ДА ЛИ ЈЕ МИСЛИО И НА СЕБЕ? – МЕСИЋ АЛАРМИРАО ХРВАТЕ: Хрватској се црно пише! Пуна је усташа!

DA LI JE MISLIO I NA SEBE? – MESIĆ ALARMIRAO HRVATE: Hrvatskoj se crno piše! Puna je ustaša!

13 jula 2016

stjepan_mesic-epa_0Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić osudio je neoustaštvo u Srbu, gde su predstavnici Autohtone hrvatske stranke prava podigli šator pored spomenika gde Srbi i Hrvati iz tog mesta tradicionalno obeležavaju Dan ustanka, 27. jul.

Mesić je poručio da zaokupljenost pripremama za prevremene parlamentarne izbore, niti sezona godišnjih odmora, nisu i ne mogu biti opravdanje za izostanak svake reakcije na ono što se događa u Srbu.

Mesić, poznat i kao glavni zagovornik razbijanja SFRJ i njen poslednji predsednik 1991. godine, istakao je da je činjenica da je pobornicima ustaštva uredno omogućeno, uz asistenciju i podršku hrvatske policije, da pripremaju teren za još jedan atak na antifašizam i na NOB.

Šator u Srbu „izazov je i jasna pretnja demokratiji i budućnosti ove zemlje“ – naveo je Mesić, koji je i počasni predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista.

On je nadležne pozvao na reakciju „pre nego što bude prekasno“.

– Osuđujem, i to najoštrije, neoustaško orgijanje u Srbu, organizovano samo s jednom, jedinom namerom: da se spreči dostojanstveno obeležavanje datuma koji bi zlatnim slovima trebao biti upisan u hrvatsku istoriju: 27. juli 1941, kada je – samo mesec dana nakon formiranja Sisačkog partizanskog odreda – u Hrvatskoj i u BiH izbio narodni ustanak, ustanak Srba, Hrvata i Bošnjaka protiv okupatora i njihovih domaćih pomagača – navodi Mesić.

KOMENTARI11 komentara

 1. Petar says:

  Čemu "Puna je ustaša" kada Mesić nigdje nije rekao takvo nešti, i onda još taj blesavi uskličnik na kraju. Zašto niste u stanju staviti normalni naslov?

 2. oko says:

  eve ga i mesic relazi kod dacica u sps nece vise da bude ustesa prpa [prpa svi ce se oni opet skloniti kod komunista i nikom nista sto su radili srbima u hrvatskoj

 3. baja says:

  to je spomenik dan ustanka republike hrvatske sidno ga slavili oni a mi ustase toje ustanak za hrvatsku republiku a danasnj drzavu

 4. Voka says:

  ...bilo bi tačnije da je rekao:..."u NDH i u BiH izbio narodni ustanak, ustanak Srba, protiv rvackih okupatora i njihovih domaćih pomagača muslimana !"...

 5. rema says:

  Uvek bili i ostali. Šta je tu čudno? Mesić je isto usraša, samo se krije. Mora da je onaj Baja u Srbu. Jel Baja?

  • Milan+ says:

   Baja je do malopre muzao koze, sad pravi sir...javice se sutra kad odspava.

  • Baja says:

   U Srbu guzim Srpkinje remo

   • Batina says:

    Baja, klipane nemoj da mi se setas tamo po mojoj zemlji, bolje idi spremaj se za dom, jer dolazimo po svoje, a vi gledajte gdje cete.

 6. triglav says:

  kao svi političari: jedno misli, drugo govori, a radi treće ...

 7. Lajla says:

  Ajde Bja ne seri pisas na guzicu.

 8. miki says:

  misicu ne buni se taj spomenik i tako pripada tebi i ustasama jer su titini partizani cuvali antu svakako vas ja ga necu nije moj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *