ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ да је Израел присилио да Русија уради ово…

DA LI JE MOGUĆE da je Izrael prisilio da Rusija uradi ovo…

3 septembra 2017

Rusija ceni nezavisnost Izraela od njihovih zapadnih saveznika u procesu izgradnje bilateralnih sporazuma, rekao je ruski ambasador u Tel Avivu Aleksandar Šein u intervjuu za Walla.

Kao što je poznato, Izrael ne učestvuje u pritisku sankcija koje Zapad nameće Rusiji. Prema tome, ruske kontra-sankcije ne utiču i na Izrael. Istovremeno, Izrael mora pametno da manevriše da zakomplikuje odnose sa trećim zemljama.

“Veoma cenimo što se Izrael, kao saveznik SAD-a, nije pridružio zapadnim sankcijama protiv Rusije i nastavlja svoju nezavisnu politiku prema Rusiji, zauzimajući neutralan stav o događajima koji se odvajaju u oblasti rusko-ukrajinskih odnosa,“ rekao je Šein, dodajući da Rusija tretira Izrael izvan konteksta njegovih odnosa sa SAD.

Ambasador je rekao da Rusija i Izrael sarađuju kao partneri, iako postoje određene razlike u odnosima između ove dve zemlje.

“Naš jedini cilj je pronaći zajedničku osnovu, tačke međusobnog razumevanja i interakcije. Naše ideje o tome šta se dešava u svetu i u regionu se možda ne poklapaju u mnogim aspektima, ali u većini slučajeva imamo međusobno razumevanje i možemo sarađivati na mnogo načina, i to je ono što radimo. Naravno, ovo je partnerstvo,“ rekao je Šein.

Prema rečima diplomate, Moskva razmatra “jednake“ odnose sa svim zemljama Blikog istoka, bez isticanja bilo koga od njih, za razgliku od sovjetskih vremena, kada su neke zemlje bile prioritetne.

U intervjuu se Šein dotakao jednog od ključnih problema Izraela – iranskog nuklearnog programa. Ovaj zvaničnik je uverio da Rusija nikada neće dozvoliti Islamskoj Republici da poseduje nuklearno oružje.

“Što se tiče Irana, mi smo učesnici sveobuhvatnog sporazuma potpisanog između Grupe šestorice i Irana, koji omogućava IAEA da blisko kontroliše Iran u pogledu mirnih nuklearnih pitanja kako bi se sprečio razvoj nuklearnih bombi. Nikada nećemo dozvoliti Iranu da nabavi nuklearno oružje,“ rekao je Šein.

(Walla / Webtribune.rs)

KOMENTARI



9 komentara

 1. goran says:

  Ruski ambassador Aleksandar Sein, moze biti samo Jevrejin, nikako Rus.

  • Kosovac says:

   @ goran, ….. Ne mora da znači, takvo prezime ima i Srđan Šajn, naš Ciganin koji je bio čak i dosmanlijski poslanik u Skupštini Srbije….. Sada, po tvome bi ispalo da su i Cigani Jevreji, malo mnogo.

 2. goran says:

  In the first addition of Putins book: First Person: An Astonishingly Frank Self-Portrait by Russia’s President it says his mothers maiden name was Shalomovitch – which apparently is a Jewish surname. Yet in the second addition, it conveniently changes to Shelomova. A cover up??

  • milan says:

   Ako po tvome svi smo mi Zidovi...Adam i Eva praoci, su takodjer Zidovi!

 3. M says:

  A sto je u tom dogovoru cudno?!?

  • longin says:

   Čudno je to što kaže da neće dozvoliti Rusija da Iran posjeduje nuklearno nooružanje, a Izrael ga može imati. Čudna mi čuda!

 4. goran says:

  Ma kakvi, Adam i Eva su iz Pozarevca, poznajem ih licno. Kao i Isusa koji je cistokrvni Srbin. O Svetome Savlu (iliti Pavlu) da ne govorim, on je iz Uzica.

 5. Trifun says:

  Izreal je 100% u pravu u vezi Irana! 100%. Naravno to ne znaci da moze da napadne Iran sve dok Rusija ima stratesk odnose sa Iranom, ali Izreal je sa pravom zabrinut. Nema nazad.

 6. Max says:

  Izrael i Rusija su veliki prijatelji...i ne zaboravite da u Izraelu zivi oko milion rusa...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *