,bilo kojoj stranci da pripada. Sta je lose u njegovoj izjavi,da se nikoga iz spoljnjeg sveta ne tice,sta se dogadja u Jugoslaviji ? Kako vidimo,isto razmisljanje ima i Putin i svaka mu cast i plus veliki respekt presedniku Rusije,sto ne dozvoljava prisustvo nevladinih organizacija u svojoj zemlji,jer mu unutarnji neprijatelji nisu potrebni.

 14. Sale says:

  Slobodan Milošević je bio veliki patriota i Srbin....http://zlj13051967.wordpress.com/2014/11/24/slobodan-milosevic-bio-veliki-patriota-i-srbin/

 15. Boki says:

  "Poštovani građani, pred drugi krug izbora želim da vas na ovaj način upoznam"...E TO SAM TI UVEK ZAMERAO !!! Sve , sve , ali samo za licnu upotrebu i prezentaciju... Da si imao i previse "apisa" toga su svi bili svesni (i ti verovatno...) IPAK uz takvu (i toliku)podrsku naroda uspeo si sve da S'jebes !

 16. dragan says:

  nikada nisam mogao da shvatim zasto su ljudi podeljeni oko nekih gluposti. Slobodan je bio veliki ptriota i covek je znao sta ce biti jel mu je isto i nudjeno a on odbio.proverena informacija Srbija trenutno puca i vama je jasno da gejevi i macke psi imaju vise prava od normalnih gradjana i takodje vam je jasno da se sve vrti oko novca narod se promenio nema vise patriotizma ponosa i reda tako da nema ni pravih gradjana. unistavaju nas kao bube teraju u cosak a prijatelje trenutno nemamo.

 17. Vlada says:

  Vladaće manjina bogatih čije je bogaćenje on lično doprineo, zatim mafija koju je isti on lično i finansirao u Srbiji za svoje prljave poslove. A što se tiče ubijanja svojih političkih rivala tu je Mira bila mnogo brutalnija od Slobe. Jedini je prećutkivao rad na crno t. j. dozvolio je narodu da se snalazi kako zna i ume da nebi pocrkali od gladi dok nam ovi sada ne daju ni posla ni para ni na crno ni na belo. Dižu poreze čim im malo para zafali. Skidaju penzije ća jadni ljudi kad račune plate nemaju ni za kiflu. Čak je Vučić naredio da kad obračunavaju ljudima penzije, sve što je malo nejasno u dokumentaciju skinu kao da ne postoji. Dali je moguće da jedan magistar ima penziju 23000 pri tom pube godine radnog staža i sad kao nema podataka za 17 god. i 3 meseca. Hvala ti Slobo na Srbiji koju si nam ostavio i tvoje nasleđe i naslednike koji će nam j-bati mater do kraja. Puno sreće želim svojim sugrađanima Vladimir

 18. za Vladu says:

  Svaka cast, sve ste u pravu, a takvo pismo sam umela i ja da napisem, ali su dela najvaznija.Ovi gore zaboravljaju da smo radili za 2 marke, a njegova polupismena deca su harala i palila. On nije sredio swvou porodicu, te ce da sredi jednu zemlju, pogotovo sto su se mnogi okomili na nju. A ovi sto sada vladaju, to su njegovi puleni, i oni lepo pricaju, a unistavaju i narod i zemlju-Jadni smo mi.

 19. Pavle šumadinac says:

  Kakav narod takva i vlast i ranije i onda...i sada...

 20. Mare says:

  "Naša je zemlja suverena država, ima svoj zakon, svoj Ustav, svoje institucije. Srbija je dužna, a i zaslužila je da se odbrani od invazije, koja joj je pripremljena kroz razne oblike subverzije. A građani su dužni da znaju da učešćem u subverziji, kojoj je cilj spoljna dominacija nad njihovom zemljom, odnosno okupacija njihove zemlje, snose istorijsku odgovornost za ukidanje prava svojoj zemlji da postoji, ali snose odgovornost i za gubljenje kontrole nad sopstvenim životom i životom svoje dece. I mnogih drugih ljudi." - Ovo treba uklesati na svaki kamen ostatka ove zemlje. Smenili smo Slobu i popili milion otkaza. Dalje da ne pisem svi znamo.

 21. Mare says:

  Vlado Lupas. Mafija je nastala upravo od DOSmanlija. Draskovic, Djindjic, Ceda, Kostunjavi i ostali su bili politicki lideri srpskog podzemlja. Zemunci ih doveli na vlast. Procitaj jednu knjigu i izvuci glavu iz blata.

 22. Milan says:

  Zemlja i gradovi stoje na pravdi a on je imao istorijsku šansu da pravdu uspostavi a kako je to radio, mi stariji smo živeli to vreme i znamo. Činjenica da su posle njega došli gori ne može njega da uveća, pa sve ove danas on je i pravio i dođe im nekako kao tata. Neka nam Bog pomogne da opstanemo i shvatimo da samo ako se svako od nas u svom okruženju bude borio protiv sve prisutnog zla, može da nadvlada dobro i spas.

 23. marko says:

  samo slobo-seseljizam moze spasiti Srbiju od sunovrata

 24. Srba says:

  Slobodan Milošević je bio najgori srpski političar ikada. Čovek koji je gurnuo zemlju u tri rata, bez saveznika, i sve ih, naravno, izgubio. Čovek čija je politika dovela do najveće inflacije u istoriji ljudskog roda, potpunog uništenja srpske privrede, slivanja stotina hiljada izbeglica u Srbiju, koji je doslovno opljačkao građane - počev od zajma za Srbiju, preko devizne štednje, pa do Jezde i Dafine... Taj čovek, za čije vladavine su svi osim njegove porodice i kriminalaca, bili ne siromašni, nego na ivici egzistencije, našao je da deli lekcije (između ostalog i o većini siromašnih i manjini bogatih)?! Čovek koji je svoje političke protivnike i bukvalno ubijao, našao je da priča o pravdi? Čovek koji je na sve ucene sa Zapada pristajao, nakon što bi se prvo malo ku*čio, što je mnoge koštalo života - taj čovek deli lekcije o gubljenju suvereniteta? Alo bre, jeste li vi koji ovde onanišete na njegove reči kad je izgubio vlast toliko kratkog pamćenja?! Ako postoji pakao, Miloševićeva prokleta, licemerna, gramziva i nesposobna duša se tamo nalazi i nikada odatle neće uteći.

 25. poslednji mohikanac says:

  Necu ovde iznositi neku ozbiljnu analizu o Slobi, covek vise nije ziv, a puno toga sam mu zamerao, pa nije ni lepo. Ipak vezano konkretno za ovaj njegov govor mogu reci da je bio solidno "potkovan" podacima. Poznao je zlo koje dolazi sa zapada onda kada su svi drugi u tom zapadu videli spas. Da su tada ljudi znali sve o zapadnoj "demokratiji" ono sto zanju danas mozda bi malo ozbiljnije saslusali Milosevica. Ovako u njemu smo uglavnom videli uzrok svih nasih propasti. Hteli da priznamo ili ne on je ipak bio jedan od ljudi koji se usprotivio sili koja namece svetski poredak onako kako to ne odgovara vecini covecanstva. Zbog toga je naravno platio cenu, jer je bio usamljen u svojoj borbi. Tada Rusije, Kina, Indija ... nisu bile snazne kao danas na planetarnom nivou. Tek zadnjih godina pojedine nacije su pocele da se bude i da prepoznaju ropstvo u kom se nalaze. Mozemo kriviti Milosevica za puno toga, ali isto tako mozemo "priznati" da je video dalje od vecine Srba.

 26. mmm says:

  Srbo, ono sto ja nisam mogla da izrazim , to si ti uradio.Ovi drugi, pogotovo ovaj posle tebe, on je jedan dileja, koji veze nema sa zivotom, a pogotovo politikom. Hvala za to, a mislim da ces mnogima da otvoris oci, koje im sada samo zmirkaku.

 27. maree says:

  srbo u pravu si ovaj narod nista ne pamti a nema cime ni da misli isprali komunisti mozak ostavili po dva grama samo .kakav narod takva i drzava naroda sve manje a drzava nam se nesto smanjuje. znam samo jedno gde su slobinci i seseljovci branili srbe tamo srba vise nema ako nas i dalje budu oni branili bojim se da cemo postati drugi kurdi bez drzave po belom svetu se smucati i leba traziti

 28. poslednji mohikanac says:

  @mmm Jebo ti dileja mater. Ako si glup (glupa) nisi lud, ja nigde nisam napisao da sam se slagao sa Slobinom politikom, vec komentarisao konkretno ovaj njegov govor, a to sto si ti plicak od mozga pa sve gledas iskljucivo iz tvog (pristrasnog) ugla, to je tvoj problem. Idi na zapad ako ti je mio.

 29. Kiki says:

  Jeste Sloba bio u nekim stvarima u pravu i naravno da nije on izazvao ratove,ali je izdao Srbe u Hrvatskoj i Bosni,ostavio ih je na milost i nemilost ustaskim i mudzahedinskim koljacima! Kada je muslimanima nestalo municije u borbama za Bihac on je Aliji prodao municiju za 40 miliona maraka koje su arapi donirali.

 30. Nikola says:

  Od zapada dobijamo batine jer necemo da slusamo a sve zbog ruskog interesa ne srpskog i sam sloba je kasnije izjavio da ga je rusija izdala dakle u pamet se srbi mi smo davno osvojeni od strane zapada i samo poslusno ako ne volite batine

 31. Apis says:

  NIKOLA, Rusija u to vreme nije mogla pomoći samoj sebi. Pijani Jelcin valjao se usran a s njim se valjala u komi i cela Rusija. Putin je napravio nezamisliv podvig i danas je to ponovo Rusija koju svet respektuje. A mi da se udružimo sa zapadom koji nije propustio ni jednu priliku u istoriji da nas satre i zatamani pa to je tek ludilo. NE POSTOJI RACIONALAN RAZLOG DA SE UDRUŽIMO SE SA SVOJIM UBICAMA.

 32. vitez says:

  poruka za NEMO jer ti je to skraceno od nemoralnog glupog coveka MAGARCE GLUPI ...takvi glupi likovi kao ti i jesu upropastili Srbiju....nije Milosevic kriv ni 1% vec zuti izdajnici nakon njega

 33. zeljko says:

  MILOSEVIC JE BIO U PRAVU MADA JE RADI OIZDAJU SRBA U KRAJINI MOGAO JE POMOCI INDIREKTNO .TREBA RECI MA KAKO ZVUCI UVREDLJIVO ZA SRBE KOJIMA SAM PRIPADAM .VECINA DANSANJE SRBIJE NE VALJA IAK OSE MOZES BORITI ZA SEBE NEKAD I POKVARENO I TO JE ZIVOT SRBIJA TO NE RADI ILI NE ZNA ILI NECE ILI JEDNO I DRUGO ILI SU POTKUPLJENI POLITICARI. NITKO OD BIVSIH REPUBLIKA NIJE PROSAO JADN O KA O SRPSKI NAROD NAJVISE PORTERANO HRVATSKA KOSOVO PREKO 650 000 LJUDI NAJMANJA PLATA U REGIONU I EVROPI IAKO SE DRUGI ZADUZUJU BEDNE 340 EVRA ZA TO SE NE ISPLATI N I RADITI.POJEDINI ROBOVI U FABRICI ZENE BODU IGLU ZA 280 EVRA NEKAKVOM NEMACKOM GAZDI KAKAV JE TO ZIVOT NIKAKAV I MAGARCI BOLJE ZIVE OD SRBA U SRBIJI .TAKVE TRAGEDIJE POTKUPLJIVOSTI I JADA NEMA NIGDE NIGDE USVETU NE POSTOJE NEVLADINE ORGANZIACIJE KOJE VLAST OVA SAD IBIVA PODRZAVAJU KOJE GOVORE PROTIV SRBA I KOJI IDU PROTI NJIHOVE ZASTITIE LJUDI POPUT DRASKOVICA JOVANOVICA KANDICE CANKA UOPSTE NE BIH BILI U DRZAVI DA ZIVE U AMERICI KINI RUSIJI JAPANU ENGLESKOJ SIGURNO.TOLIKO UBIJENIH SRBA KOJE SU SRBI SAMI UBILI ARKAN BADZA DINDICA STRANCI MILOSEVICA IZRUCILI CELI VRH POLITICKI IZRUCILI NA SMRT GENERALE NEMA NIGDE U NI JEDNOJ ISTORIJI SVETA UOPSTE.PRODAJA NARODA STO U ISTORIJ I SRIBJE NEMA OD SNS I VUCICA LJUDI NA KOSOVU I DAVANJU DRUGO JDRZAVI POSLE 14 GODINE UISTINU NIGDE NEMA U ISTORIJI SVETA BEZ OBZIRA NA PRITISKE I VELIKE SILE.PRODAJA RUDNIKA BOR SAD OSTAVLJA NJE 80 000 LJUDI USKORO BEZ POSLA NAJVECA KAMATA NA PREEDUZECA KOJE ZELE POKRENUTI PRIVATNI BIZNIS I TIME CES STVORITI REFORME I BUDUCNOST GRADANINA SRBIJE.PRODAJA VLASNISTVA STRANICMA A RADN ICI I STRUCNJACI BEZ VLASNISTVA NAD SOBOM U VEICNI PREEUZECA NEMA U RAZVIJENI M DRZAVAMA. PASIVNOST TAKVA PREMA SVOJOJ SUDBINI NEDOSTATAK NACIONAOLNOG PONOSA I SNAGE UKAZUJE DA OVE GENERACIJE SRBA STARIJE I MLADE SU BEZVEZNE JADNE I NIKAKVE.LICNO MISLIM DA TAKVA SRBIJA NEMA SANSE UOPSTE KAO STO NI NEMA SADASNJOST.

 34. ferid says:

  Daleko najbolji komentar- Srba !

 35. momak says:

  nažalost, s.m. je jugosloven i komunista..zato smo mi pukli, jer nije gledao srpske interese, već jugoslovenske...kada je izdao i predao krajinu na tacni, prsla je i srbija! pametni ljudi su govorili tada da se srbija brani u kninu, i bili su u pravu! on je tada gledao neki samo njemu poznat interes, najviše komunističko-jugoslovenske. a komunisti su internacionalisti, tj. "nadnacionalni", upravo suprotno rodoljubima.

 36. momak says:

  nikada mu neću oprostiti što je šurovao sa ustašama, ali saradnja komunista i ustaša ima dugu istoriju...

 37. Paloma Blanca says:

  Sloba je bio komunjara,ali je jedini tada branio narod.Srbi su trebali to da prepoznaju i da odloze svoje opravdane zahteve za demokratijom(onom pravom,istinskom)za neka bolja vremena.Ovako ispada da se borio sa zapadnom nemani na ciju je stranu,svesno ili nesvesno stao i nemali deo njegovog naroda time sto ga je pljuvao i dezavuisao u kakvoj-takvoj nacionalnoj borbi.Hteli to da priznamo ili ne i mi kao narod smo ga izdali.

 38. večni sjaj poremećenog uma says:

  Jedan Slobin tajkun koji sada radi kao konsultant u Londonu i milioner je (od pokradenih para građana Srbije), rekao je jednom: nisu političari krivi što je narod glup. A ja dodajem da je narod danas još gluplji nego što je bio 90ih. Zato ima još gluplje vladare od Slobe. Dovoljno je pogledati komentare koji i danas veličaju Slobu i sve je jasno što pričam. Tako glup narod ima vlast baš kakvu zaslužuje i samoosuđen je na nestajanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *