ДА ЛИ ЈЕ И ОВО АМЕРИЧКИ САН? ОВО ЈЕ ТА СЛОБОДНА АМЕРИКА! Американци 1906. држали црнца у Кући мајмуна у Њујорку

ДА ЛИ ЈЕ И ОВО АМЕРИЧКИ САН? ОВО ЈЕ ТА СЛОБОДНА АМЕРИКА! Американци 1906. држали црнца у Кући мајмуна у Њујорку

31 јула 2020

КАТОЛИЧКА црква је спалила Ђордана Бруна и завршила у оно време себи важан послић.

У наше време се за то језуитски искрено покајала и по други пут на Бруну завршила себи важан послић.Исто то раде и неки у Америци.

Америчко Друштво за заштиту дивљих животиња, којем припада и познати Зоолошки врт у Њујорку, у Бронксу, неколико дана је 1906-те у Кућа мајмуна држало младића из Конга Ота Бенга

Објаснило је да је то учинила ондашња управа ЗОО врта на челу са директором Вилијамом Хорнадијем, а да је Бенга неколико дана касније – када су свештецни-црнци то назвали срамотним, био послат у једно сиротиште. А да је десет година касије – извршио самоубиство.

Сада се Друштво за заштиту дивљих животиња такође језуитски извињава и „изражава жаљење“.

А да би то изледало бар мало искрено – указује да је 2012. године Кућа мајмуна у којој је држан Бенга – затворена.

Добри су ови Амери. Од 1906-те су имали на располагању 114 година да се покају и извине, а чине то сада – зато што им је неко (New York Times) „случај Бенга“ турио под нос.

Они током тих 114 година нису били расисти, а нису ни данас. Ево, кају се…

Шта су они гори од Католичке цркве. Уосталом, Бенгу у у Бронксу нису спалили већ само „приказивали деци и осталој публици“…

KOMENTARI2 коментара

  1. Риста says:

    Е, сад нешто још лепше. То било још мало па у 19. веку. Ипак било црно. Али, тадашњи амери су били бели и браон европљани, дакле западноевропљани и понели су са собом у Америку изузетна расисистичка осећања. Наследили од маме. Западне Европе. Али немо се пуно тешите. Нико по том питању није потпуно бео. Чак ни црнци. Али ајде. Нисмо овде да критикујемо црнце данас. Доће време и за то. Иако је помало невероватно за данашњег становишта, онда то у свету није баш било тако невероватно. Видимо да су се црнци изборили за неки ниво баш у Америци и то је прихватио цео Свет, изузимајући Југо комунизам где људи нису одгајани ни близу расистичког нивоа, што не значи да нису били расисти баш 100% . Уосталом, свака раса на свету је помало расистичка и то је део "погона" одржавања расе. Дакле, природно уграђен механизам који понекад може да зариба. Међу највеће расисте данас у свету спадају, замислите ко? Кинези и Јапанци a следе их Британци! Они не волу ни своју расу, ни једни друге нити ниједну другу расу на свету и њихово мешање са другим, макар и сродним расама, готово да не постоји. Британци никад нису волели да се мешају са белим Американцима. Али шта би са Европом? Она је колевка свих англосаксонских и тзв. латино народа, и Северне и Јужне Америке. И гле чуда. Крволочни Амери, а добар део њих јесу били, не карикирам, су држали црнца у зоолошком врту већ давно заборављене 1906. и то само неколико дана. Без даљњег да је расизам био јавно присутан у Америци негде до 1970. Јавно значи да црнци нису имали права да уђу у беле кафане. Таман посла. А Европа? Не сећам се тачно, да ли Холандија или Белгија, је имала врло омиљен и посећен зоолошки врт у коме било неколико породица црнаца из неког племена а то било ПОСЛЕ II Светског Рата. И бацали им курузе, банане и камење. Да се смеју реакцијама.

  2. Риста says:

    Запад - демократски и антизоофилски, антипедофилски - Данска је до пре неку годину имала јавну кућу и то потпуно легално, са животињама. Тамо су се гастарбајтери запошљавали да перу полне органе и мужјака и женки керова, мачака, оваца, коза, свиња и слично. Данас је та кућа наводно забрањена. У Данској јавно а широм света ...Хехе, понегде и громогласно само нећу баш све да спомињем. Прљаво па да се не испрљам. Ебем ти медије. Свашта нам пишу и понекад мислим да сам постао кваран баш читајући разноразне медије цела века а касније сам имао подоста прилика да све то и сретнем, запрепашћен да то ипак није само у медијима. Данас ме више ништа не изненађује нити запрепашћује, осим аналитичара Србије и Русије. Оне са запада уопште и не сматрам аналитичарима, јер они тамо све раде по диктату. Већ су ментално издиктирани. Али, у вези свих појава које сам споменуо, - Ко сматра да је (потпуно)невин, нека први баци камен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u