ДА ЛИ ЈЕ МЕДВЕДЕВ МИСЛИО НА ХРВАТЕ И НЕМЦЕ: Неке земље у ЕУ подржавају неонацисте!

DA LI JE MEDVEDEV MISLIO NA HRVATE I NEMCE: Neke zemlje u EU podržavaju neonaciste!

26 jula 2015

t3abz25wv Medvedev 45Premijer Rusije Dmitirj Medvedev danas započinje zvaničnu posetu Sloveniiji tokom koje će prisustvovati svečanosti kod Ruske kapelice na planinskom prelazu Vršič, u Julijskim alpima, gde su poginuli ruski ratni zarobljenici tokom Drugog svetskog rata.

Formalni susreti ruskog premijera sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom i predsednikom slovenačke skupštine Milanom Brglezom planirani su za ponedeljak, dok je susret tet-a-tet sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom planiran već večeras tokom radne večere.

Pročitajte još:

RUSIJA ŽESTOKA: Fašizam još uvek postoji u Hrvatskoj, pogledajte šta rade Srbima!

Evo kako Nemci mrze izbeglice!

AMERIČKI DNEVNI LIST PRIZNAO: Ukrajinski dobrovoljci su nacisti!

Medvedev će tokom dvodnevne posete razgovarati o biletrelnoj pollitičkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj, naučnoj tehnološkoj i humanitarnoj saradnji i potpisaće, kako je najavljeno, nekoliko međuržavnih sporazuma.

Ruski premijer je doputovao u Sloveniju sinoć, a uoči poste Ljubljani u intervjuu za ljubljansko „Delo“ izjavio je da pokušaji prekrajanja istorije, koje koriste neke države da uređuju međunarodne odnose, mogu da dovedu do konflikta među državama.

„Manipulacijom istorijskog sećanja, neki pokušavaju da uređuju međunarodne odnose“, rekao je Medvedev i dodao da to „stvara preduslove za nacionalne i međudržavne konflikte“.

Medvedev je istakao da su „pokušaji ponovnog pisanja istorije, uključujući Drugi svetski rat, sve češći“.

„To posebno pokazuje nekoliko evropskih zemalja koje odobravaju otvorenu propagandu nacističkih ideja, gde se radikalni nacionalisti osećaju slobodno i gde ljudi u SS uniformama marširaju ulicama“, kazao je Medvedev.

On je istakao da takvo ponašanje „ne samo da vređa sećanje na milione žrtava nacizma, već predstavlja pretnju po suštinske principe demokratije i ljudskih prava“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *