ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Хрватске шпијуне у Србији финансира Модрић!?

DA LI JE MOGUĆE? Hrvatske špijune u Srbiji finansira Modrić!?

1 decembra 2019

Dražen Letić, bivši pripadnik MUP, svojoj vezi u Hrvatskoj Nikoli Kajkiću dao je falsifikovana dokumenta koja su korišćena za diskreditaciju osiječkog tužioca da bi ovaj bio smenjen i onemogućen da nastavi istrage protiv fudbalera Luke Modrića i Branimira Glavaša.

Prema navodima medija, koji se poziva na detalje dosijea o Kajkiću i Letiću, koje je BIA vodila prethodnih godina, Letić je falsifikovao potvrde srpskog ministarstva odbrane o vojnom angažovanju u jedinicama JNA protiv hrvatskih snaga tokom 1991. i 1992, zamenika osiječkog županijskog državnog tužioca Miroslava Kraljevića.Kajkić je lažna dokumenta koja je dobio od Letića o tužiocu Kraljeviću prosledio hrvatskim desničarima, a završila su kod Branimira Glavaša, kojem se u nekoliko navrata sudilo za ratne zločine nad Srbima u Hrvatskoj, i to je iskoristio u Saboru da bi diskreditovao Kraljevića, koji ga je gonio za ratne zločine, i zatražio njegovu smenu.

Pozivajući se na detalje dosijea BIA o Kajkiću i Letiću, navodi se da je Letić od Kajkića za to dobio novac i da se iz njihove komunikacije može izvući pretpostavka da je finansijer ovih aktivnosti bio poznati fudbaler Luka Modrić.

Modrić je takođe imao lične motive da diskredituje tužioca Kraljevića, koji je u tom trenutku bio postupajući tužilac u sudskom postupku protiv fudbalera, a za davanje lažnog iskaza u postupku protiv braće Mamić, fudbalskih menadžera koji su posredovali u njegovom transferu.

BIA kao posebno indikativno, kako se prenosi, navodi i pribavljanje dokaznog materijala o boravku zarobljenih pripadnika hrvatskih paravojnih jedinica, uglavnom sa područja Vikovara, u KPZ u Sremskoj Mitrovici za vreme građanskog rata u bivšoj SFRJ.

Ta dokumentacija iskorišćena je za tužbe protiv Srbije Višem sudu u Beogradu, sa zahtevima za odštetu, zbog navodnog nezakonitog držanja u zarobljeništvu, pored ostalog iz dosijea BIA.

(Blic)

KOMENTARI5 komentara

 1. Portopranco says:

  Eno je kolinda grabar upravo odala počast osuđenom ratnom zločincu!

  • Ivana says:

   Najgori je pokatoličeni i poturčeni Srbin nema gorih neprijatelja po Srbiju i Srbe od tih bednika.

 2. Djoka Brica says:

  Ma koga ovaj okot (izrod) ovde nekoga moze zanimati?

 3. padre says:

  Čovek je samo branio sebe od njihovog suda, koji bi da mu smesti!

 4. padre says:

  Posle jedno osam hiljada godina istorije, ovaj se pita, dali je moguće, da ljudi lažu i kradu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *