ДА ЛИ ЈЕ И ОВО АМЕРИЧКИ САН? ОВО ЈЕ ТА СЛОБОДНА АМЕРИКА! Американци 1906. држали црнца у Кући мајмуна у Њујорку

DA LI JE I OVO AMERIČKI SAN? OVO JE TA SLOBODNA AMERIKA! Amerikanci 1906. držali crnca u Kući majmuna u Njujorku

31 jula 2020

KATOLIČKA crkva je spalila Đordana Bruna i završila u ono vreme sebi važan poslić.

U naše vreme se za to jezuitski iskreno pokajala i po drugi put na Brunu završila sebi važan poslić.Isto to rade i neki u Americi.

Američko Društvo za zaštitu divljih životinja, kojem pripada i poznati Zoološki vrt u Njujorku, u Bronksu, nekoliko dana je 1906-te u Kuća majmuna držalo mladića iz Konga Ota Benga

Objasnilo je da je to učinila ondašnja uprava ZOO vrta na čelu sa direktorom Vilijamom Hornadijem, a da je Benga nekoliko dana kasnije – kada su sveštecni-crnci to nazvali sramotnim, bio poslat u jedno sirotište. A da je deset godina kasije – izvršio samoubistvo.

Sada se Društvo za zaštitu divljih životinja takođe jezuitski izvinjava i „izražava žaljenje“.

A da bi to izledalo bar malo iskreno – ukazuje da je 2012. godine Kuća majmuna u kojoj je držan Benga – zatvorena.

Dobri su ovi Ameri. Od 1906-te su imali na raspolaganju 114 godina da se pokaju i izvine, a čine to sada – zato što im je neko (New York Times) „slučaj Benga“ turio pod nos.

Oni tokom tih 114 godina nisu bili rasisti, a nisu ni danas. Evo, kaju se…

Šta su oni gori od Katoličke crkve. Uostalom, Bengu u u Bronksu nisu spalili već samo „prikazivali deci i ostaloj publici“…

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    E, sad nešto još lepše. To bilo još malo pa u 19. veku. Ipak bilo crno. Ali, tadašnji ameri su bili beli i braon evropljani, dakle zapadnoevropljani i poneli su sa sobom u Ameriku izuzetna rasisistička osećanja. Nasledili od mame. Zapadne Evrope. Ali nemo se puno tešite. Niko po tom pitanju nije potpuno beo. Čak ni crnci. Ali ajde. Nismo ovde da kritikujemo crnce danas. Doće vreme i za to. Iako je pomalo neverovatno za današnjeg stanovišta, onda to u svetu nije baš bilo tako neverovatno. Vidimo da su se crnci izborili za neki nivo baš u Americi i to je prihvatio ceo Svet, izuzimajući Jugo komunizam gde ljudi nisu odgajani ni blizu rasističkog nivoa, što ne znači da nisu bili rasisti baš 100% . Uostalom, svaka rasa na svetu je pomalo rasistička i to je deo "pogona" održavanja rase. Dakle, prirodno ugrađen mehanizam koji ponekad može da zariba. Među najveće rasiste danas u svetu spadaju, zamislite ko? Kinezi i Japanci a slede ih Britanci! Oni ne volu ni svoju rasu, ni jedni druge niti nijednu drugu rasu na svetu i njihovo mešanje sa drugim, makar i srodnim rasama, gotovo da ne postoji. Britanci nikad nisu voleli da se mešaju sa belim Amerikancima. Ali šta bi sa Evropom? Ona je kolevka svih anglosaksonskih i tzv. latino naroda, i Severne i Južne Amerike. I gle čuda. Krvoločni Ameri, a dobar deo njih jesu bili, ne karikiram, su držali crnca u zoološkom vrtu već davno zaboravljene 1906. i to samo nekoliko dana. Bez daljnjeg da je rasizam bio javno prisutan u Americi negde do 1970. Javno znači da crnci nisu imali prava da uđu u bele kafane. Taman posla. A Evropa? Ne sećam se tačno, da li Holandija ili Belgija, je imala vrlo omiljen i posećen zoološki vrt u kome bilo nekoliko porodica crnaca iz nekog plemena a to bilo POSLE II Svetskog Rata. I bacali im kuruze, banane i kamenje. Da se smeju reakcijama.

  2. Rista says:

    Zapad - demokratski i antizoofilski, antipedofilski - Danska je do pre neku godinu imala javnu kuću i to potpuno legalno, sa životinjama. Tamo su se gastarbajteri zapošljavali da peru polne organe i mužjaka i ženki kerova, mačaka, ovaca, koza, svinja i slično. Danas je ta kuća navodno zabranjena. U Danskoj javno a širom sveta ...Hehe, ponegde i gromoglasno samo neću baš sve da spominjem. Prljavo pa da se ne isprljam. Ebem ti medije. Svašta nam pišu i ponekad mislim da sam postao kvaran baš čitajući raznorazne medije cela veka a kasnije sam imao podosta prilika da sve to i sretnem, zaprepašćen da to ipak nije samo u medijima. Danas me više ništa ne iznenađuje niti zaprepašćuje, osim analitičara Srbije i Rusije. One sa zapada uopšte i ne smatram analitičarima, jer oni tamo sve rade po diktatu. Već su mentalno izdiktirani. Ali, u vezi svih pojava koje sam spomenuo, - Ko smatra da je (potpuno)nevin, neka prvi baci kamen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *