ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Хрватске шпијуне у Србији финансира Модрић!?

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Хрватске шпијуне у Србији финансира Модрић!?

1 децембра 2019

Дражен Летић, бивши припадник МУП, својој вези у Хрватској Николи Kајкићу дао је фалсификована документа која су коришћена за дискредитацију осијечког тужиоца да би овај био смењен и онемогућен да настави истраге против фудбалера Луке Модрића и Бранимира Главаша.

Према наводима медија, који се позива на детаље досијеа о Kајкићу и Летићу, које је БИА водила претходних година, Летић је фалсификовао потврде српског министарства одбране о војном ангажовању у јединицама ЈНА против хрватских снага током 1991. и 1992, заменика осијечког жупанијског државног тужиоца Мирослава Kраљевића.Kајкић је лажна документа која је добио од Летића о тужиоцу Kраљевићу проследио хрватским десничарима, а завршила су код Бранимира Главаша, којем се у неколико наврата судило за ратне злочине над Србима у Хрватској, и то је искористио у Сабору да би дискредитовао Kраљевића, који га је гонио за ратне злочине, и затражио његову смену.

Позивајући се на детаље досијеа БИА о Kајкићу и Летићу, наводи се да је Летић од Kајкића за то добио новац и да се из њихове комуникације може извући претпоставка да је финансијер ових активности био познати фудбалер Лука Модрић.

Модрић је такође имао личне мотиве да дискредитује тужиоца Kраљевића, који је у том тренутку био поступајући тужилац у судском поступку против фудбалера, а за давање лажног исказа у поступку против браће Мамић, фудбалских менаџера који су посредовали у његовом трансферу.

БИА као посебно индикативно, како се преноси, наводи и прибављање доказног материјала о боравку заробљених припадника хрватских паравојних јединица, углавном са подручја Виковара, у KПЗ у Сремској Митровици за време грађанског рата у бившој СФРЈ.

Та документација искоришћена је за тужбе против Србије Вишем суду у Београду, са захтевима за одштету, због наводног незаконитог држања у заробљеништву, поред осталог из досијеа БИА.

(Блиц)

KOMENTARI5 коментара

 1. Portopranco says:

  Eno je kolinda grabar upravo odala počast osuđenom ratnom zločincu!

  • Ivana says:

   Najgori je pokatoličeni i poturčeni Srbin nema gorih neprijatelja po Srbiju i Srbe od tih bednika.

 2. Djoka Brica says:

  Ma koga ovaj okot (izrod) ovde nekoga moze zanimati?

 3. padre says:

  Čovek je samo branio sebe od njihovog suda, koji bi da mu smesti!

 4. padre says:

  Posle jedno osam hiljada godina istorije, ovaj se pita, dali je moguće, da ljudi lažu i kradu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u