ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Ево због чега многи набављају МИГ-ове?

DA LI JE MOGUĆE? Evo zbog čega mnogi nabavljaju MIG-ove?

4 maja 2017

Vojska SAD se suočava sa problemima nabavke aviona potencijalnog neprijatelja za obuku svojih posada kako da deluju protiv neprijateljske avijacije, i za to traže pomoć privatnih kompanija.

U kojoj meri je situacija alarmantna pokazuje i podatak sa u nekim slučajevima privatnici uspevaju da američkoj vojsci isporuče izuzetne letelice koje su egzaktna autentična kopija neprijateljskih aviona.

Tako je kompanija Er USA, uspela da kupi dva dvosedna školska aviona MiG-29UB

„Er USA je avione MiG uvezla direktno iz jedne od bivših sovjetskih republika. Na sve avione su ugrađeni originalni delovi i oprema sovjetske proizvodnje“, objavila je ova kompanija na svom sajtu.

„Može da ispunjava zadatke u vazdušnom boju, obezbeđujući odlične mogućnosti za obuku i letačka ispitivanja.“

Normalno, postoje i druge firme koje su zainteresovane za ovu trgovinu. Među njima su Taktical Er Suport i Draken International. Taktical Er Suport ima lovce CF-5 FF, a Draken, nudi ceo vozni park od najrazličitijih letelica, od savremenih školskih aviona do MiG-21.

U trenucima sreće privatne kompanije nekada mogu da kupe i efikasne avione kao što je Su-27. Firma Pride pomogla je da se u Ukrajini nabave dva ova moćna lovca, namenjena za sticanje nadmoći u vazduhu. Ne zna se gde su ove letelice završile, ali nedavno je jedan Su-27 primećen za vreme školske vazdušne bitke sa F-16 u Nevadi kod vazduhoplovne baze Nelis.

 (Kurir)

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Ako ove nedelje ne nabavim barem dva Miga, stvarno ne znam sta cu i kako cu. Ima li Lazanski cenovnik?

  2. padre says:

    Znači, njima je još uvek neprijatelj Sovjetski savez!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *