ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЈЕ ОВО РЕЧЕНО у америчком конгресу?

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЈЕ ОВО РЕЧЕНО у америчком конгресу?

15 новембра 2018

Нова стратегија националне одбране САД не осигурава САД победу над Русијом и Кином, сматрају експерти двопартијске комисије за оцену садашње одбрамбене америчке стратегије.

„Војна надмоћ САД — окосница њеног глобалног утицаја и националне безбедности — пала је на забрињавајући ниво“, наводи се у јуче објављеном извештају одбора за стратегију националне одбране. У том тексту стоји да је нова стратегија националне одбране Трампове администрације недовољно осигурана ресурсима и да САД „ризикују да претрпе војни пораз од Кине и Русије“ у неком будућем конфликту.Према оцени око десет бивших високих званичника из редова демократа и републиканаца који чине одбор, САД би биле посебно рањиве ако би њени војници морали истовремено да се боре на више фронтова.

Они упозоравају да, узимајући у обзир напоре које предузимају Русија и САД за јачање свог војног потенцијала, војска САД би могла да претрпи „неприхватљиве жртве“ у неком будућем конфликту.

Комисија је дошла до овог закључка након саопштења да ако у 2019. години САД намеравају да издвоје на потребе одбране око 716 милијарди долара, наредне године то може бити смањено до 700 милијарди долара, јавља телевизија Си-Ен-Ен, коментаришући извештај.

(Спутњик)

KOMENTARI8 коментара

 1. Američki Idiot says:

  Treba uložiti više para i biće sve u redu, hahahahaha!

  • Velika Metla says:

   Значи треба да уведу осми дан у недељи,и да штампају доларе од могућих 24 сата 25 сати! Најмање!

 2. Velika Metla says:

  Онога трена када сте помислили да владате светом ваш слом је незаустављиво кренуо!

 3. Cetnik says:

  Dzaba vam para kad nemate moral i kad ste na strani nepravde koju pravda uvek na kraju pobedi...

 4. opet ja says:

  Da da dajte još para Lokid Martinu i ostalim članovima vojno-industrijskog kompleksa i pobeda je na vidiku...Inače sumnjam da bi mogli i samu Kinu da pobede, a kamo li Rusiju ili dve zemlje zajedno.

 5. trikornjanin says:

  Ameiracka kapitalisticka mafija priprema novu pljacku. Nece Tramp po odlasku da bude u minusu. Nije amerima problem samo rat sa Rusijom i Kinom vec i cinjenica sto bi im mnoge Evropske zemlje konacno okrenule ledja. Verni bi im ostali verovatno Crnogorci i siptari.

  • Željko says:

   Nemojte zaboraviti i na nas Hrvate jer i mi ostajemo!!

 6. doktrina soka says:

  Kako nije moguce da su to Seratori rekli u Seratu,pa oce dolare da gule sa americkih robova,kako su i navikli.Amerika je istorijski drzava koja je nastala na robovlasnistvu i pljacki.Kada ja to kazem mojim Amerima oni se ljute,a ja im kazem kako cete znati nasu istoriju kada ne znate ni svoju.Blente,blentave ste vi,rekoh im, samo buljite u te vase papire od nevrednosti,dolare koji bi trebali biti obojeni u crveno,boje krvi, i ispisani crnim slovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u