ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЈЕ ОВО РЕЧЕНО у америчком конгресу?

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO REČENO u američkom kongresu?

15 novembra 2018

Nova strategija nacionalne odbrane SAD ne osigurava SAD pobedu nad Rusijom i Kinom, smatraju eksperti dvopartijske komisije za ocenu sadašnje odbrambene američke strategije.

„Vojna nadmoć SAD — okosnica njenog globalnog uticaja i nacionalne bezbednosti — pala je na zabrinjavajući nivo“, navodi se u juče objavljenom izveštaju odbora za strategiju nacionalne odbrane. U tom tekstu stoji da je nova strategija nacionalne odbrane Trampove administracije nedovoljno osigurana resursima i da SAD „rizikuju da pretrpe vojni poraz od Kine i Rusije“ u nekom budućem konfliktu.Prema oceni oko deset bivših visokih zvaničnika iz redova demokrata i republikanaca koji čine odbor, SAD bi bile posebno ranjive ako bi njeni vojnici morali istovremeno da se bore na više frontova.

Oni upozoravaju da, uzimajući u obzir napore koje preduzimaju Rusija i SAD za jačanje svog vojnog potencijala, vojska SAD bi mogla da pretrpi „neprihvatljive žrtve“ u nekom budućem konfliktu.

Komisija je došla do ovog zaključka nakon saopštenja da ako u 2019. godini SAD nameravaju da izdvoje na potrebe odbrane oko 716 milijardi dolara, naredne godine to može biti smanjeno do 700 milijardi dolara, javlja televizija Si-En-En, komentarišući izveštaj.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Američki Idiot says:

  Treba uložiti više para i biće sve u redu, hahahahaha!

  • Velika Metla says:

   Znači treba da uvedu osmi dan u nedelji,i da štampaju dolare od mogućih 24 sata 25 sati! Najmanje!

 2. Velika Metla says:

  Onoga trena kada ste pomislili da vladate svetom vaš slom je nezaustavljivo krenuo!

 3. Cetnik says:

  Dzaba vam para kad nemate moral i kad ste na strani nepravde koju pravda uvek na kraju pobedi...

 4. opet ja says:

  Da da dajte još para Lokid Martinu i ostalim članovima vojno-industrijskog kompleksa i pobeda je na vidiku...Inače sumnjam da bi mogli i samu Kinu da pobede, a kamo li Rusiju ili dve zemlje zajedno.

 5. trikornjanin says:

  Ameiracka kapitalisticka mafija priprema novu pljacku. Nece Tramp po odlasku da bude u minusu. Nije amerima problem samo rat sa Rusijom i Kinom vec i cinjenica sto bi im mnoge Evropske zemlje konacno okrenule ledja. Verni bi im ostali verovatno Crnogorci i siptari.

  • Željko says:

   Nemojte zaboraviti i na nas Hrvate jer i mi ostajemo!!

 6. doktrina soka says:

  Kako nije moguce da su to Seratori rekli u Seratu,pa oce dolare da gule sa americkih robova,kako su i navikli.Amerika je istorijski drzava koja je nastala na robovlasnistvu i pljacki.Kada ja to kazem mojim Amerima oni se ljute,a ja im kazem kako cete znati nasu istoriju kada ne znate ni svoju.Blente,blentave ste vi,rekoh im, samo buljite u te vase papire od nevrednosti,dolare koji bi trebali biti obojeni u crveno,boje krvi, i ispisani crnim slovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *