ДА ЛИ ЈЕ ЛАВИНА ПОКРЕНУТА? Чеси руше тзв. државу Косово!?

DA LI JE LAVINA POKRENUTA? Česi ruše tzv. državu Kosovo!?

17 septembra 2019

Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je danas, posle redovnog neformalnog sastanka s predsednikom Milošem Zemanom, da će pitanje povlačenja samoproglašene nezavisnosti Kosova sigurno biti razmotreno na koordinacionom sastanku za spoljnu politiku.

„Predsednik se poziva na rezoluciju Poslanickog doma parlamenta u kojoj su poslanici zahtevali od vlade tadašnjeg premijera Mireka Topolaneka da ne prizna nezavisnost Kosova. O tome ćemo razgovarati na sastanku kojem će prisustvovati ministri unutrašnjih i spoljnih poslova, predsednik Senata i predsednik Poslanickog doma“, rekao je Babiš, prenosi portal Novinki.Upitan da li je odbacio promenu stava o priznavanju tzv. Kosova, odgovorio je negativno.

„Ne kažem to. O tome sam razgovarao s predsednikom. Predsednik kaže da je naš stav nastao i zbog činjenice da smo dve nedelje bili u NATO-u, da je to bila politička odluka, ali da je njegovo mišljenje o priznavanju Kosova negativno“, rekao je Babiš.

Tokom posete Srbiji prošle nedelje, predsednik Zeman je rekao da želi da s najvišim zvaničnicima zemlje razgovara o mogućnosti da Češka povuče priznanje Kosova, a Babiš je tada rekao da ne vidi razlog da Češka promeni stav o tom pitanju.

Kosovo je nezavisnost proglasilo 2008. godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *