ДА ЛИ ЈЕ МИСЛИО И НА СЕБЕ? – МЕСИЋ АЛАРМИРАО ХРВАТЕ: Хрватској се црно пише! Пуна је усташа!

ДА ЛИ ЈЕ МИСЛИО И НА СЕБЕ? – МЕСИЋ АЛАРМИРАО ХРВАТЕ: Хрватској се црно пише! Пуна је усташа!

13 јула 2016

stjepan_mesic-epa_0Бивши председник Хрватске Стјепан Месић осудио је неоусташтво у Србу, где су представници Аутохтоне хрватске странке права подигли шатор поред споменика где Срби и Хрвати из тог места традиционално обележавају Дан устанка, 27. јул.

Месић је поручио да заокупљеност припремама за превремене парламентарне изборе, нити сезона годишњих одмора, нису и не могу бити оправдање за изостанак сваке реакције на оно што се догађа у Србу.

Месић, познат и као главни заговорник разбијања СФРЈ и њен последњи председник 1991. године, истакао је да је чињеница да је поборницима усташтва уредно омогућено, уз асистенцију и подршку хрватске полиције, да припремају терен за још један атак на антифашизам и на НОБ.

Шатор у Србу „изазов је и јасна претња демократији и будућности ове земље“ – навео је Месић, који је и почасни председник Савеза антифашистичких бораца и антифашиста.

Он је надлежне позвао на реакцију „пре него што буде прекасно“.

– Осуђујем, и то најоштрије, неоусташко оргијање у Србу, организовано само с једном, једином намером: да се спречи достојанствено обележавање датума који би златним словима требао бити уписан у хрватску историју: 27. јули 1941, када је – само месец дана након формирања Сисачког партизанског одреда – у Хрватској и у БиХ избио народни устанак, устанак Срба, Хрвата и Бошњака против окупатора и њихових домаћих помагача – наводи Месић.

KOMENTARI11 коментара

 1. Petar says:

  Čemu "Puna je ustaša" kada Mesić nigdje nije rekao takvo nešti, i onda još taj blesavi uskličnik na kraju. Zašto niste u stanju staviti normalni naslov?

 2. oko says:

  eve ga i mesic relazi kod dacica u sps nece vise da bude ustesa prpa [prpa svi ce se oni opet skloniti kod komunista i nikom nista sto su radili srbima u hrvatskoj

 3. baja says:

  to je spomenik dan ustanka republike hrvatske sidno ga slavili oni a mi ustase toje ustanak za hrvatsku republiku a danasnj drzavu

 4. Voka says:

  ...bilo bi tačnije da je rekao:..."u NDH i u BiH izbio narodni ustanak, ustanak Srba, protiv rvackih okupatora i njihovih domaćih pomagača muslimana !"...

 5. rema says:

  Uvek bili i ostali. Šta je tu čudno? Mesić je isto usraša, samo se krije. Mora da je onaj Baja u Srbu. Jel Baja?

  • Milan+ says:

   Baja je do malopre muzao koze, sad pravi sir...javice se sutra kad odspava.

   • Batina says:

    Baja, klipane nemoj da mi se setas tamo po mojoj zemlji, bolje idi spremaj se za dom, jer dolazimo po svoje, a vi gledajte gdje cete.

 6. triglav says:

  kao svi političari: jedno misli, drugo govori, a radi treće ...

 7. Lajla says:

  Ajde Bja ne seri pisas na guzicu.

 8. miki says:

  misicu ne buni se taj spomenik i tako pripada tebi i ustasama jer su titini partizani cuvali antu svakako vas ja ga necu nije moj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u