ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ да једино ОРБАН жели ово Србији?

DA LI JE MOGUĆE da jedino ORBAN želi ovo Srbiji?

9 juna 2017

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto najavio je mogućnost nastavka projekta „Južni tok“. Sijarto je objavio pre par dana da su Rusija, Mađarska i Srbija obnovile pregovore o izgradnji ovog gasovoda.

Brisel želi da Južni tok ide preko Bugarske i Rumunije. Međutim, mađarski premijer Orban jer ne podnosi Rumune zahteva da Južni tok ide samo preko Srbije.

Dragomir Anđelković u izjavi za Sputnjik ističe da se geopolitičke igre oko „Južnog toka“ kreću između vojnopolitičkih potreba država zainteresovanih za to pitanje i realnih ekonomskih potreba Evrope, a one su takve da potražnja gasa raste.

„Nema načina da se potrebe za gasom zadovolje bez Rusije, pogotovo u svetlu najnovijih dešavanja na Bliskom istoku. Ako posmatramo nekoliko decenija, Evropa ne može bez projekta koji bi omogućio dodatni dotok gasa sa te strane, bio on nazvan ’Južni tok 2‘, ili ’Turski tok 2‘, nebitno je“, smatra Anđelković.

Oni koji su protiv „Južnog toka“ mogu da koče taj proces nekoliko godina, deceniju, pa možda i duže, ali, objektivno, ne mogu da ga onemoguće, kaže Anđelković.

KOMENTARI8 komentara

 1. soko says:

  juzni tok je potreban svima madjari zele vise dobro srbiji nego mi sami seb,nije to nista cudno mismo nedefinisani narod,dajemo svoje glasove sa ponizenjem za 1000,din.ili paketic iz robne rezerve,domaci izdajnici,kriminalci,pederi i lezbejke i td.vladaju srbijom,kojima je krvni neprijatelj,najveci prijatelj,a prijatelj najveci krvni neprijatelj,isti ti dali su kosovo,pustili nato da vrslja slobodno po srbiji po svojoj volji i zelji,vojsku nam skoluje garda ohajo,policiju i ministre kontrolisu englezi, sa blejerovom agencijom,vucic daje 5,miliona evra srebrenici,klintonovoj,2,miliona dolara za podrsku u kampanji,sada ce da finacira ne jednu paradu pedera vec dve,strasan je to sud,koji vodiu nestanak srbije.

  • mian says:

   ima toga jos.

  • skoda says:

   Madjari najpre žele dobro sebi a vrlo dobro znaju da to preko Srbije mogu najlakrše postići. Nema ništa lošmd u tome ali ne treba zaboravithi da je politika "čvdna" oblast i da interes uvek stoji iznad svega. Prisetite se, nihov brzi ulazak (prijem) u NATO i bombardovanje Srbije nije bilo u roku od sedam dana i pored sotivljenja velikog dela gradjana (referendum sa 25 posto glarova od 51posto izašlih) najbolje govori o svemu.

 2. Beli Orao says:

  Orban vam je bolji komšija nego drugi u okolini čak i bolji od Milo boraca samo to niste shvatili tupavci!!!!

  • Mokranjac says:

   Ako Gas ide preko Rumunije Madjarska nemoze da postavi pitanje Madjarske manjine u toj zemlji, jer se kosi sa Ruskim interesom,dok sa Srbijom bi se lakse nagodili oko manjina odmosno eventualnom konfederacijom Grcke Makedonije Bugarske Stbije(Crne Gore posle smene vlasto i referenduma)i Republike Srpske.

 3. QQ-LELE says:

  Rumuni imaju svoju naftu i gas. Njima gasovod nije potreban

  • mokranjac says:

   Rumuni nemaju nista pa cak ni drzavau ni naciju(poseljeni su na tri dela),jedino sto imaju je sudbinu Jugoslavije. I oni su umetna tvorevina koje je nastala kao jugoslavija,u interesu stranih sila.Sve su prodali narod se iseljava brze nego bilo koje druge drzave u okruzenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *