ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? – Јелена Милић признала крах евроинтеграција у Србији

DA LI JE MOGUĆE? – Jelena Milić priznala krah evrointegracija u Srbiji

30 maja 2015

jelena-milic 576565Jelena Milić, politički analitičar Centra za Evro-Atlanske studije u Beogradu i jedan od najvećih zagovornika evro-atlantskih integracija Srbije među pripadnicima nevladinog sektora, u izjavi za Blic povodom informacije da Kremlj ima internet-botove koji rade u korist Rusije i na srpskom internetu šire negativne informacije o EU, a pozitivne o Rusiji, istakla je da će biti teško povratiti poverenje i naklonost javnosti Srbije u EU.

„Jedna od posledica ovoga je to da što je podrška EU integracijama pala ispod 50 procenata po prvi put od demokratskih promena u Srbiji 5. oktobra 2000.“ – kaže Jelena Milić komentarišući informaciju o „ruskim botovima u Srbiji“.

„Biće veoma teško povratiti podršku javnog mnjenja za učlanjenju u EU.“ – navela je ona.

Podsećamo, istraživanje agencije Faktor Plus, u nizu drugih istraživanja, potvrdilo je da ideja učlanjenja Srbije u EU ima sve manju podršku građana Srbije, te da je evroskepticizam, kako su to mediji preneli, u porastu.

Čak 44 odsto ispitanika odgovorilo je da više nema strpljenja za proces pristupanja Evropskoj uniji, dok je potvrdno na to pitanje odgovorilo svega 36 procenata, navodi se u istraživanju agencije Faktor Plus.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. mmz says:

  Zar ona ima pravo glasa

 2. nikola.m says:

  Dali nas je neko pitao, hocemo li ili necemo u Evropsku Uniju, smatram da o tome treba raspisati referendum a onda neka otvaraju poglavlja, zaglavlja i priglavlja.

 3. Ceca says:

  Ajde glupačo ne laži i ne seri o ruskim botovima TO PIŠU GRAĐANI SRBIJE... SVA TA VAŠA ISPITIVANJA JAVNOG MNJENJA SU LAŽNA JER 99% A MOŽDA I 100% NEĆE U EU! KADA PROČITATE EU ZNAJTE DA TO ZNAČI "OKUPIRANE TERITORIJE OD STRANE AMERIKE". CELA EVROPA JE OKUPIRANA I NE LAŽITE VIŠE LJUDE. KRADU, PLJACKAJU, OTIMAJU, SATANIZUJU, VRŠE GENOCID NAD SRBIMA, NASELILI NAM CIGANE, ŠIPTARE I ARAPE... KO JE LUD DA MU TREBA EU?! SRBI SIGURNO NISU!! SVE JE TO LAŽNA PROPAGANDA IZDAJNIKA NA VLASTI!

 4. slučajni prolaznik says:

  Ako ovakva ''moralna gromada'' prizna ispod 50% onda tu nema ni 15% realno.... Dotična spodoba nije najveći zagovornik ničega određenog....Čvrsto tržišno opredeljena-ko da više

 5. ......................! says:

  Nadam se da ce Balkan,prije svega Srbi ostati van eu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *